AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

24 sata Elegancije 2014

24 sata Elegancije 2014

Beograd će imati priliku da po četvrti put ugosti manifestaciju „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence”, trodnevni spektakl, posvećen automobilskoj kulturi, rafiniranosti i kvalitetu, koji će biti održan od 5. do 7. septembra...

Ovaj ekskluzivni događaj će biti realizovan u saradnji sa Grand kazinom Beograd, velikodušnim domaćinom i partnerom od samog početka manifestacije, u sinergiji sa Srpskim savezom  za istorijska vozila, uz veliku podršku Muzeja automobila i  Turističke organizacije Beograda, a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Događaj ,,24 sata Elegancije” posvećen je prestižnim brendovima koji su sinonim vrhunskog kvaliteta izrade i majstorstva detalja, prisutnima će priuštiti nezaboravno iskustvo i mogućnost da podele svoju strast prema klasičnim automobilima, eleganciji, stilu i prefinjenosti.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru u petak, 5. septembra, pod patronatom Njihovih Kraljevskih Visočanstava Princa naslednika Petra, Princa Filipa i Princa Aleksandra, svečanim otvaranjem jedinstvene izložbe istorijskih odela čuvene kuće elegancije „Maison Cifonelli“ i ekskluzivne obuće za gospodu „Corthay“ iz Pariza.  Tokom večeri poznati autor Hugo Jacomet predstaviće svoju knjigu „The Parisian Gentleman“. Ovom prilikom će ekskluzivno biti predstavljeni najnoviji „TAG Heuer“ satovi iz poslednje „Haute Horlogerie“ kolekcije visokog časovničarstva, uz prisustvo Romain Cans i Bertrand Dolci, koji dolaze ispred centrale  kompanije „TAG Heuer“.

Specijalni gost večeri biće i renomirani brend, vrhunski majstori u izradi luksuznih cipela ,,Rene Caovilla“ , koji će nakon Gugenhajm muzeja predstaviti svoje umetničke modele cipela u našoj prestonici. Osim toga, gosti će imati priliku da vide modele iz svetski poznate milanske kolekcije automobila, famoznih karoserista ,,Carrozzeria Touring Superleggera”, koji će blistati na platou ispred Belog Dvora, među kojima će biti Aston Maritn DB5, Lamborghini 400 GT, Alfa Romeo 2300 i mnogi drugi.

24 sata Elegancije 2014

U večernjim satima biće priređena gala večera uz dobrotvornu aukciju koju će pratiti prezentacija prestižnog nakita ,,Stefan Hafner”, izuzetni dizajner couture nakita i kolekcije parfema My7Ways, Astrid Beerkens iz Amsterdama. Sva prikupljena sredstva biće donirana „Fondaciji Princeze Katarine Karađorđević“ za pomoć nezbrinutim mališanima.

Subota, 6. septembar je u znaku „Beograd Classic Car Show-a 2014” pod pokroviteljstvom UNIQA osiguranja, na kojem predstavljamo zvezde među automobilima u vlasništvu najpoznatijih kolekcionara na svetu, koji će predvoditi „Tour Historique 2014“, paradni defile najlepših klasičnih automobila na stazi oko Kalemegdana kojom se vozila famozna trka Formule 1 davne 1939. godine. Ovaj veliki jubilej, 75 godina beogradskog Grand Prix-a će biti realizovan u saradnji sa Srpskim savezom za istorijska vozila, beogradskim Muzejom automobila, organizacijom Scuderia Zagreb uz veliku podršku Turističke organizacije Beograda. Fantastični prizor prošlogodišnjeg defilea ostavio je sve prisutne bez daha, a organizatori i učesnici su se potrudili da ove godine prirede još veći paradni spektakl.
Nastavak dana je posvećen „Concours d’Elegance 2014“, izložbi najlepših modela klasičnih  automobila, odabranih specijalno za ovu priliku, ispred Grand kazina Beograd,  koji je besplatan i otvoren za publiku. Ove prelepe automobile ocenjivaće stručni žiri, birajući najbolje u različitim kategorijama, što će kulminirati svečanom dodelom nagrada i proglašenjem „Best of Show 2014“ u popodnevnim satima.

Drugi deo dana posvećujemo „Salonu Elegancije“ u partnerstvu sa časopisom The Economist – konferenciji i izložbi luksuznih predmeta tokom kojih će niz panelista iz oblasti industrije luksuza predstaviti vrhunske brendove u konferencijskom delu Grand kazina Beograd. Eminentni gosti-predavači tokom konferencije, biće predstavnici prestižnih maisons iz Francuske kao što su „Cifonelli“ odela po meri - sinonimi muške elegancije, „Martell“ jedan od najstarijih brendova konjaka na svetu u neobičnom paru sa čokoladom, samo za naše posetioce, „Corthay“ majstori vrhunskih ručno rađenih cipela iz Pariza, „TAG Heuer Haute Horlogerie“ edicija najprestižnijih  vrhunskih ručnih satova, „Scabal“ skupocene tkanine, „Stefan Hafner“ neprikosnoveni dizajner couture nakita. Specijalni gost biće i dizajner super luksuznih cipela za dame „Rene Caovilla“. Novi segment događaja, predstavljanje izuzetnih destinacija, otvoriće Colin Kingsmill  izlaganjem o „Dukley lifestyle“ najnovijem biserom novog Mediterana, koji čine Dukley gardens i Dukley marina u Budvi.  Prisutnima će se obratiti i pisac, Hugo Jacomet osnivač cenjenog svetskog portala „Parisian Gentleman“. Nakon konferencije posetioci će moći da pogledaju ekskluzivne predmete i ručno rađene komade, ali i da uživaju u Absolut koktelu.  

U  nastavku programa, magazin Hello će prezentovati atraktivni „photo session“ na kojem će poznate ličnosti biti ovekovečene sa najlepšim modelima klasik automobila. U ranim večernjim satima ispred Grand kazina Beograd, uz podršku brojnih fanova i zaljubljenika u automobilizam, održaće se „Best of Show 2014“, dodela najprestižnijih nagrada, u okviru „Belgrade Concours d'Elegance 2014“. Posetioce večernjeg programa u bašti Grand kazina uz Mumm šampanjac, očekuje premijera umetničkog filma „La beaute du Geste“ autora Hugo Jacomet-a, osnivača popularnog prestižnog portala - Parisian Gentleman.
Najglamurozniji događaj večeri biće revija muške elegancije famozne pariske kuće „Cifonelli“, koja će se održati ispred Grand kazina Beograd. Četvrti put, sjajni, ekskluzivni prostor Grand kazina zablistaće uz prelepe modele prefinjenih kuća elegancije, a dame i gospoda će uživati u najnovijim tendencijama.

„24 hours of Elegance 2014 Chivas party” u prelepom ambijentu kluba Diva u Grand kazinu Beograd, biće kulminacija večeri i sjajan završetak manifestacije koja, sada već tradicionalno, spaja različite sfere luksuza i elegancije u jedan nezaboravan doživljaj.
 
Ulaz je besplatan i slobodan za sve posetioce BELGRADE CLASSIC CAR SHOW-a powered by Uniqa, Tour Historiqe parade automobila oko Kalemegdana, izložbe klasik automobila ispred Grand kazina Beograd, kao i za niz aktivnosti u toku popodneva, uz projekciju filma na terasi Grand kazina Beograd i modnu reviju. Budite nam gosti i svojim prisustvom uveličajte ovaj zaista jedinstven i prestižan događaj na svetskom nivou. Dobro došli na „24 sata Elegancije“ društveni događaj sezone koji stavlja Beograd na zasluženo mesto svetskih metropola koje cene vrednosti automobilske kulture.

PR

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Video: dramatičan snimak lančanog sudara u Sloveniji

Pet osoba je poginulo, a preko 30 povređeno u velikom lančanom sudaru koji se u subotu dogodio na autoputu na zapadu Slovenije. Najnoviji video snimak, načinjen kamerom u jednom od automobila, otriva nam koliko je situacija bila dramatična...

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Fordomanija – najbolja ponuda za najbrže kupce

Od 1. februara, svakoga dana do kraja meseca biće ponuđena po četiri Ford modela sa lagera po specijalnim cenama koje će važiti 24 sata. Fiesta dostupna od 8.990, Focus od 12.200, C-MAX od 15.550, Mondeo dizel od 20.290, a Kuga dizel od 18.990 evra...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje