AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi restilizovani MINI modeli stigli su u Srbiju

Novi restilizovani MINI modeli stigli su u Srbiju

Brži i zabavniji nego ikad, nakon lokalne premijere na Salonu auomobila u Beogradu restilizovani MINI HATCH modeli dostupni su za prodaju i na tržištu Srbije...

Oni predstavljaju suštinu uzbudljivog upravljanja i osećaj vožnje kartinga. Urbani su i sa više standardnih funkcija nego ikada pre.


Modeli MINI Hatch sa troja vrata i petora vrata kao i MINI Cabrio pored novih detalja u dizajnu kao sto je novi MINI “flat logo”, nova prednja LED svetla, kao i zadnja LED svetla koja su jasan podsetnik na britansko poreklo MINI brenda - sada se pojavljuju u “Union Jack” dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastavice.

Detaljna revizija motora koji su u ponudi za MINI sa 3, MINI sa 5 vrata i novi MINI Cabrio poboljšavaju zabavu u vožnji, a dovode do smanjenja potrošnje goriva i emisije CO2 za čak pet procenata, kao i optimizacije emisije gasova kako bi bila usaglašena sa strožijim standardima emisije izduvnih gasova u budućnosti. Dalji razvoj je primenjen na osnovni motor, MINI TwinPower Turbo tehnologiju, elektroniku motora, snabdevanje uljima, usisni kanal, sistem hlađenja i izduvne sisteme. Takođe, smanjena je težina pogonskih jedinica, te su, na primer, poklopci motora su izrađeni od recikliranih karbonskih vlakana koja se koriste i u proizvodnji BMW i automobila.


Umesto standardnog šestostepenog manuelnog menjača, 7-stepeni Steptronic menjač sa dvostrukim kvačilom opciono je dostupan za modele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S i MINI Cooper D. Novi tip prenosa karakteriše vrlo brzo menjanje brzina, omogućava izuzetno sportske manevre ubrzanja bez prekida momenta. MINI Cooper SD sada poseduje osmostepeni Steptronic automatski menjač kao standard - jedinstven u segmentu malih automobila i omogućava da se snaga najmoćnijeg dizel motora da se prenese na prednje točkove na sportski ali harmoničan način.

Novi restilizovani MINI modeli stigli su u Srbiju

Sve Steptronic transmisije, dostupne za novi MINI sa troja i petora vrata i novi MINI Cabrio, omogućavaju najnoviju generaciju automatske funkcije start/stop. Podaci navigacije i prednje kamere sada mogu biti uključeni u “start/stop” sistem koji omogućava identifikaciju situacija u kojima je bolje ne isključivati motor - na primer, kada se kratko zaustavi pre nego što se okrene ili krene u kružni tok, ili ako je saobraćaj pred nama ponovo počeo da se kreće.


Standardna oprema uključuje audio sistem sa ekranom u boji od 6,5 inča u centralnom instrumentu i integracijom mobilnog telefona preko Bluetooth-a. Kontrolni ekran nudi funkcije osetljive na dodir u kombinaciji sa opcionim Radio MINI Visual Boost i navigacionim sistemom.


Zadnja svetla imaju novi dizajn u kombinaciji sa LED farovima i adaptivnim LED farovima i jasan su podsetnik na britansko poreklo brenda - zadnja svetla restilizovanih MINI modela sada se pojavljuju u “Union Jack” dizajnu i karakterističnom motivu britanske zastavice.


Novi MINI logo sada ima dvodimenzionalni “flat dizajn”, jasan je i autentičan, pojavljuje se na poklopcu motora, prtljažniku, volanu, centralnoj instrument tabli i na ključu svih modela.


Opcioni MINI Excitement paket sada uključuje i MINI logo projekciju na strani vozača. Kada se vozilo otvori i zatvori, novi MINI logo se projektuje na zemlju ispred vrata iz izvora svetlosti u spoljašnjem ogledalu i ostaje vidljiv 20 sekundi ili trajno ako su vrata otvorena.


Više o modelu pročitajte na www.mini.rs.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje