AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mitsubishi Lancer Evo X FQ-440 MR: Za 40 odlikaša

Mitsubishi Lancer Evo X FQ-440 MR: Za 40 odlikaša

Mitsubishi predstavlja najekstremniju verziju svog modela Lancer Evolution X, koji je na tržištu od 2007. godine. Ali, nemojte se previše radovati varijanti FQ-440 MR, jer je namenjen specijalno za britansko tržište. Mala je šansa, da ćemo ga videti na našim putevima...

Pogledajte - Testirali smo: Mitsubishi Lancer Evolution X.

 

Pod "haubom" diše 4-cilindarski turbo motor zapremine 2.0 litra, koji razvija maksimalnu snagu od 446 KS i maksimalni obrtni moment od 558 Nm. U odnosu na svog prethodnika FQ-400, nova verzija je snažnija za 36 KS i 34 Nm. Za poboljšanje karakteristika, "najodgovorniji" je reprogram elektronske jedinice agregata. Motor je uparen sa šestostepenim menjačem sa dvostrukom lamelom.

Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR opremljen je i novim izduvnim sistemom od britanske firme Janspeed, a ista kompanija je razvija potpuno novu usisnu granu i međuhladnjak. Novina je i sistem ubrizgavanja goriva pod visokim pritiskom.

Automobil je dobio i niže oslanjanje, napred za 35 mm, pozadi za 30 mm, sa amortizerima firme Eibach. Za zaustavljanje se brinu kočioni diskovi Alcon. Svi proizvedeni primerci imaće belu karoseriju i felne prečnika 18 inča od firme BBS.

Lancer Evolution X FQ-440 MR razvijen je za proslavu 40-godišnjice od dolaska marke Mitsubishi na britansko tržište. Zato će biti proizvedeno samo 40 primeraka ovog vrhunskog automobila. Cena: 50.000 funti.

Automagazin.rs

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje