AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Optima Hybrid dobitnica glavne nemačke nagrade za inovaciju

Kia Optima Hybrid dobitnica glavne nemačke nagrade za inovaciju

Kia Optima Hybrid osvojila je "Plus X" nagradu za inovaciju. Ova nagrada ujedno je i potvrda najvišeg kvaliteta, najboljeg dizajna i najnaprednijeg razmišljanja u kreiranju proizvoda. Nezavisni žiri, u sastavu stručnjaka i novinara iz 25 različitih branši, dodelio je Kia Optimi Hybrid četiri nagrade "Plus X".

Optima Hybrid ocenjena je kao najbolja u kategorijama visokog kvaliteta, jednostavnosti korišćenja, dizajna i ekologije. Izbor nagrada "Plus X" podržao je ugledni istraživački institut "TÜV SÜD Product Service".

Kijin predstavnik D-segmenta, limuzina sa 177 KS, dobila je najbolje ocene u sve četiri kategorije. Žiri je kao glavne kvalitete Optime naveo moderan paralelni hibridni sistem koji omogućuje izrazito nisku emisiju CO2 od samo 119 g / km, moderan i dinamičan spoljni dizajn, udobnost putničke kabine, kao i izrazit kvalitet i pouzdanost vozila. (kao i sve ostale Kije i Optima Hybrid imaće jedinstvenu 7-godišnju fabričku garanciju).

Kia je nedavno završila nadogradnju sportsko-elegantne hibridne limuzine Optime, koja će se na tržištu naći već iduće godine. Optima Hybrid sada ima još zanosniji dizajn, poboljšanu aerodinamiku (s koeficijentom otpora vazduha od samo 0,26), unapređenu udobnost i multimedijsku opremu. Takođe, nova Optima koristi najnovije sigurnosne tehnologije – uključujući i radarski sistem pomoći za promenu trake, sistem upozorenja kod promene vozne trake i pametni sistem za automatsko parkiranje. Baš kao i luksuzna udobnost, navedene tehnologije biti će deo standardne opreme nove Optime.


U zavisnosti od tržišta serijska oprema nove Optime će uključivati navigaciju sa 8-inčnim ekranom, Infinity Premium audio sistem, pametni ključ i dugme za paljenje motora, električno podešavanje vozačeva sedišta s memorijom, električno podešavanje suvozačevog sedišta, hlađenje prednjih sedišta, grejanje prednjih i zadnjih sedišta, dvozonski automatski klima uređaj, kameru za vožnju unazad, ksenonska svetla, LED svetla za maglu, dnevna svetla i zadnja svetla kao i sklopiva bočna ogledala.

"Plus X" faktor: nagrađuje dodatnu vrednost Cilj "Plus X" nagrade je prepoznati i predstaviti izvrsne, inovativne, visoko kvalitetne proizvode. 2014. godine takmičenje je održano po 11. put, a "Plus X" je vodeća svetska nagrada za inovacije na području tehnoloških, sportskih i lifestyle proizvoda. Učesnici se ocenjuju unutar sedam kategorija: inovativnost, visoki kvalitet, dizajn, jednostavnost korišćenja, funkcionalnost, ergonomija i ekologija. Dobitnici nagrade izabrani su od strane međunarodnog žirija u sastavu predstavnika stručnjaka i novinara iz 25 različitih delatnosti. Žiri je podržan od strane cenjenog istraživačkog instituta "TÜV SÜD Product Service".

PR

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Pet osoba je poginulo, a preko 30 povređeno u velikom lančanom sudaru koji se u subotu dogodio na autoputu na zapadu Slovenije. Najnoviji video snimak, načinjen kamerom u jednom od automobila, otriva nam koliko je situacija bila dramatična...

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Od 1. februara, svakoga dana do kraja meseca biće ponuđena po četiri Ford modela sa lagera po specijalnim cenama koje će važiti 24 sata. Fiesta dostupna od 8.990, Focus od 12.200, C-MAX od 15.550, Mondeo dizel od 20.290, a Kuga dizel od 18.990 evra...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje