AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dubai Roadster - 400 KS i 750 kg

Dubai Roadster - 400 KS i 750 kg

Bogate zemlje Arabijskog poluostrva poznate su i po ekskluzivnim primercima sportskih automobila uglavnom evropskih i američkih proizvođača. To bi mogao promeniti Dubai Roadster, koji će biti predstavljen na autosalonu u Dubaiju 2020. godine...

Kompjuterske skice pokazuju nam sportski dvosed sa veoma zanimljivom aerodinamikom. Prema pisanju sajta  Worldcarfans.com, model Dubai Roadster biće direktni konkurent modelima kao što je KTM X-Bow. U cevastom ramu je smešten V8 motor maksimalne snage 400 KS, a masa automobila ima masu od samo 750 kilgorama.

Iako se radi o kompjuterskoj ilustraciji, velike su šanse da ovaj atrajtivni dvosed krene u serijsku proizvodnju. Još uvek nije poznato koja kompanija će biti angažovana za njegov razvoj, ali s obzirom odakle je inicijativa pokrenuta, ne sumnjamo da će se pronaći novac za realizaciju ovog projekta.

Dubai Roadster - 400 KS i 750 kg

Automagazin.rs

Nova Mazda MX-5 osvojila još devet novih nagrada

Nova Mazda MX-5 osvojila još devet novih nagrada

Nastavljajući tradiciju svojih prethodnica, potpuno nova Mazda MX-5 osvojila je još devet nagrada u 2016. godini, uključujući i nekoliko u Evropi. Nakon predstavljanja prošlog leta, novo izdanje roadstera do sada je osvojilo više od 15 nagrada - i nastavlja da ih sakuplja.

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje