AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Opel Grandland X ušao AUTOBEST finalnih šest

Novi Opel Grandland X ušao AUTOBEST finalnih šest

Uprkos nedavno proslavljenoj svetskoj premijeri na Salonu automobila u Frankfurtu i testiranju od strane medija, Opel Grandland X je pretekao mnoge rivale i imenovan je jednim od finalista evropskog“AUTOBEST 2018”...

Dotični žiri, koji se sastoji od novinara iz 31 evropske zemlje, testira nove modele kvalifikovane za osvajanje poželjne nagrade. Pobednik će biti imenovan kao „Najbolji evropski automobil po kriterijumu uloženo-dobijeno 2018.“ (Best Buy Car of Europe 2018.). Ulaskom u finale, dinamični Opelov SUV iz C segmenta jedan je od šest preostalih konkurenata za titulu. AUTOBEST žiri procenjuje kandidate u različitim kategorijama poput fleksibilnosti, dizajna i novih tehnologija, uz servisnu mrežu, dostupnost delova i cenu. 

Novi Opel Grandland X ušao AUTOBEST finalnih šest

Novi Opel Grandland X prednjači u mnogim oblastima: moderne, atletske linije, „kul“ off-road izgled uz tipične SUV kvalitete kao što su povišena pozicija sedenja i dobra opšta preglednost. Pored toga, avanturistički novajlija dolazi sa čitavim nizom vodećih tehnologija poput IntelliGrip elektronske kontrole prijanjanja, uz obilje prostora i komfor za do pet putnika. Sve ovo je ponuđeno po atraktivnom odnosu uloženog i dobijenog, što je doprinelo tome da se novi izazivač u SUV segmentu kvalifikuje sa finale AUTOBEST 2018. Odlučujuće ocenjivanje će se odigrati tokom brojnih test vožnji, pored dodatnih procena na test stazi u Vairanu (Italija). Pobednik, „„Najbolji evropski automobil po kriterijumu uloženo-dobijeno 2018.“ (Best Buy Car of Europe 2018.), biće objavljen sredinom decembra.


Opelov najnoviji pulen, Grandland X, sledi sjajnu Opelovu tradiciju. Proizvođač iz Riselshajma je proslavio osvajanje višestrukih priznanja u različitim kategorijama nagrađivanja koje je sproveo AUTOBEST poslednjih godina:


• 2007. i 2015. Opel Corsa je osvojila AUTOBEST priznanje, tako da su obe generacije univerzalca iz B segmenta odnele titulu za „Evropski automobil godine po kriterijumu uloženo-dobijeno“ (Best Buy).


• 2009., Prva generacija Opel Insignije je oduševila žiri svojim stajlingom i osvojila DESIGNBEST nagradu.


• S druge strane, Opel Ampera i Opel Ampera-e, demonstrirale su pojam ekološki prihvatljivog prevoza i osvojile ECOBEST priznanja 2011., odnosno 2016. godine.


• Dalje, aktuelna generacija Opel Astre, osvojila SAFETYBEST nagradu za moderne IntelliLux LED® matrične prednje farove.


• S obzirom na to da se Opelov slogan „Gde se vajarstvo susreće sa nemačkom preciznošću“ odnosi kako za modele automobila, tako i čitavu kompaniju, Opelu je uručeno COMPANYBEST priznanje 2016.


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje