AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

Fiat 500X debituje na Sajmu autmobila u Parizu, novi komapktan krosover linije 500, koji obeležava evoluciju brenda i tehnologije kroz razvoj sopstvenog DNK. Lepota sa karakterom, novi automobil istražuje potpuno novu dimenziju modela 500, sa zrelom, elegantnom, potpuno italijanskom “odećom”...

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

...poput visoke mode – supstancom automobila koji je udoban, s visokim performansama i uvek u kontaktu sa svetom: to je X strana lepote kao i duša modela Fiat 500X.



Kao naslednik modela Fiat 500 iz 1957. godine – stilska povezanost prepoznatljiva po okruglim svetlima i klasičnom logotipu sa hromiranom haubom je jasna – novi Fiatov krosover proširuje liniju porodice 500, koja uključuje modele  500, 500C, 500L, 500L Trekking 500L Living: autmobile koji su veoma različiti po nameni i karakteru, ali koji imaju zajedničke korene: legendarni model Fiat 500.
Novi Fiat 500X, koji će se proizvoditi u modernizovanom pogonu SATA u Melfiju (Potenca) i prodavati u više od 100 zemalja širom sveta, uključujući i SAD, biće u ponudi u dve različite verzije – sa dve različite duše– jedna kosmopolitska a druga  idealna za slobodno vreme,   opremljenim sa efikasnim dizel i benzinskim motorima, tri tipa prenosa – manuelnim, 9-stepenim automatskim ili dvostrukim 6-stepenim automatskim – i sa prednjim pogonom, pogonom na četiri točka, ili prednjim pogonom sa Traction Plus konfiguracijama.

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

500X “nadilazi” trenutne ciljne grupe kupaca

Fiat 500X je krosover ne samo po svojoj prirodi, već i zato što je zanimljiv mnogim tipovima kupaca različitog pola, starosti, potreba i ukusa. U tom smislu simbol "X" predstavlja, element raskršća,  segmente koji su međusobno veoma različiti, od kojih svaki privlači i stare i mlade, zaljubljenike u lepotu i  poznavaoce karaktera. Oni su dinamični, aktivnog društvenog života i različitih strasti i interesovanja. Međutim, ono što im je zajedničko, jeste želja za uživanjem u zadovoljavajućem iskustvu vožnje i za izražavanjem sopstvene ličnosti kroz uočljiv stil. Danas svi oni nalaze jasan, sadržajan odgovor na svoje potrebe: Fiat 500X.

U ponudi su dve verzije : Prva, karakteristična upadljivim elegantnim stilskim detaljima, će sasvim sigurno privući mlade, dinamične i kosmopolitskog duha. Sa druge strane, odlučniji terenski izgled i oprema čine model idealnim rešenjem za ljubitelje opuštanja i aktivnosti na otvorenom, koji ne žele da odustanu od jedinstveng stila modela Fiat 500.  

Stil i dimenzije

Novi 500X, dizajniran od strane „Centro Stile Fiat“, predstavlja novu dimenziju nepogrešivog modela 500, u okviru koje se susreću  njegov legendaran stil i savremeni koncept krosovera, uz dodatak značajnih terenskih mogućnosti koji su idealni za vreme provedeno na otvorenom. Novi automobil, sa izraženom ličnošću i upadljivo italijanskim dizajnom, karakterišu fleksibilnost, racionalnost i kvalitet koji su čvrsto utkani u njegove kompaktne dimenzije, u prostran enterijer i izbor vrhunskih materijala i tkanina, kao i najsofisticiraniju tehnologiju u službi bezbednosti i udobnosti u vozilu.

Čvrsta, robusna pojava ovog automobila pronalazi savršen elegantan pandan u skladnoj liniji, koja ima dimenzije savršene za kupce koji traže udobnost i opremu tipične za kompaktna sedan vozila. Istovremeno, 500X zadovoljava potrebe svakodnevne gradske vožnje, zahvaljujući skromnim dimenzijama: dugačak je 4,25 metara (2 cm više u verziji namenjenoj za  one koji provode vreme više na otvorenom), širok 1,8 metara i visok 1,60 m ( sa krovnim nosačima ili pogonom na sva četiri točka visine dostižu i do 161cm i 162cm).

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

Kompaktna spoljašnjost, prostrana unutrašnjost: prostrano, zaštićeno okruženje u kojem su obilato korišteni fini materijali, sa završnicom viskog kvaliteta i praktičnim odeljcima za odlaganje. Udobna putnička kabina nepogrešive italijanske izvedbe, u ponudi sa ne manje od sedam konfiguracija enterijera, kombinovanjem različitih tipova tkanina, kože i boja. Sve ovo čini se još funkcionalnijim zahvaljujući velikom broju mogućnosti podešavanja sedišta i prostranom prtljažniku (350 litara).

Naposletku, kupac ima mogućnost izbora između 12 različitih boja čime se naglašava senzualna forma modela Fiat 500X, uz dodatnu mogućnost izbora između osam različitih izvedbi 16, 17 i 18-inčnih aluminijumskih točkova.

Verzije motora

Novi Fiat 500X za tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike nudi različite kombinacije motora, menjača i prenosnih mehanizama, kako bi odgovorio na sve potrebe vožnje, uz poštovanje prirode i maksimalnu efikasnost kada su u pitanju performanse, potrošnja i emisije izduvnih gasova.  Na štandu će biti predstavljeni ,  1.4 Turbo MultiAir II sa 140 ks (prednji pogon i 6-stepeni manuelni menjač ) ili  dvostrukim šestostepenim automatskim menjačem, 1.6 MultiJet II 120 KS  (ujedno sa prednjom vučom I šestostepenim manualnim menjačem) I 2.0 MultiJet II 140 KS (sa devetostepenim automatskim menjačem I pogonom na sva četiri točka.

Ponuda će naknadno biti dopunjena i  sa 1.6  E-torQ (petostepenim manualnim menjačem i prednjim pogonom) sa 110 KS onda 1.4 Turbo MultiAir II HP ( devetostepeni automatski menjač I pogon na sva četiri točka) I moćni Tigershark 2.4 184KS (devetostepeni automatski menjač I pogon na sva četiri točka).

Štaviše, 1.4 Turbo MultiAir II će takođe biti dostupan sa prednjim pogonom i šestostepenim menjačem. Inovativni sistem automatskog prilagođavanja osigurava veći komfor tokom vožnje i sportskiji osećaju poređenju sa klasičnim automatskim menjačem, veću efikasnost i manju potrošnju goriva. Sadržajno gledano sprava se sastoji od dva prenosa koji paralelno dopuštaju neverovatnu brze smene oslobađanja jednog prenosa i ujedno aktiviraju sledeću takoreći simultano.U ponudi su i sledeći turbo-dizel motori: 1.3 MultiJet II sa 95 ks (5-stepeni manuelni menjač i prednji pogon), i 2.0 MultiJet II sa 140 ks (6-stepeni manuelni menjač).

Devetostepeni automatski prenos

Model 500X crossover je prvi Fiatov automobil sa 9-stepenim automatskim prenosom. Ovaj prenosni mehanizam, u spoju sa benzinskim motorom 1.4 Turbo MultiAir II sa 170 ks i 2.0 MultiJet II turbo-dizel motorom od 140 ks, nudi mnoge prednosti, uključujući veliki kapacitet prenosa i skladnu raspodelu snage. Sa elektronskom kontrolom, novi 9-stepeni automatski prenos poseduje "shift-on-the-fly" mapiranje, sa mogućnošću prebacivanja u manuelni-sekvencijalni režim.

4WD i sistem isključenja zadnje osovine

Novi Fiat 500X dostupan je u konfiguracijama pogona na dva i na četiri točka. Posebno svojstvo pogona na četiri točka novog Fiat-ovog krosovera jeste primena sistema isključenja zadnje osovine  koji omogućava smanjenje gubitka vučne energije kada nije potreban pogon na četiri točka, čime se postiže veća efikasnost po pitanju potrošnje. Ovaj model je jedini automobil u segmentu koji nudi ovu mogućnost uz Jeep Renegade; sistem isključenja zadnje osovine neosetno prebacuje pogon na dva i četiri točka radi stalnog upravljanja obrtnim momentom, bez da potrebe za intervencijom od strane vozača.

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

"Drive Mood Selector" i Traction Plus sistem

Novi 500X nudi "Drive Mood Selector" (biranje režima vožnje), koji dejstvuje na motor, kočnice upravljanje i menjač/prenosni mehanizam, omogućavajući tri različita ponašanja automobila, zavisno od stila vožnje, prilagođeno situaciji ili stanju putne površine: režim Auto (za najbolju udobnost, potrošnju i emisiju CO2), režim Sport (za performantan pogon) i režim All weather (maksimalna bezbednost u uslovima slabog prijanjanja).

Kod verzije namenjene aktivnijoj vožnji , režim All weather je zamenjen funkcijom “Traction”, koja, kod verzije pogona na četiri točka, ubrzava prenos obrtnog momenta na zadnju osovinu. Sa druge strane, kod modela  sa prednjim pogonom, aktivira se sistem kontrole “Traction Plus”, koji, sa jedne strane, poboljšava oslanjanje na grubom, klizavom terenu, a sa druge strane, košta manje i ima nižu emisiju od konvencionalnog pogona na četiri točka, pokazujući se kao efikasniji pri nezahtevnoj, svakodnevnoj terenskoj vožnji.

Upravljanje i bezbednost

Sa zadnjim Mekferson vešanjem, FIAT 500X obezbeđuje odgovarajući balans između upravljanja i udobnosti. Štaviše, da bi garantovao zaštitu putnika, novi Fiat crossover kombinuje karoseriju dizajniranu u skladu sa najmodernijim kriterijumima i aktivan i pasivan sadržaj koji obezbeđuje izvanredne performanse.

U kompletnoj liniji su standardno dostupni bitni sadržaji poput šest vazdušnih jastuka (prednji, prozorski i bočni vazdušni jastuci), prednja svetla sa opcijom za dnevnu svetlost i svetla za maglu pri skretanju, pored skladne kontrole elektronske stabilnosti (ESC). Pored toga, u zavisnosti od verzije i tržišta, napredni Lane Assist (sistem za upozorenje na promenu trake) i Blind Spot Assist uređaji (sistem za praćenje mrtvog ugla) su dostupni standardno ili po narudžbini. Na zahtev, model 500X je moguće opremiti zadnjom kamerom za vožnju unazad i sistemom podrške pri kočenju.

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

Info-zabavni sistem
 
Po pitanju komfora i opreme info-zabavnog istema, Fiat 500X se ističe u svojoj kategoriji zahvaljujući naprednom Uconnect™ sistemu sa 5-inčnim ili 6,5-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Obe verzije dolaze sa Bluetooth interfejsom, Aux i USB ulazima , SD port i  glasovnom komandom. Pored toga, Uconnect Radio Nav uređaj poseduje TomTom 2.5D navigaciju, dok Uconnect Radio Nav sistem od 6,5 inča poseduje satelitsku navigaciju sa 3D mapama, postepenim navođenjem i „One Shot Voice Destination Entry“ funkcijom koja omogućava unošenje adresa putem glasovne komande.

 

Sistem omogućava pristup glavnim funkcijama putem ekrana u boji osetljivog na dodir: od analognog i digitalnog radija (DAB) do osnovnih multimedijalnih izvora (medija plejer, iPod, iPhone, pametni telefoni) koji se mogu povezati preko USB i Aux ulaza ili putem Bluetooth audio prenosa. Svim ovim upravlja se direkno putem komandi na upravljaču kako bi pogled sve vreme ostao na putu a ruke na upravljaču.

Novi Uconnect ™ Live sistem kroz integraciju sa pametnim telefonima svojim korisnicima omogućava korišćenje mnoštva aplikacija na ugrađenom sistemu koji omogućava da uvek ostanete u kontaktu sa prijateljima na Facebook-u i Twitter-u; slušate milione pesama na Deezer-u i  preko 100.000 pravih radio stanica pomoću aplikacije  Tune-In; da u realnom vremenu dobijate vesti sa Rojtersa i obaveštenja o sobraćaju, radarima i vremenu zahvaljujući TomTom Live uslugama.

Pored svega navedenog, Fiat 500X poseduje i eco:Drive™, koji omogućava do 16% nižu potrošnju goriva i emisije CO2, pored usluge my:Car™ koja pomaže pri održavanju i otklanjanju kvarova putem interaktivnog uputstva za upotrebu.

Što se tiče audio sistema, ekskluzivni Beats Hi-Fi sistem dostupan je po narudžbini. Razvijen u saradnji sa firmom Beats by Dr. Dre i premijerno predstavljen na modelu 500L, ovaj muzički sistem predstavlja revolucijiu muzičkog doživljaja unutar novog modela Fiat 500X.

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

“500 Couture”: Fiat predstavlja revolucionarni koncept ekskluzivnog individualizovanog pristupa

Model Fiat 500 je opet u žiži javnosti, kao što i dolikuje autentičnoj italijanskoj ikoni stila, ovog puta kroz predstavljanje modela „500 Couture“, koji pomera granice kada je u pitanju ekskluzivni personalizovani pristup na Salonu automobila u Parizu, a ekskluzivni „500 Ron Arad Edition“ je primer toga. Prepoznatljiv po naročitom, tipičnom italijanskom umeću izrade, karoserija je osmišljena naročitim dizajnom, poput ukrasa koji je „ušiven“ na vozilo, čineći ga jedinstvenim. Izložbeni modeli „500 Comics“, „500 camouflage“ i „500 Jeans“, tri različita vida koncepta „500 Couture“, inspirisanim svetom mode i napravljenim da unaprede pop i trendi prirodu koja je u samoj srži modela 500, takođe će biti prikazani u Parizu.

Raznolik, kreativan i savršeno opušten u gradskoj vožnji, legendarni Fiat 500 može se pohvaliti prirodnim darom za prilagođavanje. Ovo čini kontekst novog modela „500 Ron Arad Edition“, najnovije verzije koncepta italijanskog vrhunskog prilagođavanja kupcima koji žele da istaknu svoju ličnost kroz jedinstveni, upečatljivi stil. Proteklih godina, personalizovani pristup postao je najvažnija stavka u auto svetu, u kojem postoji izrazito velik izbor, i u kojem kupci postaju sve probirljiviji. Dakle, suočavamo se sa sve većim izborom automobila i promenom u stavovima kupaca, koji kod svojih odluka o kupovini sada pokazuju snažnu želju za upečatljivošću: svaki kupac želi da se oseća jedinstvenim i da istakne svoju ličnost kroz automobil. Postoji samo jedan odgovor na ovu opravdanu potražnju sa vrhunskim prilagođavanjem: Fiat 500.

Model “500 Ron Arad Edition” slavi susret legendarnog automobila i međunarodno priznatog dizajnera. Naročito, oblik legendarnog modela Fiat 500 iz 1957. godine, nezvanično poznatog među ljubiteljima ovog automobila kao „Cinquino“ – napravljena je na stranicama automobila kroz samu srž italijanskog umeća izrade. Ron Arad je odabrao upravo osnivača današnje porodice 500 kao centralnu figuru izložbe „Reverse“, prikazane od decembra 2013. do marta 2014. godine u muzeju Pinakoteka Anjeli u Torinu, izložbenom prostoru koji je dizajnirao Renco Pijano, na 4. spratu zgrade Linoto, na nivou na kojem se nalazila proizvodna traka gde su nikada vršeni testovi na Fiatovim automobilima, uključujući i Fiat 500.

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

Model “500 Ron Arad Edition” ima odlične karakteristike, koje uključuju stakleni krov, detalje od hromiranog metala, unutrašnjost u crnoj boji, vrhunska sedišta od kože Poltrona Frau sa detaljima u boji slonovače, TFT instrument ploču od 7 inči, Blue&Me stistem, volan presvučen kožom sa komandama za radio uređaj, automatsku kontrolu klimatizacije, maglenke, 16-inčne alu-felne, crnu metalik boju i belo kućište retrovizora, sa oblikom legendarnog modela 500 nacrtanim na bočnim stranama. Planiran da bude pušten u prodaju u novembru na svim glavnim tržištima u Evropi, model 500 Ron Arad Edition je kolecionarski primerak, i Fiat je rešio da obezbedi specijalnu uslugu ljubiteljima ovog automobila koji ga kupe. Automobil će direktno biti isporučen na adresu novog vlasnika, zajedno sa maketom u razmeri od 1:18 upakovanom u kutiju.

Istu ekskluzivnu mogućnost nude i ostali iložbeni primerci koji će biti predstavljeni u Parizu, a sve ih karakteriše stopostotno italijansko majstorstvo kako bi prikazalo različite interpretacije koncepta „500 Couture“. Detaljnije navedeno, „500 Comics“ je omaž pop prirodi legendarnog modela 500, i ističe se prelepim izgledom, dostupnim u dve boje (pastelnom oker žutom i/ metalik crnom), ukrašenom majstorski izrađenim opšivom koji prati elegantne linije. Nasuprot tome, model „500 Camouflage“ inspirisan je trendseterskom prirodom same DNK modela 500, i poigrava se na izrazito sivom ili zelenom kamuflažnom šarom, naglašenim kućištima retrovizora u fluorescentno žutoj boji. Poslednji u ovoj grupi je model „500 Jeans“, takođe inspirisan svetom mode modela 500, koji se ističe plavom bojom i opšivom karakterističnim za džins, koji se po prvi put pojavljuje i na instrument tabli.

Ekskluzivni „500 Ron Arad Edition“ – kao i ostala tri izložbena primerka koji će biti prikazani na Salonu automobila – su izrazi raznolikog duha ikoničnog Fiata, koji se odlično snalazi i u svetu umetnosti i dizajna. Ne slučajno, model „500 Ron Arad Edition“ i „500 Comics“ bili su zvezde specijalnog događaja koji je bio upriličen na MotorVillage Rond-Point des Champs Elysées tokom Nedelje mode i nekoliko dana pre otvaranja Salona automobila. 

 

Fiat 500X je predstavljen na prvom danu za međunarodnu štampu na očaravajućoj premijeri koja je osmišljena i organizovana od strane Fiata zajedno sa Ronom Aradom, jednim od najuticajnijih svetskih dizajnera koji je u poslednjih 30 godina dao ključni doprinos svetu umetnosti, dizajna i arhitekture.

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

Arad potpisuje i štand u Parizu, koji inspirisan simbolom „X“ sa novog automobila naglašava snažan osećaj pripadnosti porodici 500, u koju spadaju svi izloženi modeli. Konkretno, na kulisama izložbenog prostora ističe se velika slika koja predstavlja četiri različita elementa DNK modela 500: „Heritage“ kao odavanje počasti legendarnoj prirodi Fiata 500 iz 1957. godine; pop-art šezdesetih, sa bojama i dizajnom karakterističnim za tu eru; „Dolce vita“, potpuno italijanski stil oličen u modelu 500; i „Fashion“, deo koji naglašava vezu između automobila koji simbolizuje Fiat i jednog od domen u kom je italijanska izvanrednost prisutna u čitavom svetu.

Centralni deo štanda zauzima novi Fiatov krosover sa četiri primerka, postavljena na krajeve simboličnog znaka X, koji teže novoj dimenziji identiteta 500: to je X strana lepote, duša Fiata 500X. Novi automobil je  lepotan koji poseduje karakter ispoljen ozbiljnim, elegantnim italijanskim stilom koji „nosi“ – poput visoke mode – i predstavlja suštinu automobila koji je udoban, poseduje visoke performanse i uvek je u dodiru sa svetom oko sebe. Ne ekranu je detaljan prikaz dva primerka modela 500X namenjen češćem boravku u prirodi– jedan bele boje i drugi u tri nijanse crvene, a oba su opremljena pogonom na sva četiri točka, 2.0 MultiJet turbo dizel motorom od 140 ks i 9-stepenim automatskim sistemom prenosa. Druga dva primerka 500Xs na suprotnoj strani su model u mat bronzanoj boji opremljen 1.4 MultiAir motorom sa 140 ks i pogonom na prednje točkove, a drugi je opremljen 1.6 MultiJet motorom sa 120 ks, staklenim krovom i sive je boje.

Reflektori će takođe biti upereni i u ekskluzivni „500 Ron Arad Edition“ i još tri izložbena modela Fiat 500 koje karakteriše posebna, suštinski italijanska izrada kao oličenje mogućnost različitih izraza koncepta „500 Couture“.

Posetioci ovog salona automobila moći će da se dive i ostalim perjanicama porodice 500, automobilima koji se veoma razlikuju po nameni i karakteru, ali imaju zajedničke korene: legendarni Fiat 500. Konkretno, na francusku pistu izaći će dve verzije modela 500L Trekking, jedna opremljena 1.6 MultiJet II motorom sa 105 ks i „Gelato White“ belom bojom i staklenim krovom, i druga sa 1.6 MultiJet II motorom od 120 ks i karoserijom u dve boje (karoserija u „Sorrento Yellow“ žutoj i krov u „Gelato White“ beloj boji). Ovaj model predstavlja evoluciju porodice 500 sa dve savršeno spojene duše koje svakodnevno pokušavaju da nadigraju jedna drugu: jedna urbana, za krstarenje gradom, i druga avanturistička, savršena za one doživljaje sa izleta zbog kojih vredi živeti. 

Fiat 500X predstavljen u Parizu!

Tu je i verzija Fiat 500L Beats Edition™, specijalna serija razvijena u saradnji sa firmom Beats by Dr. Dre, brendom koji u vrhuncu svog uspeha u USD brzo osvaja i evropsko tržište. Karakteriše ga kombinacija dve boja u mat Maestro sivoj/mat Cinema crnoj 1.4 T-Jet motor od 120 ks, a ovaj automobil omogućava publici da iskusi neverovatan doživljaj BeatsAudioTM sistema, koji poseduje snagu od 520 vati i 8-kanalno pojačalo sa DSP, uz napredni algoritam izjednačavanja. Fiat 500L Beats Edition™ predstavlja savršenu kombinaciju tehnologije i urbanog izgleda.  Izložbu modela 500L upotpunjava i Pop star 1.6 MJet sa 105 ks i ekskluzivnom novom kombinacijom boja i instrument tablom u istom tonu.

Na kraju, ovaj štand predstavlja i neke primerke legendarnog modela 500 – kao što su kabrio verzija i limuzina – prepravljene dodavanjem novih važnih karakteristika po pitanju stila i tenhičkog sadržaja. Proizvod toga je Fiat 500 model 2014. godine sa tri nove boje karoserije -  Lattementa zelena, tri nijanse Ghiaccio bele i Italia plave, ekskluzivno za S verziju, i tri nova modela alu felni, od 15 i 16 inča, kao standard na toj verziji. I enterijer je nov, izrađen od tkanine ili kože, sa pecifičnim kombinacijama za svaku verziju.

Ono što se ističe među novim tehnološkim rešenjima je inovativna instrument tabla sa 7-inčnim TFT ekranom, razvijenim u saradnji sa međunarodnom grupom Magneti Marelli koja se bavi konstruisanjem i proizvodnjom visokotehnoloških sistema i komponenti za vozila. Kraće rečeno, ovaj uređaj vozaču pruža sve potrebne informacije, i još jednom pokazuje kako je postavljanje trendova u duhu ovog modela, kao zvezde koja uvek treba da je korak ispred drugih.

Ali počasno mesto u liniji 2014 rezervisano je za model Fiat 500 Cult, vrhunsku verziju koja spaja najbolje od novih karakteristika iz 2014. godine, i pruža ekskluzivni stil – sa sjajno crnim detaljima – i najinovativnije tehničke sadržaje kao i performanse koje najbolje odgovaraju zahtevnim kupcima modela Fiat 500 MY 2014. Na štandu u Parizu prikazane su verzija 500 Lounge (kabriolet) sa belom u tri nijanse i bež mekim krovom, S verzija sa crnim krovom, 500S kabrio sa plavom karoserijom i crnim mekim krovom i ekskluzivni Fiat 500 Cult u boji Lattementa.

Fiat PR

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje