AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel ADAM za fondaciju Hoze Kareras

Opel ADAM za fondaciju Hoze Kareras

Elegantni gradski automobil za obolele od leukemije  u Univerzitetskoj bolnici Hamburg-Ependorf . Opelov direktor marketinga Tina Miler je zvanično predala novi ADAM Slam vredan 20.000€ Fondaciji Hoze Kareras.

Automobil će biti predat na korišćenje grupi back2life, koja je, izvlačenjem u lutriji koju je organizovala fondacija, izabrana među grupama za podršku obolelim kako bi pomogle da se otklone neki od pritisaka sa kojima se suočavaju volonteri u ovim grupama kao i oboleli od leukemije.

Fondaciju je osnovao svetski poznati operski tenor Hoze Kareras 1987. godine pošto je uspeo da se izleči od leukemije. Od tada je aktivan u pomaganju ljudima koji pate od ovog oboljenja krvi.

ADAM Slam će grupa back2life mahom koristiti kako bi se pobrinula za prevoz pacijenata o kojima se stara Dr Johana Šrum iz Univerzitetske bolnice Hamburg-Ependorf i jedan od osnivača fondacije Gabrijela Hajtman.

Automobil je u ime Izvršnog komiteta fondacije prihvatila Dr Gabrijela Kroner. Pomoć i podršku fondaciji pružaju i poznati glumci Jens Minčau i Ria Harder,  poznati po ulogama u serijama TV Hamburger Großstadtrevier i Notruf Hafenkante.


Opel

Fiat Tipo je zvanično vozilo Evropskog prvenstva u vaterpolu

Fiat Tipo je zvanično vozilo Evropskog prvenstva u vaterpolu

Model Fiat Tipo zvanično je vozilo Evropskog prvenstva u vaterpolu. Osim što će novi model brenda Fiat biti na raspolaganju učesnicima i gostima vaterpolo prvenstva, u periodu od 10. do 23. januara 2016 u Beogradu, ovo je ujedno i prilika da se šira javnost upozna sa novim  FIAT modelom.

Audi R8 prepolovljen u udesu (FOTO)

Audi R8 prepolovljen u udesu (FOTO)

Vozač je pri ekstremno visokoj brzini izgubio kontrolu nad automobilom i udario u stub. Posledice su zastrašujuće, što možemo videti i na fotografijama. Audi R8 je pukao na dva dela...

Good Design nagradio tri Kia modela

Good Design nagradio tri Kia modela

Kia je za čak tri svoja najnovija modela – veliki SUV Sorento, limuzina Optima i koncept Trail’ster (nastao na osnovu modela Soul) – osvojila prestižne nagrade GOOD DESIGN 2015 u kategoriji prevoznih sredstava...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje