AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

AMSS e-test siguran vodič kroz saobraćaj

AMSS e-test siguran vodič kroz saobraćaj

Od danas je na sajtu AMSS www.amss.org.rs dostupan edukativni “e-test”  namenjen učenicima osnovnih škola uzrasta od V do VIII razreda koji se spremaju za naše tradicionalno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“...

Ovo testiranje znanja nije namenjeno samo njima, već je korisno i za sve ostale učenike, pa i njihove roditelje, koji će moći zajedno sa mališanima da provere, vežbaju i ponavljaju i svoja znanja iz oblasti saobraćaja.

Svaki test sastoji se od 10 pitanja i to sedam o poznavanju saobraćajnih propisa, dva se odnose na poznavanje saobraćajnih znakova i jedno na rešavanje konkretne saobraćajne situacije na raskrsnici. Za sada, ukupno postoji 500 pitanja i veliki broj mogućih kombinacija u svakom pojedinačnom testu. Tokom reševanja testa omah se dobija obaveštenje o tačnom ili pogrešnom odgovoru, uz naznaku šta je ispravno.

AMSS, kao društveno odgovorna kompanija, testove je pripremila u ćiriličnoj i latiničnoj verziji na srpskom, hrvatskom, mađarskom, slovačkom, rusinskom i rumunskom jeziku, kako bi oni bili dostupni svim učenicima različitih nacionalnih manjina koje žive u Srbiji.

Ova novina značajno će doprineti boljoj pripremi svakog učesnika takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koje se održava po 45. jubilarni put u Srbiji. Kao i dosad, namenjena je edukaciji najmlađih i njihovoj pripremi za bezbedno učešće u saobraćaju. U ovogodišnjem takmičenju učestvuje više od 200.000 učenika iz preko 1000 osnovnih škola iz cele Srbije. U naredna dva meseca pokazaće svoje teorijsko i praktično znanje iz oblasti saobraćaja, a najbolji srpski osnovci u septembru će predstavljati Srbiju i braniti prošlogodišnju titulu pravaka Evrope, u Norveškoj, na 29. Evropskom FIA takmičenju.  

AMSS

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

Infiniti Q30 zvanično je proglašen za najbezbedniji automobil u kompaktnom segmentu, budući da je na Euro NCAP „kreš“ testovima u godini za nama postigao najbolje rezultate od svih konkurenata u toj klasi...

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje