AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Lasta - Leto počinje za volanom

Lasta - Leto počinje za volanom

Tradicionalno 17. međunarodno takmičenje profesionalnih vozača i automehaničara održano je juče na poligonima Saobraćanog preduzeća “LASTA”. Oko 100 takmičara u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nadmetalo se u veštini upravljanja motornim vozilima i poznavanju saobraćajnih propisa...

Lasta - Leto počinje za volanom

U B kategoriji takmičile su se žene, u C kategoriji vozači kamiona nosivosti preko 7,5 tona i u okviru D kategorije vozači autobusa. Na dosadašnjim takmičenjima,  žene su učestvovale samo u B kategoriji, a po prvi put na ovogodišnjem takmičenju uzele su učešće i u D kategoriji, pod istim uslovima koja važe za mušku ekipu vozača. Pored vozača pomenutih  kategorija, na takmičenju su učestvovali i automehaničari.

U  ekipnom takmičenju, prvo mesto u B kategoriji, osvojilo  je JP“PTT“ Saobraćaj,  dok je u C i D kategoriji prvo mesto zauzela ekipa SP“LASTA“.  U sve tri kategorije pojedinačnog plasmana, pobedili su takmičari iz Saobraćajnog preduzeća „LASTA“. Tako je u  B kategoriji, pobedila Mirjana Aksentijević, u C kategoriji Srđan Vračević,  a u D kategoriji pojedinačnog plasmana, pobednik je Dragan Marić .   U pojedinačnom plasmanu automehaničara, pobednik je Milorad Vujić, iz Vojske Srbije.  Prelazne pehare u C i D kategoriji, osvojile su ekipe Saobraćajnog preduzeća “LASTA“.

Lasta - Leto počinje za volanom

Za najušpešnijeg vozača D kategorije iz Crne Gore proglašen je Srđan Marjanović, a za najuspešnijeg vozača D kategorije iz Slovenije, proglašen je Ratko Kusić. Pobednici  ovogodišnjeg takmičenja u  C i D kategoriji , kao i automehaničari, u pojedinačnom plasmanu, plasirali su se za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će se održati u Krakovu, septembra  2014. godine.

Lasta - Leto počinje za volanom

Svim učesnicima takmičenja uručena su priznanja, dok su pehari i vredne nagrade dodeljeni najboljima. Takmičenje vozača i automehaničara Beograda  organizovano je pod pokroviteljstvom grada Beograda, a domaćin i generalni sponzor je Saobraćajno preduzeće „LASTA“. Suorganizator takmičenja je Udruženje vozača Beograda.

PR

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

Poslednjih dana mnogo se govori o novom SUV modelu Škoda Kodiaq. U isto vreme, na internetu su se pohavile prve fotografije SUV modela iz drugog brenda iz koncerna VW - Seat...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje