AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS "Najbezbedniji 2014."

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Proizvođač automobila Subaru, kompanija Fudži teška industrija (FHI), nedavno je objavila da je Institut za bezbednost na auto-putevima (IIHS), neprofitna organizacija koju podržava udruženje auto-osiguranja u Sjedinjenim Američkim Državama, dodelio najviše priznanje pod nazivom "Najbezbedniji 2014."  najnovijim modelima Subaru WRX i WRX STI 2015.

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Ovi modeli se trenutno prodaju u regionu severne Amerike. Ovo prestižno priznanje za bezbednost već je pripalo subaruovim modelima "legasi", "autbek", "impreza", "krostrek" i "forester" koji su se pojavili na tržištu tokom 2014. godine.

    

Modelska linija WRX opremljena simetričnim pogonom na sve točkove (SAWD) u sadejstvu sa čuvenim bokser motorom simbol je subaruovih sportskih uspeha. Od kada se prvi model našao na drumu daleke 1992. godine Subaru WRX je postao ikona zaljubljenika u auto sport širom sveta kao poseban sportski sedan koji kombinuje impresivne osobine vrhunskog sportiste sa praktičnošću limuzine sa četvoro vrata.

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Da bi osvojio priznanje "najbezbedniji" automobil mora da dobije ocene "dobar" na sva četiri testa - fontalnom i bočnom sudaru, testu prevrtanja kao i na proveri izdržljivosti naslona za glavu koji na prednjim i zadnjim sedištima štite od povreda vratnih pršljenova prilikom udara otpozadi.

Od 2012. godine dodat je i test udarca u prepreku prednjom bočnom stranom vozila na kome je obavezna ocena "dobar" ili "zadovoljavajući". Na ovom testu se simulira udarac prednjom bočnom stranom automobila u drugo vozilo ili npr. drvo. Subaru WRX i WRX STI za 2015. godinu osvojili su na svih pet pomenutih IIHS testova najviše ocene "dobar" za zaštitu putnika u vozilu.

Subaru

Brabus C 450 4Matic AMG

Brabus C 450 4Matic AMG

Svi oni kojima 367 konjskih snaga koji pokreću njihov Mercedes-Benz C 450 4Matic AMG nije dovoljno, mogu se obratiti Brabusu za veoma zanimljivu modifikaciju izgleda, ali i tehnike...

TopCar Stinger GTR otkriven bez automobila (FOTO)

TopCar Stinger GTR otkriven bez automobila (FOTO)

Ruska kompanija specijalizovana za modifikaciju sportskih modela marki BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Range Rover... predstavila je seriju karoserijskih komponenti od ugljeničnih vlakana, ali bez automobila za koji je namenjena...

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

Infiniti Q30 zvanično je proglašen za najbezbedniji automobil u kompaktnom segmentu, budući da je na Euro NCAP „kreš“ testovima u godini za nama postigao najbolje rezultate od svih konkurenata u toj klasi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje