AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota Camry se vraća u Evropu - hoćemo je i mi!

Toyota Camry se vraća u Evropu - hoćemo je i mi!

Japanska kompanija zvanično je potvrdila, da će najprodavaniji sedan srednje i više srednje klase konačno vraća u Evropu. Na Stari kontinent, Toyota Camry stiće posle dugih četrnaest godina...

Toyota Camry se vraća u Evropu - hoćemo je i mi!

Nakon 14 godina odsustva, Toyota ponovo uvodi Camry u zapadnu Evropu, kako bi održala prisustvo brenda u D/E sedan segmentu. Dostupan kao električni hibrid sa samostalnim punjenjem, novi Camry proširuje Toyotinu liniju hibrida u Evropi na 8 modela.


Njegov 2.5 litarski električni pogon kombinuje efikasnost potrošnje goriva i nisku emisiju gasova, kao i tihu operativnost sa još više snage i većim odzivom. Potpuno novi Camry je osma generacija automobila koja je osvojila veliki broj nagrada i priznanja od kada se prvi put pojavio u prodaji 1982. godine. Model je bio prisutan u više od 100 država širom sveta, sa prodajom od 19 miliona automobila.


Camry ostaje najbolje prodavani sedan u D/E segmentu, sa godišnjom prodajom od više od 700.000 automobila.


Poslednja generacija Camry-ja predstavila je dizajn i inženjersku filozofiju nove Toyotine globalne arhitektonske platforme (TNGA). TNGA postavlja karakteristike „zabavnog vozila“, kakve vole entuzijasti na ravnopravnoj osnovi sa vrhunskim kvalitetom izrade, efikasnim prostornim rasporedom i tehnologijom jednostavnom za korišćenje.


Kao rezultat, potpuno novi Camry dizajniran je na osnovnim vrednostima, koje su ga učinile popularnim danas – najbolji odnos kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti u segmentu, tih rad i udobnost vožnje, privlačan unutrašnji i spoljašnji dizajn, izuzetna udobnost i prostranost, vrhunska tehnologija pogonskog sklopa i potpuno novi užitak vožnje, zahvaljujući dinamici vožnje koja je posebno prilagođena za evropsko tržište.


Njegov elegantan i dinamičan spoljašnji izgled odlikuje se putničkom kabinom sa produženom linijom krova, koja osigurava komfor putnika, kombinovanu sa kompaktnim bočnim prozorima koji se protežu od prednjih do zadnjih točkova i tako stvaraju jedinstven sportski izgled.


Unutrašnjost predstavlja idealan spoj dizajna, udobnosti i vrhunske izrade. U prednjem delu automobila nalazi se nova, blago zaobljena instrument tabla, kao i ergonomično i prilagođeno vozačevo mesto. Zadnji deo automobila nudi putnicima izuzetnu prostranost i visok nivo udobnosti.


Novi Camry Hibrid će biti dostupan širom Evrope u prvom kvartalu 2019.

 

Automagazin.rs  / PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje