AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota osvežila legendarni Land Cruiser

Toyota osvežila legendarni Land Cruiser

Sa svojom off-road tradicijom dugom gotovo 70 godina, Toyotin legendarni Land Cruiser i dalje je jedinstven u svojoj klasi po sposobnostima da pruži vrhunski kvalitet, trajnost i pouzdanost, uz neprevaziđene sposobnosti u off-road vožnji, i sve višem nivou luksuza, komfora i prestiža...

Toyota osvežila legendarni Land Cruiser

Land Cruiser se prodaje u više od 190 zemalja širom sveta, što je više od bilo kog drugog Toyotinog modela. Svojim neuporedivim karakteristikama stekao je status jednog od najjačih i najpouzdanijih vozila s pogonom 4x4, postajući tako najprodavaniji model u klasi na brojnim evropskim tržištima.


Osveženi model Land Cruisera za 2020. godinu svoju reputaciju dodatno unapređuje snažnijim dizel motorom zapremine 2,8 litara, uvođenjem Stop & Start tehnologije, poboljšanjem multimedijalnog sistema i Toyota Safety Sense sistema s aktivnom sigurnosnom tehnologijom, uz poseban paket opreme pod nazivom Black Pack koji će biti dostupan u celoj gami.

Toyota osvežila legendarni Land Cruiser

Provereni motor od 2,8 litra, četiri cilindra, DOHC, sa 16 ventila i “komon-rejl” distribucijom goriva omogućava više snage i obrtnog momenta. Maksimalna snaga povećana je za 27 KS (20 kW), na 204 KS (150 kW), u rasponu od 3.000 do 3.400 obrtaja, dok je maksimalni obrni moment veći za 50 Nm, tako da sada iznosi 500 Nm pri 1.600 do 2.800 obrtaja u minutu.


Uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, motor omogućava Land Cruieru maksimalnu brzinu od 175 km/h i smanjuje potrebno vreme za ubrzanje od 0 do 100 km za tri sekunde, odnosno na 9,9 sekundi.

Toyota osvežila legendarni Land Cruiser

Pored toga, uvođenje Toyotine Stop & Start tehnologije doprinelo je smanjenju prosečne potrošnje goriva i emisije CO2 – potrošnje za 0,7 litara, na 7,0 litara na 100 kilometara, kao i emisije koja je manja za 18 grama po kilometru i sada iznosi 192 g/km.


Što se tiče unutrašnjosti, značajno je poboljšan nivo opremljenosti, pre svega unapređenjem multimedijalnog sistema. S bržim odzivom softvera i ekrana, uz funkcionalni ekran osetljiv na dodir i prilagodljiv izgled početne strane ekrana, novi sistem pruža mogućnost povezivanja za Apple CarPlay® i Android Auto™.


Sistem omogućava pretragu na jednom mestu, tri godine podrške za usluge povezane sa mapama, kao i ažururanje kroz etar (over-the-air). Povezane usluge obuhvataju internet izveštaje u realnom vremenu o stanju u saobraćaju, korišćenje Google pretraživača i dodatne informacije o kamerama na putu koje kontrolišu brzinu, parkinzima, cenama goriva i vremenskoj prognozi.

Toyota osvežila legendarni Land Cruiser

Land Cruiser je sada opremljen i drugom generacijom Toyota Safety Sense sistema aktivne sigurnosne tehnologije. Lista bezbednosnih rešenja je proširena, obuhvatajući i sistem za upozorenje na sudar (Pre-Collision System - PCS), sa noćnom detekcijom pešaka, kao i dnevnom detekcijom biciklista, kao i pametni adaptivni tempomat (Intelligent Adaptive Cruise Control).


Osim ovih tehnoloških poboljšanja, Land Cruiser će takođe kupcima ponuditi još mnogo stila i više prestiža koji će doneti novi, specijalni paket Black Pack namenjen ovoj gami vozila.


Spoljašnji izgled Land Cruisera odlikuje se novim opcionalnim , Black Pack dodacima koji obuhvataju kompletnu prednju masku od crnog hroma, kao i ukrase na zadnjem delu – po prvi put na modelima Land Crusier game; tu su još svetla za maglu uokvirena crnim ramovima, spoljni retrovizori, maska pojaseva na vratima, i uočljiva zadnja svetla. Unutrašnjost je oplemenjena jedistvenom crnom centralnom konzolom i obradom centralnog tunela.

Toyota osvežila legendarni Land Cruiser

Ni jedan drugi SUV ne može se uporediti sa modelom Land Cruiser 2020. i njegovim jedinstvenim spojem off-road mogućnosti i performansi u vožnji. Više nego ikada, njegova pojava na putu, unapređene performanse i još viši nivo ugrađene tehnologije izdvajaju ovaj automobil kao premijum vozilo 4x4, sa savršenom kombinacijom vožnje u bilo kojim uslovima, uz komfor i prefinjenost.


Land Cruiser će vas odvesti gde god poželite. I vratiti vas.

Toyota osvežila legendarni Land Cruiser

PR

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje