AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Jeep i Harley Davidson voze zajedno

Jeep i Harley Davidson voze zajedno

Jeep® je zvanični partner brenda Harley-Davidson® i imaće ključnu ulogu u najvažnijim manifestacijama legendarnog američkog proizvođača motora na području EMEA (Evropa, Bliski Istok, Afrika)...

Partnerstvo između Jeep-a i Harley-Davidson® predstavlja omaž vrednostima slobode, autentičnosti, strasti i jedinstvenosti koje su svojstvene i jednom i drugom brendu: vrednostima koje su takođe zastupljene u svakom modelu koji nosi oznaku ove dve legende „made in USA“ i načinu života onih koji su ih odabrali.

Planirano je da se prva manifestacija održi od 8. do 11. maja u čuvenom letovalištu Sen Trope u Francuskoj koje će biti domaćin osmog Harley-Davidson® Evro festivala, muzičke manifestacije koja označava početak niza dešavanja u kojima će Jeep biti uz Harley-Davidson® a glavni sponzor biće Jeep. Jeep će ponuditi zaljubljenicima u Harley-Davidson®  iz celog sveta priliku da vide popularni Jeep Wrangler, novi Jeep Cherokee i perjanicu, Grand Cherokee uživo u personalizovanom prostoru koji je postavio Jeep u  Harley-Davidson® selu i dožive jedinstveno Jeep iskustvo u ‘Jeep Test Drive Area’ prostoru za probnu vožnju.

Specijalna staza površine 1000 kvadrata omogućiće posetiocima da isprobaju izvanredne off-road mogućnosti Jeep-ovih modela sa pogonom 4x4. Brend koji je oduvek predstavljao sinonim za terensku vožnju takođe će oduševiti publiku odavanjem počasti „autentičnim ljubiteljima slobode“ kroz zabavu uživo gde će delovi karoserije modela Jeep Wrangler biti zamenjeni delovima rađenim air-brush tehnikom u Harley-Davidson® stilu.

Partnerstvo između brendova Jeep i Harley-Davidson® zasniva se na proživljavanja sopstvenih emocija slobodno i autentično. I jedan i drugi brend izražavaju slobodu i autentičnost kroz proizvode koji omogućavaju kupcima da iskuse svoju individualnost na moćan i jedinstven način. Štaviše, oni koji su izabrali modele Jeep-a i Harley-Davidson®-a izabrali su način života koji ih čini delom zajednice sa istim iskustvima, strašću i vrednostima. Kako bi potvrdila sklonost ka vrednostima koje zastupaju Jeep i Harley-Davidson® na svakoj manifestaciji legendarni Jeep Wrangler otvoriće spektakularnu reviju Harley-Davidson® koja karakteriše svaki reli ljubitelja Harlija i predstavljaće najuzbudljiviji deo manifestacije u Sen Tropeu.

Za vreme četiri dana trajanja Harley-Davidson® Evro festivala, posetioci iz celog sveta takođe će moći da vide novi Cherokee uživo, najnoviji proizvod iz evropskog asortimana, koji će biti izložen na štandu Jeep-a  u Harley-Davidson® selu, kao i da ga isprobaju u za to namenjenom prostoru. U prostoru Jeep-a, Wrangler Unlimited Rubicom sa Mopar tehnologijom i ekskluzivnim Copperhead eksterijerom personalizovaće izvanredni lakireri koji će air brush tehnologijom slikati karakteristične Harley-Davidson® teme na elementima spoljne karoserije vozila – maski, haubi, poklopcima retrovizora i poklopcu za rezervni točak. Svi ovi elementi predstavljaju uzorak originalnih rezervnih delova i ekskluzivne dodatne opreme koju je kreirao Mopar®, referentni brend za Delove, servis i brigu o korisnicima u okviru Fiat Chrysler Automobila. Legendarni model u postavi Jeep-a, Jeep Wrangler je oduvek uživao poštovanje zbog svoje izvanredne sposobnosti da se prilagodi svakoj situaciji: najpopularnija mestia za noćne izlaske u gradu ili najekstremniji tereni daleko od naseljenih mesta.  Za njega nije važno da li postoji ucrtni put ili ne. Detaljno gledano, eksterijer Wranglera sa Mopar tehnologijom ima performance haubu koja doprinosi njegovoj eksplozivnosti, dok crna maska i dnevna svetla dodaju novu dozu stila automobila sa prednje strane. Poklopci retrovizora sa oznakom Jeep i poluvrata pružaju direktan pristup slobodnom prostoru kojom se izdvaja ovo legendarno vozilo. Točkovi od sjajne crne legure od 17 inča, cevasti bočni stepenici, štitnici praga vrata, poklopci retrovizora i rezervoar crne boje, svi sa Jeep oznakom, upotpunjuju izgled u Mopar stilu i ističu jedinstveni karakter koji Wrangler ima.

Jeep i Harley Davidson voze zajedno

Kod enterijera, Mopar je hteo da dokaže da trenutni „ulični“ zahtevi mogu da se pomire sa nečim čime se ne može pohvaliti nijedan drugi brend: DNK koji čini Jeep autentičnim brendom već više od 70 godina. Kožni enterijer kompletno ručne izrade koji su dizajnirali i tražili ljubitelji Jeep brenda upravo je ono što je bilo potrebno za isticanje ovog koncepta: vrhunska crna koža sa „maskirnim“ delovima izrađenim od detalja u boji karoserije korišćena je da podseti publiku da neznatna odstupanja ne smetaju dok god ostajemo verni sebi.

Da bi se dodatno naglasila sloboda izraza karakteristična za svet Harley-Davidson®-a, dve specijalne ukrasne presvlake koje je personalizovao Mopar® karakterišu dva Wrangler modela koji će otvoriti i zatvoriti reviju na Evro Festivalu zakazanu za 10. maj u 16 sati.

Prvi je Jeep Wrangler Rubicon sa dvoja vrata sa belom karoserijom i dodatnom opremom koju je kreirao Mopar čineći ga jedinstvenim i posebnim. Ono što se naročito izdvaja je Light Bar oko vetrobranskog stakla koji je dostupan u dve varijante (sa dva ili četiri svetla), lift oprema, uvećani pneumatici i pojačani branici sa ugrađenim uređajem za izvlačenje (na prednjem delu). Drugo vozilo u Mopar stilu koje učestvuje na reviji je Wrangler Unlimited Sahara koji ponosno prikazuje svoju crnu boju i ima Light Bar, ukrasnu masku, bravu haube, LED DRL koji je ugrađen u krila, poklopce retrovizora sa oznakom Jeep-a, deflektore vazduha, poklopac rezervoara, poklopac za rezervni točak u boji karoserije i Sunrider® pokretni krov.

Partnerstvo Harley-Davidson®-a  i Jeep-a takođe će pružiti ljubiteljima Harley-Davidson®-a kao i članovima H.O.G.® (Harley-Davidson®  Owners Group) priliku da osvoje vikend za dve osobe u Moskvi.  Tamo će dobitnici imati priliku da posete Jeep Territory terensku stazu postavljenu u sred ruske prestonice gde će iskusiti jedinstvene performanse Jeep-ovih modela, isprobati i unaprediti svoje vozačke sposobnosti na stazama City Jungle, Cherokee Trail i Only Wrangler uz pomoć profesionalnih instruktora. Sve informacije o nagradnoj igri biće postavljene na zvaničnom sajtu H.O.G.®,  na kanalima Harley-Davidson®, jeep-people.com i kanalima Jeep-a na društvenim mrežama.

Na kraju, zajednica Jeep-People moći će da prati putovanje na koje će krenuti jedna izuzetna porodica vozeći Jeep Grand Cherokee i Harley-Davidson® kako bi učestvovala na Evro festivalu. Ovo ekskluzivno proputovanje pratiće Freedomlover porodicu koja kreće iz Londona u Sen Trope: putni dnevnik ove drumske avanture i priče učesnika naći će se na Jeep People i svim kanalima Jeep-a na društvenim mrežama.

Saradnja između dva američka brenda nastavlja se tokom 2014. vožnjom u modelima Jeep-a i Harley-Davidson®-a koji su na raspolaganju na svim glavnim manifestacijama u rasporedu među kojima su: ‘European H.O.G. Rally & Croatia Harley Days 2014’, u Biogradu na Moru (Hrvatska) od 12. do 15. juna;  ‘Barcelona Harley Days 2014’, u Barseloni (Španija) od 4. do 6. jula i ‘European Bike Week’ u Faaker See (Austrija) od 2. do 7. septembra. U cilju dodatnog isticanja partnerstva Jeep-a i Harley-Davidson®-a,  na sajtu jeep-people.com i svim zvaničnim sajtovima Jeep-a naći će se posebna rubrika sa rasporedom skupova, programom i inicijativama na međunarodnim manifestacijama na kojima učestvuje ovaj američki proizvođač motora.

Fiat PR

Zaljubi se u TIPA - Zakaži sastanak, Zrenjanin

Zaljubi se u TIPA - Zakaži sastanak, Zrenjanin

Pozivamo vas da zakažete svoju test vožnju i proverite zašto je Međunarodni žiri Autobesta – nezavisna organizacija osnovana 2001. godine – proglasio je Fiat Tipo najboljim automobilom 2016. godine. - poručuju iz AK Stojanov...

Delta Motors: Specijalna ponuda za BMW X3

Delta Motors: Specijalna ponuda za BMW X3

Delta Motors je pripremio niz pogodnosti za model BMW X3 xDrive 2.0d koji predstavlja nepogrešiv izbor kada je u pitanju porodični automobil. Specijalna ponuda podrazumeva poklon paket opreme, u vrednosti većoj od 5.000€...

Marchionne o Ferrari SUV-u: Samo preko mene mrtvog!

Marchionne o Ferrari SUV-u: Samo preko mene mrtvog!

Šef koncerna Fiat-Chrysler, koji je odgovoran i za upravljanje kompanijom Ferrari, izneo je jasan stav o tome, da li ovaj proizvođač sportskih automobila planira proizvodnju SUV modela. "Morali biste najpre da me ubijete." - rekao je Sergio Marchionne...

Neobičan udes u centru Minska (FOTO)

Neobičan udes u centru Minska (FOTO)

Jedna veoma neobična saobraćajna nezgoda se dogodila u Minsku, glavnom i najvećem gradu Belorusije. Verovali ili ne, u Volkswagen Golf druge generacije zakucao se skupoceni Bentley Continental Flying Spur...

Počela prodaja Jaguara F-PACE u Srbiji

Počela prodaja Jaguara F-PACE u Srbiji

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser vozila marke Jaguar u Srbiji, počeo je sa prodajom novog modela F-PACE. Atraktivni krosover britanskog premijum proizvođača  od sada je dostupan i kupcima u Srbiji po ceni od 46.990 evra...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje