AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch na sajmu Automehanika 2014. predstavlja mnoge inovacije

Bosch na sajmu Automehanika 2014. predstavlja mnoge inovacije

Na ovogodišnjem sajmu Automehanika u Frankfurtu na Majni Bosch se predstavlja na 2.300 kvadratnih metara, u hali 9. Od 16. do 20. septembra 2014. vodeći globalni dobavljač za trgovinu i auto-servise ovde predstavlja svoju široku ponudu rezervnih delova, dijagnostičke i opreme za auto-servise kao i servisnih usluga i koncepata auto-servisa.

Bosch proizvodi i rešenja za auto-servise današnjice, ali i sutrašnjice ovde se predstavljaju pregledno i sveobuhvatno.

Fokus je na novim tehnologijama za auto-servise

Centralni deo Boschovog izlaganja na sajmu je tehnološko unapređenje poslovanja auto-servisa jer rastuće umrežavanje menja i rad servisa. Bosch je razvio i povodom Automehanike prvi put predstavlja nove tehnologije za “umrežen auto-servis”. Posebno interesantan element je primena koncepta “Izmenjena realnost” (eng. Augmented Reality) za popravke motornih vozila i obuke. Na sajamskom štandu posetilac na raznim stanicama ima mogućnost da, igrajući se, na svom Smartphone-u sam isproba “Izmenjenu realnost”. U tu svrhu je, od početka septembra, na Bosch internet stranici Automehanika www.bosch-automechanika.com na raspolaganju posebna aplikacija za besplatno skidanje.

Demonstracije i obuke uživo na bini

Bosch će na velikoj bini predstaviti raznovrstan program. Profesionalni instruktori predstaviće nove tehnologije i biće održano uživo obučavanje. Između ostalog predstaviće se i dijagnostička rešenja za elektro i hibridna vozila. Detaljan program nalazi se od početka septembra na adresi www.bosch-automechanika.com.

Rezervni delovi  i dijagnostika: domaćin inovacija i razvoja

Bosch će uživo predstaviti i demonstrirati mnoštvo novih proizvoda i rešenja. Tu spadaju i unapređeni rezervni delovi, kao što je nova  svećica visokih performansi  za motore sa direktnim benzinskim ubrizgavanjem ili metlica brisača Aerotwin Plus sa inovativnim sistemom za montažu na vozilo.

Specijalno za auto-servise, Bosch sada u svojoj ponudi ima i jedan robustan Tablet-PC koji kao Dijagnostička kontrolna jedinica (DCU 220) upravlja svim Bosch modulima za ispitivanje i dijagnostiku. Bosch na ovogodišnjem sajmu Automehanika premijerno predstavlja DCU zajedno sa takođe novim dijagnostičkim testerom  KTS 800 Truck. Novi dijagnostički tester KTS 440 dopunjuje već potvrđeno dobru KTS seriju. I uređaji DCU 100 i DCU 220 će takođe doživeti svoju premijeru. Bosch „Esitronic Bike“ softver za motocikle biće pretstavljen na jednom motociklu.

Kompletna sistemska kompetencija Boscha za komercijalna vozila predstaviće se kroz upotrebu na jednom kamionu – i to, između ostalog, dijagnostika upravljačkih uređaja za komercijalna vozila sa Esitronic 2.0 Truck. Bosch će demonstrirati i profesionalno ispitivanje komponenata za ubrizgavanje dizela, kako konvencionalnih dizni tako i Common-Rail injektora za putnička i komercijalna vozila, na kompaktnom ispitnom stolu EPS 205, koji takođe predstavlja novinu. Prvi put se prikazuje i novi „Daljinski servis“ (eng.Remote Service) za Bosch uređaj za servisiranje klima ACS 752.
Pored toga se predstavljaju specifična rešenja, kao na primer ponuda telematskih proizvoda, kao i proširena Bosch ponuda za proizvođače vozila.

Boschov servisni koncept na štandu

Na sajmu Automehanika će biti moguće upoznati se i sa Boschovim servisnim konceptima kao što su Bosch Car Service i AutoCrew. Na kompletno postavljenom izložbenom primeru Bosch Car servisa, Bosch će predstaviti svoje zahteve prema budućim servisnim partnerima.

Biće zastupljeni svi Boschovi brendovi za tržište rezervnih delova za automobile

Bosch je na sajmu Automechanika, kao i prethodnih godina, zastupljen sa svim brendovima za trgovinu i auto-servise. Specijalista za servis klima uređaja  Robinair, koji je od kraja 2012. deo Boscha, predstavlja svoju široku ponudu servisnih uređaja za klima uređaje koji ispunjavaju sve zahteve auto-servisa. Beissbarth, kao specijalista za servisnu mrežu proizvođača vozila, nudi širok program svega u vezi sa točkom. Specijalni dobavljač za poslove servisiranja guma, Sicam, prikazuje svoj kompletan asortiman mašina za balansiranje točkova i uređaja za montažu guma. OTC na Automehaniku donosi svoju široku paletu  specijalnog alata i dijagnostičkih uređaja, kao na primer, novi dijagnostički tester D750. U hali 3 HC Cargo predstavlja obiman portfolio pribora i rezervnih delova u oblasti auto-elektrike.  Unipoint će takođe predstaviti svoju ponudu anlasera, alternatora i drugih komponenata za tržište rezervnih delova za automobile.

Sve informacije o nastupu Boscha na sajmu su unapred objavljene

Od početka septembra 2014. na adresi www.bosch-automechanika.com posetioci mogu da se informišu o kompletnoj sajamskoj ponudi. Tu se može skinuti i besplatna aplikacija „Bosch@Automechanika 2014“ za probu “Izmenjene realnosti” (eng. Augmented Reality) na sopstvenom Smartphone-u. Mnoge druge informacije, kao na primer, plan štanda, svi termini prezentacija uživo i obuka na Boschovom štandu kao i druge aplikacije, slike, video-snimci i brošure zaokružuju informacionu ponudu ove internet stranice.

Pregled brojeva štandova i rasporeda

Hala 9.0 – štand B06: Bosch, Beissbarth, Ribinair, Sicam, OTC
Hala 3.0 – štand C31: HC Cargo
Hala 3.0 – štand G41: Unipoint

Bosch PR

Ženeva 2016 - Aston Martin DB11

Ženeva 2016 - Aston Martin DB11

Naslednik automobilske ikone, Aston Martina DB9, biće prikazan već sledeće nedelje na autosalonu u Ženevi. Slavni britanski proizvođač automobila "počastio" nas je zanimljivom najavom...

Audi A4 - NetAuto 2016

Audi A4 - NetAuto 2016

Ljubiteljima automobila u Srbiji najviše se dopada Audi A4, dok bi na mestu suvozača najradije želeli da sedi neka brineta. Prema jednom istraživanju jedan od pet muškaraca priznao je da se oseća uspešnije kada je pored njega bila brineta...

Prestižna priznanja za novi Hyundai Tucson

Prestižna priznanja za novi Hyundai Tucson

Novi Tucson je u Americi osvojio dve prestižne nagrade “Najbolje manje kompaktno vozilo“ koju dodeljuje ,,Motor Week Driver’s Choice’’ za 2016. godinu, u kategoriji ,,Best Small Utility“ i „Najbolji kompaktni SUV model za vrednost novca“, koju dodeljuju U.S. News i World Report.

Ženeva 2016 - Brabus C650 E

Ženeva 2016 - Brabus C650 E

Kompanija Brabus će na autosalonu u Ženevi predstaviti modifikovani Mercedes-Benz C-Klasa. Posle tjuninga u ovoj prestižnoj "garaži", agregat u C-Klasi razvija maksimalnu snagu od čak 650 KS i medveđi maksimalni obrtni moment od 820 Nm...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje