AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS "Najbezbedniji 2014."

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Proizvođač automobila Subaru, kompanija Fudži teška industrija (FHI), nedavno je objavila da je Institut za bezbednost na auto-putevima (IIHS), neprofitna organizacija koju podržava udruženje auto-osiguranja u Sjedinjenim Američkim Državama, dodelio najviše priznanje pod nazivom "Najbezbedniji 2014."  najnovijim modelima Subaru WRX i WRX STI 2015.

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Ovi modeli se trenutno prodaju u regionu severne Amerike. Ovo prestižno priznanje za bezbednost već je pripalo subaruovim modelima "legasi", "autbek", "impreza", "krostrek" i "forester" koji su se pojavili na tržištu tokom 2014. godine.

    

Modelska linija WRX opremljena simetričnim pogonom na sve točkove (SAWD) u sadejstvu sa čuvenim bokser motorom simbol je subaruovih sportskih uspeha. Od kada se prvi model našao na drumu daleke 1992. godine Subaru WRX je postao ikona zaljubljenika u auto sport širom sveta kao poseban sportski sedan koji kombinuje impresivne osobine vrhunskog sportiste sa praktičnošću limuzine sa četvoro vrata.

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Da bi osvojio priznanje "najbezbedniji" automobil mora da dobije ocene "dobar" na sva četiri testa - fontalnom i bočnom sudaru, testu prevrtanja kao i na proveri izdržljivosti naslona za glavu koji na prednjim i zadnjim sedištima štite od povreda vratnih pršljenova prilikom udara otpozadi.

Od 2012. godine dodat je i test udarca u prepreku prednjom bočnom stranom vozila na kome je obavezna ocena "dobar" ili "zadovoljavajući". Na ovom testu se simulira udarac prednjom bočnom stranom automobila u drugo vozilo ili npr. drvo. Subaru WRX i WRX STI za 2015. godinu osvojili su na svih pet pomenutih IIHS testova najviše ocene "dobar" za zaštitu putnika u vozilu.

Subaru

Pripremite se, stiže Gymkhana 8!

Pripremite se, stiže Gymkhana 8!

U ponedeljak, 29. februara, predstaviće se nova epizoda slavnog serijala - Gymkhana 8. Ken Block ponovo je seo za volan supersnažne Ford Fieste ST RX43, ovoga puta u Dubaiju...

Novi Renault Scenic (2016) - prva fotografija

Novi Renault Scenic (2016) - prva fotografija

Pored novog Megane karavana, Renault će na međunarodnom autosalonu u Ženevi predstaviti novu generaciju modela Scenic. Internet je ovoga puta bio brži od Renaulta, tako da je prva fotografija "procurela" na mreži...

Renault otkrio novi Megane karavan - prve fotografije

Renault otkrio novi Megane karavan - prve fotografije

Nova ženevska premijera je pred nama. Renault je pustio u etar prve fotografije nove generacije modela Megane sa kararoserijom karavan. Iako nema puno zvaničnih informacija o novom Megane karavanu, jasno je da će tehniku "pozajmiti" od hatchback-a...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje