AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hyundai projekat Make China Greener ušao u drugu fazu

Hyundai  projekat Make China Greener ušao u drugu fazu

Hyundai Motor Company, najveći proizvođač automobila u Južnoj Koreji, danas je održao ceremoniju kojom je započela druga faza projekta pod nazivom "Hyiundai Green Zone Ⅱ", uspešne kampanje i društvene odgovornosti ove kompanije kao i njenih aktivnosti usmerenim ka očuvanju  životne sredine...

Projekat je prvi put predstavljen 2008. godine. Ceremonija  je održana u sedištu Hyundai Motor Company u Pekingu. Gospodin Gang bu He, zamenik načelnika Zhenglan Qi okruga u Neimengg oblasti, Kina, kao i gospodin  Vonho Kim, predsednik odbora "EcoPeace"  za Aziju prisustvovali su  događaju, u pratnji zvaničnika kompanije  Hyundai Motor .

Tokom prve faze projekta, koja je trajala šest godina, Hyundai Motor Company je uspela da pretvori 50 miliona kvadratnih metara slanog pustinjskog tla u region Chakanora, oblast Neimengg, u Kini, u travnjake I zelene površine sa lokalnim rastinjem. Ova transformacija izuzetno doprinosi sprečavanju ozbiljnih ekoloških probleme izazvanih žutim peskom, koji ima efekta  na celokupno zapadno-istočnu azijsku regiju, uključujući i Koreji .

Na osnovu uspeha projekta Chakanor, Hyundai Motor je odlučio da započne drugu fazu Hyundai Zelene zone, u Zhenglan Qi regiji, 300 km severno od Pekinga. Zajedno sa "EcoPeace" za  Aziju, Hyundai Motor planira da u narednih pet godina do 2018.godine pretvori dodatnih  40 miliona kvadratnih metara u travnjake i zelene površine sa florom sa ovih prostora.

"Hyundai Motor ne samo da brzo raste na kineskom tržištu, već je omiljena i voljena kompanija na ovim prostorima zbog svojih društveno odgovornih aktivnosti i projekata od strane kineskih kupaca." - rekao je gospodin Gang  Bu He. "Kroz blisku saradnju sa Hyundai Motor, mi ćemo uspešno završiti projekat, tako da možemo sprečiti ekološke probleme izazvane žutim peskom koji ima loš efekat u Kini i Koreji takodje."

Nakon završetka druge faze projekta, lokalne vlasti Zhenglan Qi oblasti će preuzeti na sebe posao da neprekidno čuvaju i održavaju ovo područje. Hyundai Motor će zaposliti lokalnu radnu snagu za ovaj projekat, što ujedno  doprinosi i ekonomskom strani društva, a takođe će i poslati i student volontere pripadnike grupe "Happy Move Global Youth", kako bi se i oni uključili u tokove kulturne razmene sa kineskim studentima univerziteta koji volontiraju na ovom projektu.

Zahvaljujući uspehu projekta Hyundai Motor je odabran za kompaniju koje je najviše  društveno odgovorna u Kini, od strane kineskog Međunarodnog foruma već četvrtu godinu za redom od  od 2011. godine.

"Hyundai Zelena zona je uspešan model projekta društvene odgovornosti, koji značajno doprinosi sprečavanju dezertifikacije, jedan od najozbiljnijih ekoloških problema sa kojim se kineska vlada suočava, i kao takav ovaj projekat ima punu podršku kineske vlade.", rekao je gospodin Young Man  Kim,viši potpredsednik u Hyiundai Motor za Kinu. "Od druge faze projekta se očekuje da će imati još bolji ishod, jer se više fokusirati na očuvanju i održavanju ovih novih zelenih površina i travnjaka na dugoročnom planu, uz blisku  saradnju sa lokalnom samoupravom."

Hyundai Motor Grupa ima niz društveno odgovornih aktivnosti koje sprovodi u okviru 4 glavne a to su: Easy Move, Safe Move, Happy Move and Green Move (Lako Premesti, Premesti bezbedno, Veseli pokret i Zeleni Pokret).

Među njima, pod 'Green Move" sa sloganom "Oporavak prirode", Hyundai Motor sprovodi niz projekata za oživljavanje i očuvanje životne sredine, uključujući i ovaj Hyundai Zelena zona.

Hyundai PR

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje