AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Auto deseti put učestvuje u inicijativi „Sat za Zemlju“

Škoda Auto deseti put učestvuje u inicijativi „Sat za Zemlju“

Prošle subote Škoda Auto je od 20:30 do 21:30 ugasila svetla u 20 čeških pogona i u indijskom pogonu u Puni. Ovo je bio deseti put da je proizvođač automobila učestvovao u inicijativi „Sat za Zemlju“, međunarodnoj kampanji koju organizuje World Wide Fund for Nature (WWF)...

Škoda Auto deseti put učestvuje u inicijativi „Sat za Zemlju“

Češki proizvođač automobila time šalje poruku o zaštiti okoline i održivosti.


U ŠKODA AUTO su prošle subote svetla ugašena na jedan sat od 20:30 u sedištu kompanije u Mlada Boleslav, servisnom centru u Kosmonosy, fabrikama u Kvasiny i Vrchlabí i indijskom pogonu u Puni. Ovo je bio deseti put da je češki proizvođač automobila učestvovao u svetskom „Satu za Zemlju“, inicijativi WWF-a za održivost i zaštitu okoline.


Kompanija je ponovno značajno ojačala svoje ambiciozne ciljeve zaštite okoline kroz svoju NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030. Do kraja decenije, emisije voznog parka biće smanjene za više od 50 posto u odnosu na 2020. godinu.


Proizvođač automobila takođe se sve više usredsređuje na održivost u proizvodnji vozila; ŠKODA AUTO smanjuje uticaj na okolinu svih proizvodnih procesa po vozilu za više od 50 posto do 2025. u odnosu na 2010. Sva energija potrebnu za proizvodnju vozila i komponenti ŠKODA AUTO u Češkoj će biti CO₂ neutralna u drugoj polovini decenije. Prednjači pogon u Vrchlabí; od kraja 2020. godine, to će biti prvi proizvodni pogon ŠKODA AUTO CO₂ neutralan.


ŠKODA objedinjuje svoje ekološke aktivnosti u okviru tri stuba svoje strategije „GreenFuture”: „Green Product” usredsređuje se na razvoj efikasnih pogonskih sklopova i korišćenje materijala koji se mogu reciklirati u vozilima; „GreenRetail” se usredsređuje na ekološki prihvatljivo upravljanje zastupništvima i servisima ŠKODA AUTO; a „GreenFactory“ objedinjuje sve aktivnosti koje doprinose efikasnoj proizvodnji.


ŠKODA AUTO je jedna od prvih kompanija u Češkoj koju savetuje nezavisno Veće za eksternu održivost. Od kraja 2021. godine, pet renomiranih stručnjaka dele svoja međunarodna iskustva po pitanjima održivosti, ali i daju nove podsticaje i predloge proizvođaču automobila.


Ubuduće, ŠKODA AUTO i zaposleni uključeni su u brojne projekte posvećene pošumljavanju i biološkoj raznolikosti. Jedan primer za to je inicijativa „Jedno stablo za svaki automobil” pokrenuta 2007. godine. Za svako vozilo isporučeno u Češkoj, kompanija sadi novo stablo. Krajem oktobra prošle godine zasađeno je milionito stablo.


PR

Auto-moto savez Srbije i JP “Pošta Srbije” ozvaničili saradnju

Auto-moto savez Srbije i JP “Pošta Srbije” ozvaničili saradnju

U cilju podsticanja i unapređenja organizacionih i poslovnih procesa, generalni sekretar AMSS, Milan Nikolić, i v.d. direktora JP „Pošta Srbije“, Zoran Đorđević, potpisali su u prostorijama Auto-moto saveza Srbije Ugovor, kojim je utvrđeno postojanje zajedničkog interesa u oblasti poslovno tehničke saradnje...

Novi Renault Clio 2023
Slika nedelje