AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volkswagen Passat na prvim skicama

Novi Volkswagen Passat na prvim skicama

Kompanija Volkswagen počinje postepeno otkrivanje osme generacije modela Passat, koji nosi internu oznaku B8. Osma generacija modela Passat svojim dizajnom se oslanja na koncept Cross Coupe, a u ponudi motora biće Bi-turbo dizel...

Novi Volkswagen Passat na prvim skicama

Pogledajte test: Volkswagen Passat 2.0 TDI (B7).

 

Zvanične skice pokazuju prednji deo automobila, profil i zadnji deo Passata B8 u verziji sedan. Prednje partije svojim izgledom podsećaju na koncept Cross Coupe, koji je prvi put predstavljen 2011. godine. Još tada se govorilo, da će ovaj kupe najaviti izgled novih Volkswagen modela.

Pogledajte test: Volkswagen CC 2.0 TDI

 

Skice nam pokazuju sportske linije, a platforma automobila je MQB. Skice enterijera još uvek nisu otkrivene, ali najavljena je veliki displej dijagonale 12,3 inča, koji će zameniti dosadašnji analogni sat. Novi infotaiment sistem omogućava povezivanje telefona ili tableta sa automobilom.

Novi Volkswagen Passat na prvim skicama

Pogledajte vest: VW Passat B8 kuca na vrata: Pokretaće ga 2.0 TDI Bi-turbo.

 

Što se tiče ponude motora, od benzinskih to su 1.4 TSI sa sistemom za deaktivaciju cilindara, zatim tu su 1.8 TSI i 2.0 TSI, koji su nasledili u ponudi agregat 3.6 FSI (220 kw). Turbodizele će predstavljati 1.6 TDI, 2.0 TDI, ali i 2.0 BiTDI sa dva turbopunjača, koji će razvijati 174 kW i 500 Nm. Najsnažniji turbodizel biće standardno je opremljen sa pogonom na sve točkove i sedmostepenim DSG menjačem.

Automagazin.rs

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Mercedes-Benz već duže vreme nas drži u stanju pripravnosti sa novom generacijom modela E-Klasa. Posle informacija na kašikicu i špijunskih fotografija, konačno možemo videti novu E-Klasu u punoj svojoj lepoti...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje