AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sharp Free-Form: instrument tabla budućnosti

Sharp Free-Form: instrument tabla budućnosti

Većina današnjih displeja u automobilima ima pravougaoni ili kvadratni oblik, ali Sharp radi da i to promeni. Novi displej pod imenom Free-Form, može imati bilo kakav oblik, u zavisnosti od potreba vozila. Zahvaljujući skoro neograničenim mogućnostima oblikovanja, ovaj displej nudi širok spektar upotrebe...

Pogledajte vest: Mercedes S-Klasa prešla 100 km bez vozača u realnom saobraćaju.

 

Prema tvrdnjama Sharpa, ovaj displej može se koristiti u automobilima, u letelicama ili za druge potrebe. Novi displej instrument table od firme Sharp, pored širokih mogućnosti prilagođavanja zahtevima vozača, može se pohvaliti visokom rezolucijom slike i kvalitetom boja.

Free-Form koristi tehnologiju panela IGZO i patentiran metod proizvodnje. Prednost displeja japaneke kompanije Sharp je u tome, što ne zahteva minimalnu širinu oktvira za njegovu ugradnju, kao što je slučaj kod konvencionalnih displeja. Ovo rešenje omogućava da se rasprši svetlost po svim pixelima displeja, bez potrebe za korišćenjem klasičnog rama.

 

Pogledajte vest: Audi ima sistem koji otkriva zeleni talas na semaforima + VIDEO.

Displej se može pohvaliti visokom osetljivošću, širokim uglom gledanja, visokom rezolucijom i "čistoćom" boje. Displej može biti osetljiv na dodir. Sharp nije objavio, gde će se ovaj displej prvo pojaviti, ali japanska kompanija tvrdi, da će serijska ugradnja biti realizovana veoma brzo.

Automagazin.rs

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

Infiniti Q30 zvanično je proglašen za najbezbedniji automobil u kompaktnom segmentu, budući da je na Euro NCAP „kreš“ testovima u godini za nama postigao najbolje rezultate od svih konkurenata u toj klasi...

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje