AutoMAGAZIN - Vesti

Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Google auto nema ni volan ni pedale

Google auto nema ni volan ni pedale

Google je predstavio prototip svog prvog automobila. To je potpuno automatizovan automobil, u kojem se posada samo vozi. Da li je pred nama noćna mora svih istinskih ljubitelja automobila ili svetla budućnost automobilske industrije?

Samostalno se kreće, samostalno upravlja. A, zapravo, ovaj automobil nema ni ime. Zvaničan naziv je Google Self-Driving Car Prototype. Automobil se već kreće na izabranim putevima, i to potpuno automatski, pri brzinama do 40 km/h. Internet gigant svom vozilu veruje toliko, da ga nije opremio ni osnovnim komandama, što znači da su putnici potpuno prepušteni elektronici.

U enterijeru se nalaze samo dva sedišta, komanda Start & Stop, mali prtljažnik i displej putnog kompjutera. Zanimljivo je, da u automobilu nema ni audio sistem.

Google planira da proizvede oko 100 ovakvih prototipova, koji će biti testirani narednih godina u Kaliforniji u realnim uslovima. Pored toga, Google automobil izgleda veoma jednostavno i simpatično, što znači da može postati i ikona modernog doba. Ništa nam drugo ne preostaje, nego da čekamo Apple iCar.

Google auto nema ni volan ni pedale

Automagazin.rs

Grand Motors: Ford Fiesta za manje od 115 evra mesečno

Grand Motors: Ford Fiesta za manje od 115 evra mesečno

U saradnji sa Unicredit Leasingom, Grand Motors u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu, od sredine juna kupcima Fordovih automobila nudi vrlo atraktivne uslove finansiranja, s mesečnim ratama koje su primerene aktuelnoj prosečno platežnoj sposobnosti...

Pogledajte šta sve vozi Paris Hilton + FOTO

Pogledajte šta sve vozi Paris Hilton + FOTO

Paris Hilton je javna ličnost, koju mnogo ljudi voli, ali još veći broj ne simpatiše. Često je kritikovana, da nema nijedan pravi talenat, i da nije dovoljno da ima lepotu i šarm da bi bila javna ličnost. Ali, Paris se ne obazire na to, već rado pokazuje svoje "ljubimce" vredne po nekoliko stotina hiljada evra...

Renault Megane RS 275 Trophy R je novi kralj Nurburgringa + VIDEO

Renault Megane RS 275 Trophy R je novi kralj Nurburgringa + VIDEO

Ono što je obećao, to je i učinio. Renault se vratio na stazu Nürburgring, sa svojim najnovijim hot-hatch modelom Megane RS 275 Trophy R, i zabeležio vreme vožnje po krugu manje od osam minuta. Ring je savladan za samo 7:54.3 min, što znači da je vreme koje je zabeležio Seat Leon Cupra 280 nadmašeno za 4 sekunde!

Pevač grupe Jamiroquai postao vlasnik LaFerrarija + FOTO

Pevač grupe Jamiroquai postao vlasnik LaFerrarija + FOTO

Poznato je, da je pevač grupe Jamiroquai, Jay Kay, slab na superautomobile. Ovoga puta, odlučio se za jedan veoma, veoma ekskluzivan automobil, jer je postao jedan od 499 vlasnika hyper-sportskog automobila Ferrari LaFerrari. Zanimljivo je, da automobil nije ni crvene, ni žute, ni crne boje....

Audi RS6 Avant 25 years of Audi RS
Slika nedelje