AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Vodeći menadžeri posetili fabriku FIAT Automobili Srbija

Vodeći menadžeri posetili fabriku FIAT Automobili Srbija

Delegacija Srpske asocijacije menadžera (SAM) posetila je danas fabriku FIAT Automobili Srbija (FAS) iz Kragujevca koja je ubedljivo na prvom mestu liste od 15 najvećih srpskih izvoznika. Delegaciju je dočekala Silvija Verneti, generalni direktor kompanije FAS...

Vodeći menadžeri posetili fabriku FIAT Automobili Srbija

Pogledajte vest: FIAT Automobili Srbija na Jadranskom sajmu.

 

Silvija Verneti ih je upoznala sa jednim od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Grupacije, u koju je do sada investirano preko 1.3 milijarde EUR, od čega 850 miliona EUR samo u nabavku najsavremenije opreme.

Pogledajte vest: Fiat Automobili Srbija vodi kragujevačke maturante na Arsenal fest!

 

Delegacija u sastavu od 20 eminentnih članova SAM-a imala je jedinstvenu priliku da se bliže upozna sa procesom proizvodnje modela Fiat 500L sa svojim verzijama Living i Trekking, ali i gamom poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo i Jeep, čiji je FAS generalni distributer i uvoznik.

Vodeći menadžeri posetili fabriku FIAT Automobili Srbija

Pogledajte vest: Fiat Automobili Srbija nastavlja sa nagrađivanjem najboljih radnika.

 

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas imali priliku da ugostimo predstavnike Srpske Asocijacije menadžera ovde u Kragujevcu.  Kao lider u automobilskoj industriji FAS se trudi da posluje odgovorno, posvećeno u cilju postizanja prosperiteta na nacionalnom i lokalnom nivou. Naša kompanija ima dugoročne planove u Srbiji i kao značajan investitor zajedno sa kompanijama članicama SAM-a deli iste prioritete, a to su status odgovornog član društvene zajednice i motornog razvoja srpske ekonomije." - kazala je tom prilikom Silvija Verneti, generalni direktor kompanije FIAT Automobili Srbija.

Vodeći menadžeri posetili fabriku FIAT Automobili Srbija

Pogledajte vest: Za Olimpijsko zlato u Riju 2016. - Fiat 500 L na poklon.

 

Kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva. Nova fabrika FIAT Automobili Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i sa preko 3.000 zaposlenih, FAS danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika.

Vodeći menadžeri posetili fabriku FIAT Automobili Srbija

Pogledajte vest: Fiat 500L zvanično vozilo LOVEFEST manifestacije.

 

Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera istakao je: "Upoznavanje sa generalnim direktorom i bliže informisanje sa predstavnicima najvećeg srpskog izvoznika predstavlja veliku privilegiju za SAM članove. Imali smo priliku da razmenimo saznanja, poslovna iskustva i ideje sa vodećim timom FAS-a. Mi u Srpskoj asocijaciji menadžera nastojimo da kroz primere dobre prakse osnažimo razmenu znanja i iskustva menadžera iz realnog sektora, koji imaju ključnu ulogu u ekonomskom razvoju zemlje. SAM danas okuplja preko 300 članova, vodećih profesionalnih menadžera koji upravljaju uspešnim firmama i timova od preko 80,000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 12 milijardi evra, što čini trećinu BDP-a Srbije. Ovo inicijativa SAM-a gde se naši članovi upoznaju sa radom najboljih kompanija u Srbiji je primer izuzetnog potencijala koji leži u razmeni iskustava među vodećim menadžerima."

Vodeći menadžeri posetili fabriku FIAT Automobili Srbija

"Ova poseta i obilazak fabrike je za članove SAM-a bila prilika da se upoznamo da velikim ulaganjem FIAT-a u Srbiju i sve čestitke kompaniji na postignutim rezultatima sa nadom da će nastaviti ovim putem i biti za primer drugim privrednim subjektima i potencijalnim investitorima", istakao je Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

FAS PR

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Pet osoba je poginulo, a preko 30 povređeno u velikom lančanom sudaru koji se u subotu dogodio na autoputu na zapadu Slovenije. Najnoviji video snimak, načinjen kamerom u jednom od automobila, otriva nam koliko je situacija bila dramatična...

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Od 1. februara, svakoga dana do kraja meseca biće ponuđena po četiri Ford modela sa lagera po specijalnim cenama koje će važiti 24 sata. Fiesta dostupna od 8.990, Focus od 12.200, C-MAX od 15.550, Mondeo dizel od 20.290, a Kuga dizel od 18.990 evra...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje