AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Luca de Meo je novi generalni direktor grupe Renault

Luca de Meo je novi generalni direktor grupe Renault

Upravni odbor Renaulta se sastao juče pod predsedavanjem Jeana-Dominiquea Senarda kako bi na osnovu izbora upravne komisije imenovao g. Lucu de Mea za novog generalnog direktora društva Renault S.A. i za predsednika društva Renault S.A.S...

Novoizabrani generalni direktor će svoju dužnost preuzeti 1. jula 2020...
 
Upravni odbor smatra da g. Luca de Meo, zahvaljujući dosadašnjem iskustvu i uspesima na prethodnim dužnostima, može u mnogo čemu da doprinese razvoju i napretku Grupe.
Gđa Clotilde Delbos, privremena generalna direktorka društva Renault S.A., će obavljati ovu dužnost sve do de Meovog preuzimanja. Upravni odbor je ujedno predložio i da od 1. jula 2020. preuzme dužnost zamenice generalnog direktora društva Renault S.A.

Uprava izjavljuje kako ima puno poverenje u novo rukovodstvo i želi im uspešan rad.
G. Jean-Dominique Senard, predsednik Upravnog odbora, je izjavio: „Zadovoljan sam novim rukovodstvom koje smatram odlučujućim za budućnost Grupe i Alijanse.” Luca de Meo je sjajan strateg i vizionar automobilske industrije koja se menja velikom brzinom. Njegova stručnost i strast prema automobilima čine ga pravim izborom za budućnost Grupe. Takođe želim da zahvalim Clotilde Delbos na sjajnom privremenom upravljanju Grupom, kao i na predanosti i odlučnosti koje svakodnevno dokazuje. Novo rukovodstvo, osnaženo pojačanjima u novom Izvršnom odboru, čini izuzetno sposoban i nadaren tim, dostojan Renaultovih ambicija.”   

Luca de Meo je novi generalni direktor grupe Renault

Biografije:

Luca de Meo je rođen u Milanu u Italiji 1967. gdje je pohađao univerzitet Luigi Bocconi i stekao diplomu iz poslovnog upravljanja.

Luca de Meo je svoju karijeru započeo u Renaultu, da bi se zatim pridružio Toyoti Evrope, a nakon toga i grupi Fiat gde je upravljao markama Lancia, Fiat i Alfa Romeo. Stekao je više od 20 godina iskustva u automobilskoj industriji.

Luca de Meo 2009. je postao direktor odeljenja za marketing grupe Volkswagen, za putnička vozila marke Volkswagen i za celu grupu Volkswagen. Zatim je 2012. postao član Upravnog odbora društva AUDI AG, zadužen za prodaju i marketing.

Od 1. novembra 2015. do januara 2020. je bio je predsednik Izvršnog odbora Seata i član nadzornog odbora pri Ducatiju i Lamborghiniju, kao i predsednik Upravnog odbora grupe Volkswagen u Italiji.

Clotilde Delbos, rođena 1967, diplomirala je na Poslovnoj školi u Lyonu (École de Management de Lyon). Svoju karijeru je započela u Kaliforniji, da bi je nastavila u kompaniji Price Waterhouse u Parizu i zatim 1992. prešla u grupu Pechiney. Pre nego što je postala direktorka odeljenja za finansije, Delbos je obavljala razne dužnosti. Nakon što je Alcan preuzeo kompaniju Pechiney, Clotilde Delbos je od 2005. obavljala dužnost predsednice i finansijske direktorke odeljenja za proizvodnju sve dok kompanija nije prodata 2011.

Clotilde Delbos se pridružila grupi Renault 2012. u svojstvu supervizora Grupe. Zatim je 1. maja 2014. imenovana za direktorku odeljenja za nadzor pri Alijansi. A 25. aprila 2016. je imenovana za izvršnu potpredsednicu i finansijsku direktorku grupe Renault. Uz to je postala predsednica Upravnog odbora društva RCI Banque kao i član Izvršnog odbora grupe Renault.

11. oktobra 2019. je imenovana za privremenu direktorku društva Renault a i dalje obavlja dužnost finansijske direktorke Grupe Renault i predsednice Upravnog odbora društva RCI Banque.

PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje