AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Trka Formule jedan u Kini - direktno na SK1

Trka Formule jedan u Kini - direktno na SK1

Treća trka u šampionatu Formule jedan vodi nas u Kinu, tačnije na stazu u Šangaju, gde će se najbolji vozači F1 takmičiti za nove bodove. Trka, koja se održava jubilarni deseti put u ovoj zemlji, emitovaće se u direktnom prenosu se na prvom kanalu Sport Kluba u nedelju, 20. aprila u 9 sati...

F1 stazu u Kini, koju je projektovao Herman Tilke, izgrađena je za samo 18 meseci. U čitav projekat uloženo je oko 370 miliona evra, a prvu trku Formule 1 u Kini je sa lica mesta pratilo je čak 260.000 ljudi.

Maksimalnu brzinu, tokom trke, zabeležio je Nik Hajdfeld, kada je svoj Reno 2011. godine vozio do 322,6 km/h. Najbrži krug, takođe tokom trke, zabeležio je Mihael Šumaher. Majstor iz Hirta završio je krug za minut i 32,238 sekundi.

Najuspešniji pojedinac je Luis Hamilton, sa dve pobede, dok u konkurenciji konstruktora prvo mesto dele Ferari i Meklaren, kojima je pehar pripadao po tri puta. Velika nagrada Kine poznata je i po tome što je Mihael Šumaher, tokom 2006. godine, ostvario 91. i svoju poslednju pobedu u F1, dok je u sledećoj sezoni Kimi Raikonen zabeležio 200. trijumf za Ferari.

Prošlogodišnju trku obeležio je Niko Rozberg, svojom premijernom pobedom u karijeri.

Dženson Baton smatra da za Meklaren u Kini slede bolji dani. Nakon sjajne trke u Melburnu, gde su im oba bolida završila na podijumu, na vrućini i brzim stazama Malezije i Bahreina nije se baš najbolje završilo.

Kimi Raikonen i Fernando Alonso takođe rade prekovremeno u nadi da će već u Kini biti bolji nego u Bahreinu gde su osvojili deveto i deseto mesto.

"Naravno da nismo zadovoljni sadašnjim stanjem i prevrnućemo bolid od prvog do poslednjeg šrafa kako bi poboljšali stvari pred Kinu. Radićemo dan i noć ako treba jer deveto i deseto mesto nisu renome Ferarija", rekao je predsednik ove kompanije, Luka Di Montecemolo.

Sport klub i ove godine ima ekskluzivno pravo na direktne prenose Formule 1, pa će ljubitelji ovog sporta moći da vide sve trke, ali i treninge i kvalifikacije do kraja sezone. Pored najboljih komentatora, uz gledaoce će tokom direktnih prenosa biti i stručnjaci i poznavaoci automobilskog sporta.

Sport Klub

Nova Mazda MX-5 osvojila još devet novih nagrada

Nova Mazda MX-5 osvojila još devet novih nagrada

Nastavljajući tradiciju svojih prethodnica, potpuno nova Mazda MX-5 osvojila je još devet nagrada u 2016. godini, uključujući i nekoliko u Evropi. Nakon predstavljanja prošlog leta, novo izdanje roadstera do sada je osvojilo više od 15 nagrada - i nastavlja da ih sakuplja.

One su bolje za volanom nego većina muškaraca (FOTO)

One su bolje za volanom nego većina muškaraca (FOTO)

Muški šovinisti smatraju, da je ženi mesto pored šporeta i da ona ne treba da se meša u "muške stvari", među koje spada i vožnja automobila. Ove lepotice bi itekako imale šta da pokažu za volanom, čak i muškarcima koji sebe smatraju vrhunskim vozačima...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje