AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Subaru će učestvovati na trci "24 časa Nirburgringa"

Subaru će učestvovati na trci

Proizvođač automobila Subaru, kompanija "Fudži teška industrija" (FHI) i njeno sportsko odeljenje "Subaru tehnika internacional" (STI) učestvovaće po sedmi uzastopni put na čuvenoj auto-trci "24 časa Nirburgringa"...

Trka će se održati na čuvenom autodromu u Nemačkoj od 19-22. juna 2014. godine, proizvođač će učestvovati sa svojim novim modelom "Subaru WRX STI NBR čelendž 2014", trkačkim automobilom razvijenom na bazi novog modela WRX STI.


Cilj fabrike i njenog sportskog odeljenja je da po treći put pobede u klasi SP3T kao što su uspeli i na ovoj 24-časovnoj trci 2012. godine.

Subaru će tim povodom održati konferenciju za medije u prostorijama pres-centra na autodromu Nirburgring 20. juna u 16 časova po sredenje-evropskom vremenu, a susret sa novinarima kao i sama trka biće prenošena na posebnom veb-sajtu i putem Subaru-Ustream-a.

Od kada se prvi model našao na drumu daleke 1992. godine Subaru WRX je postao ikona zaljubljenika u auto sport širom sveta kao poseban sportski sedan koji kombinuje impresivne osobine vrhunskog sportiste sa praktičnošću limuzine sa četvoro vrata.

Mada se u "Subaru WRX STI NBR čelendž 2014" ugrađuju specijalni sklopovi i sam automobil je posebno "tjuniran" za trke izdržljivosti, on se sastoji od istih osnovnih delova od kojih se izrađuje i model WRX STI za masovnu proizvodnju koji se prodaje u redovnoj prodajnoj mreži. Model koji je upravo predstavljen, sportski automobil razvijen na bazi novog WRX STI, rezultat je unapređenja stalne između "Fudžija" i njegovog sportskog odeljenja STI.

Hrabro se upuštajući u trku sa trkačkim automobilom koji je izveden iz komercijalnog vozila za masovnu proizvodnju Subaru želi da demonstrira superiornost svog čuvenog simetričnog pogona na sve točkove SAWD čak i na trkačkoj stazi u Nirburgringu koju inače zovu "najbrži javni put".

Subaru

TopCar Stinger GTR otkriven bez automobila (FOTO)

TopCar Stinger GTR otkriven bez automobila (FOTO)

Ruska kompanija specijalizovana za modifikaciju sportskih modela marki BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Range Rover... predstavila je seriju karoserijskih komponenti od ugljeničnih vlakana, ali bez automobila za koji je namenjena...

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

Infiniti Q30 zvanično je proglašen za najbezbedniji automobil u kompaktnom segmentu, budući da je na Euro NCAP „kreš“ testovima u godini za nama postigao najbolje rezultate od svih konkurenata u toj klasi...

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje