AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pavlović na podijumu na Silverstoneu

Pavlović na podijumu na Silverstoneu

Srpski automobilista Miloš Pavlović nastavlja sa osvajanjem podijuma u okviru prestižnog "Lamborgini Super trofeja Evropa - na prvoj trci drugog trkačkog vikenda sezone, koji se održava na stazi u Silverstonu, Pavlović je u tandemu sa Italijanom Eduardom Piskopom osvojio 2. poziciju, čime su zadržali vođstvo u plasmanu u okviru "Pro" klase!

Pavlović na podijumu na Silverstoneu

Tandem "Bonaldi motorsporta" nije dobio priliku da pre trke pokaže prave performanse potpuno novog "galjarda LP 560-4" koji je stigao pred ovo takmičenje, s obzirom da su kvalifikacije, zakazane za subotu ujutro, otkazane zbog loših vremenskih uslova. Važeća su postala vremena sa treninga, što je Pavloviću i Piskopu donelo 2. startnu poziciju.

 Miloš je bio zadužen za start koji je ponovo poremetio takmičare, pošto su u trku krenulo iza "sejfti kara", zbog vlažne staze, a naš automobilista je, međutim, svoj deo posla odradio po dogovoru, predavši sredinom trke "galjarda" Piskopu sa pozicije u vrhu i sačuvanih guma, što se isplatilo 6 krugova pre kraja 50-minutne trke, kada je Italijan prešao u vođstvo. Nažalost, samo 2 kruga pre kraja, braneći poziciju od Holanđanina Jeroma Mula, Piskopo se okrenuo na stazi, ali je uspeo da ostane u trci i stigne do 2. pozicije.

Pavlović na podijumu na Silverstoneu

Već u nedelju, lideri "Pro" kategorije sa po 39 bodova, Pavlović i Piskopo, imaju šansu za novi dobar rezultat, kada je na programu četvrta trka u šampionatu i druga u okviru trkačkog vikenda na čuvenoj stazi u blizini Londona. Ponovo će startovati iz prvog startnog reda, s obzirom da se pozicije određuju na osnovu plasmana iz prethodne trke.

PR

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Od 1. februara, svakoga dana do kraja meseca biće ponuđena po četiri Ford modela sa lagera po specijalnim cenama koje će važiti 24 sata. Fiesta dostupna od 8.990, Focus od 12.200, C-MAX od 15.550, Mondeo dizel od 20.290, a Kuga dizel od 18.990 evra...

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

Poslednjih dana mnogo se govori o novom SUV modelu Škoda Kodiaq. U isto vreme, na internetu su se pohavile prve fotografije SUV modela iz drugog brenda iz koncerna VW - Seat...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje