AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pridružite se svetskoj akciji - Potpiši za život

Pridružite se svetskoj akciji - Potpiši za život

Ujedinjene nacije pokrenule su globalnu inicijativu pod nazivom „Moj svet posle 2015. godine“ kojom se građani pozivaju da izaberu svoje prioritete za bolji svet i život u njemu. Ponuđeno je 16 prioritetnih ciljeva razvoja ljudske zajednice, od kojih bi glasači trebalo da izaberu šest, po njima najvažnijih...

Svetska automobilska federacija – FIA i AMSS pridružili su se akciji UN jer se ona u jednom svom delu odnosi na unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima. U celom svetu, pa i u Srbiji, i dalje strada neprihvatljivo veliki broj učesnika u saobraćaju. Ukoliko se ovaj prioritet nađe na dnevnom redu Generalne skupštine UN, kao i u agendama lokalnih vlada i nadležnih institucija, verujemo da ćemo u kratkom roku moći da doprinesemo smanjenju broja poginulih i nastradalih u saobraćaju na putevima. Procenjuje se da će se tako u svetu i Srbiji smanjiti takozvani troškovi stradanja, koji neretko iznose i do tri odsto nacionalnog bruto proizvoda.

AMSS u našoj zemlji, kao ugledni član FIA, pruža mogućnost svojim članovima i ostalim građanima da učestvuju u ovoj svetskoj akciji prikupljanja 100.000 glasova za bolji saobraćaj i puteve.

Svoj glas možete da date na linku www.myworld2015.org.

Podsetimo, Ujedinjene nacije trenutno rade na pripremi Rezolucije o globalnoj bezbednosti saobraćaja na putevima, koja je nastavak Rezolucije kojom je zvanično pokrenuta Decenija akcije za bezbednost saobraćaja 2011-2020. O Rezoluciji će se diskutovati na debati Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, zakazanoj za 10. april 2014.godine. Tom prilikom trebalo bi da se definišu konkretne aktivnosti za smanjenje broja nastradalih u saobraćajnim nezgodama na putevima.

AMSS

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

Poslednjih dana mnogo se govori o novom SUV modelu Škoda Kodiaq. U isto vreme, na internetu su se pohavile prve fotografije SUV modela iz drugog brenda iz koncerna VW - Seat...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje