AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Agencija za bezbednost saobraćaja - Apel !

Agencija za bezbednost saobraćaja - Apel !

Pred nama su dani kada se obeležava Međunarodni praznik rada – 1. maj. Ovaj datum najčešće se praznuje na otvorenom uz konzumiranje velikih količina hrane i alkohola. Agencija za bezbednost saobraćaja poziva na oprez i podseća vozače da ne sedaju za volan ukoliko su pili alkohol.

Svake godine u saobraćajnim nezgodama koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola pogine više desetina ljudi, dok više hiljada biva povređeno.

Bilo da idete na izlet, praznik obeležavate u dvorištu svoje kuće, posećujete prijatelje ili bilo koju masovnu manifestaciju, apelujemo na vas da unapred isplanirate svoj povratak. U tom smislu, ključni saveti za sve vozače su:

- Izbegavajte konzumiranje alkohola ukoliko planirate da vozite!
- Odredite u društvu vozača koji neće piti, već će biti odgovoran da sve odveze kućama ili pripremite neki drugi plan za prevoz do kuće.
- Ako u društvu nema treznog vozača koji će vas odvesti kući, pozovite taksi, prijatelja ili nekog člana porodice da dođe po vas.
- Nikada nemojte dozvoliti prijatelju za koga znate da je pio da pokuša da se sam odveze!
- I uvek vežite pojas! To je još uvek najbolji način da se zaštitite od drugih vozača koji ne poštuju propise i voze pijani!

Takođe, posebno ističemo da je poštovanje propisa, pre svega onih koji se tiču brzine kretanja, preticanja i izvođenja drugih radnji vozilom na putu, preduslov za pravilno i bezbedno učešće u saobraćaju.

Srećan praznik i srećan put!


Agencija za bezbednost saobraćaja

Ferrari FF (2017) na prvoj fotografiji

Ferrari FF (2017) na prvoj fotografiji

Ferrari će za nekoliko dana predstaviti facelift modela FF. Iako u Maranellu nisu zvanično potvrdili da se radi o modelu FF, poznato je da je upravo FF najstariji model u ponudi...

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Pet osoba je poginulo, a preko 30 povređeno u velikom lančanom sudaru koji se u subotu dogodio na autoputu na zapadu Slovenije. Najnoviji video snimak, načinjen kamerom u jednom od automobila, otriva nam koliko je situacija bila dramatična...

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Od 1. februara, svakoga dana do kraja meseca biće ponuđena po četiri Ford modela sa lagera po specijalnim cenama koje će važiti 24 sata. Fiesta dostupna od 8.990, Focus od 12.200, C-MAX od 15.550, Mondeo dizel od 20.290, a Kuga dizel od 18.990 evra...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje