AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Google auto nema ni volan ni pedale

Google auto nema ni volan ni pedale

Google je predstavio prototip svog prvog automobila. To je potpuno automatizovan automobil, u kojem se posada samo vozi. Da li je pred nama noćna mora svih istinskih ljubitelja automobila ili svetla budućnost automobilske industrije?

Samostalno se kreće, samostalno upravlja. A, zapravo, ovaj automobil nema ni ime. Zvaničan naziv je Google Self-Driving Car Prototype. Automobil se već kreće na izabranim putevima, i to potpuno automatski, pri brzinama do 40 km/h. Internet gigant svom vozilu veruje toliko, da ga nije opremio ni osnovnim komandama, što znači da su putnici potpuno prepušteni elektronici.

U enterijeru se nalaze samo dva sedišta, komanda Start & Stop, mali prtljažnik i displej putnog kompjutera. Zanimljivo je, da u automobilu nema ni audio sistem.

Google planira da proizvede oko 100 ovakvih prototipova, koji će biti testirani narednih godina u Kaliforniji u realnim uslovima. Pored toga, Google automobil izgleda veoma jednostavno i simpatično, što znači da može postati i ikona modernog doba. Ništa nam drugo ne preostaje, nego da čekamo Apple iCar.

Google auto nema ni volan ni pedale

Automagazin.rs

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje