AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota i dalje najvrednija automobilska marka na svetu

Toyota i dalje najvrednija automobilska marka na svetu

Japanski proizvođač zadržao je prvo mesto na listi najvrednijih automobilskih brendova drugu godinu zaredom, ispred BMW-a i Mercedesa, pokazuje studija koju je objavila kompanija Millward Brown. Toyota, koja je 2013. godinu završila kao najveći proizvođač i prodavac automobila na svetu...

Povećala je svoju vrednost u 2014. za 21%, na 29,6 milijardi dolara.

Direktor istraživačke kuće Millward Brown, Peter Walshe, smatra da ovaj rezultat pokazuje da Toyota vodi mudru politiku kada je reč o reputaciji brenda i da je uspela na pravi način da se izbori sa posledicama masovnih opoziva vozila iz 2009. i 2010.

„Osim toga, Toyota je uspela u tome da je na važnim tržištima kupci manje doživaljavaju kao stranu marku u odnosu na domaće brendove, i nastavila je politiku razvoja 'zelenih' automobila kao lider u proizvodnji i prodaji vozila na hibridni pogon“, objašnjava Walshe.

On je istakao da je na listi deset najvrednijih automobilskih marki najveći skok napravio Ford. Vrednost ovog brenda, u odnosu na 2013. godinu porasla je 56 odsto, na 11,8 milijardi dolara. Jedina automobilska marka među deset najbolje rangiranih koja je zabeležila pad vrednosti, i to za 4%, je Volkswagen.

U odnosu na 2013. godinu, sa liste je ispao Lexus, a umesto njega na njoj se našao Chevrolet, kao devetoplasirani.

Toyota PR

Renault otkrio novi Megane karavan - prve fotografije

Renault otkrio novi Megane karavan - prve fotografije

Nova ženevska premijera je pred nama. Renault je pustio u etar prve fotografije nove generacije modela Megane sa kararoserijom karavan. Iako nema puno zvaničnih informacija o novom Megane karavanu, jasno je da će tehniku "pozajmiti" od hatchback-a...

Nova Mazda MX-5 osvojila još devet novih nagrada

Nova Mazda MX-5 osvojila još devet novih nagrada

Nastavljajući tradiciju svojih prethodnica, potpuno nova Mazda MX-5 osvojila je još devet nagrada u 2016. godini, uključujući i nekoliko u Evropi. Nakon predstavljanja prošlog leta, novo izdanje roadstera do sada je osvojilo više od 15 nagrada - i nastavlja da ih sakuplja.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje