AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Apel - bezbedno u letnjim mesecima

Apel - bezbedno u letnjim mesecima

Letnji meseci, jun, jul i avgust, su period sa veoma izraženim stradanjem u saobraćaju. Razlozi za ovakvo stanje su različiti, ali veliki broj ljudi nastradalih u toku letnjih meseci su oni koji su putovali ka dalekim turističkim destinacijama, vraćali se sa njih ili pak tranzitirali kroz Republiku Srbiju...

Tokom letnjih meseci u saobraćajnim nezgodama najčešće stradaju cele porodice i mladi. U toku letnjih meseci 2013. godine, na putevima u Republici Srbiji dogodile su se 9.494 saobraćajne nezgode. U ovim nezgodama poginulo je 205 ljudi, dok je 5.264 njih zadobilo teške ili lakše povrede. Iako je broj poginulih u 2013. smanjen u odnosu na 2012. godinu za preko 11%, od suštinske važnosti je da se tragičan bilans iz prethodnih godina i dalje smanjuje kvalitetnim i pravovremenim aktivnostima. Sa tim ciljem, Agencija za bezbednost saobraćaja je, uz podršku partnera, planirala promotivno-preventivnu kampanju posvećenu bezbednosti saobraćaja u letnjim mesecima. Osnovne poruke i saveti koje promoviše kampanja upućeni su vozačima i putnicima, a odnose se na značaj i obavezu poštovanja propisanih ograničenja brzine, propisnog i bezbednog preticanja, korišćenja sigurnosnih pojaseva i bezbednosnih sedišta za decu i nekonzumiranja alkohola. Pored poštovanja propisa, od suštinskog značaja su pravilna priprema za putovanje, polazak na put u odmornom stanju i redovno pravljenje pauza tokom vožnje.

Važno je istaći da su preduslovi za bezbedno putovanje: adekvatna priprema vozila, vozača i putnika za putovanje po visokim temperaturama.

Kampanja će biti realizovana kroz: emitovanje radio i TV spota posvećenog bezbednosti u letnjim mesecima, postavljanje bilborda sa porukama duž svih putnih pravaca kojima se kreću turisti (ka moru, planinama, banjama), podelu brošura sa savetima za bezbedno putovanje (priprema za put, poštovanje propisa, upozorenja o opasnim deonicama, bezbedna vožnja, itd.), kao i brošura sa savetima za strane državljane (na engleskom i nemačkom jeziku) koji tranzitiraju kroz Republiku Srbiju.

Ovu kampanju Agencija realizuje u saradnji sa partnerima – Upravom saobraćajne policije, JP „Putevi Srbije“, Udruženjem osiguravača Srbije, Crvenim krstom Srbije i Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija (YUTA).

Apel - bezbedno u letnjim mesecima

Honda je moja odluka

Honda je moja odluka

Honda je pripremila afirmativne pakete finansiranja vozila za modele CR-V i HR-V čiji je broj ograničen, a koji su raspoloživi za isporuku odmah. Model finansiranja bez ostatka vrednosti bi obuhvatio period otplate od 60 meseci...

Opel GT Concept zvanično predstavljen (FOTO)

Opel GT Concept zvanično predstavljen (FOTO)

Jedna od zvezda autosalona u Ženevi biće Opel GT Concept, koji sa motorom iza prednje osovine, sekvencijalnim menjačem i pogonom na zadnje točkove, predstavlja pravi čistokrvni sportski automobil. Ovim modelom Opel se vraća korenima istinskih sportskih automobila...

DDOR BG Car Show 2016 - od 17. do 23. marta

DDOR BG Car Show 2016 - od 17. do 23. marta

Reflektori na međunarodnom autosalonu u Ženevi još neće biti ugašeni, a već će da se pale motori na 5. Sajmu automobila DDOR BG Car Show i 10. Međunarodnom sajmu motocikala Motopassion, najreprezentativnijim regionalnim događanjima u sektoru auto i moto industrije.

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje