AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

AMSS - Manca vozi pod zastavom Srbije

AMSS - Manca vozi pod zastavom Srbije

Zahvaljujući licenci Moto saveza Srbije, a uz saglasnost matičnog Auto-moto saveza Slovenije, motociklistkinja Manca Katrašnik ove godine takmičiće se pod zastavom Srbije za Veliku nagradu Katara na Evroazijskom šampionatu.

Tim povodom danas u prostorijama Auto moto saveza Srbije, Katrašnikova je potpisala ugovor o sportskoj saradnji sa  Auto moto savezom Srbije, na kom su pored Slovenke, prisustvovali predsednik AMSS Mirko Butulija,  kao i pomoćnik predsednika za moto sport u AMSS, Božidar Mihajlović.

Manca Katrašnik, koja će se na Evroazijskom šampionatu takmičiti u ženskoj konkurenciji road racinga u klasi od 600 kubika, uoči polaska u Katar optimistično poručuje da jedva čeka da sedne na motocikl. “Sa nestrpljenjem čekam da sve počne i nadam se dobrom plasmanu. Poslednja dva meseca bez prestanka treniram i verujem da mogu da opravdam titulu aktuelnog šampiona koju nosim.”

AMSS - Manca vozi pod zastavom Srbije

Predstavnici Auto moto saveza Srbije ovim putem iznova su pokazali da u svakoj prilici daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarnim okvirima. “Čast nam je i zadovoljstvo da podržimo jednu od najboljih motociklistninja regiona, koja će krajem narednog meseca učestvovati na prestižnom Evroazijskom šampionatu u Kataru i predstaviti našu zemlju celom svetu. Želimo joj puno uspeha u trci, a mi ćemo, kao član Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa) i Svetske automobilske federacije (FIA), nastaviti da ulažemo u razvoj kako moto tako i auto sporta, kao i u podizanje učešća žena u auto-moto sportu, za šta imamo i punu podršku ovih svetskih organizacija”, istakao je Mirko Butilija.

Manca Katrašnik prošle godine trijumfovala je u ženskoj konkurenciji na Evroazijskom šampionatu, što joj je donelo titulu aktuelnog šampiona ovog takmičenja. U martu ove godine održava se poslednje od pet takmičenja za sezonu 2014/15, na kom će Katrašnikova, ukoliko zauzme poziciju do trećeg mesta, imati mogućnost da sebi obezbedi plasman između prvog i trećeg mesta na ovom šampionatu.

AMSS

Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ponos Jugoslavije, Zastava Yugo, osamdesedih godina prošlog veka se izvozio u Sjedinjene Američke Države. Ovaj primerak nema puno toga zajedničkog sa originalom, jer je vlasnik u njega ugradio američko srce...

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Odbrojavanje je počelo. Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 06 i 12. Sajam motocikala MOTOPASSION, jedinstvena sajamska manifestacija, najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, startuju 22. i trajaće sve do 28. marta 2018. godine. 

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Nedavno smo objavili prve zvanične skice nove generacije modela Volkswagen Touareg. Do oficijelne premijere u Kini ostalo je tri nedelje, a Volkswagen nas je počastio zvaničnim video snimkom, na kojem otkriva detalje ovog SUV modela...

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Posle lansiranja modela C3 2016 godine, i predstavljanja C3 Aircross, svog prvog SUV-a tokom 2017 godine, Citroën prelazi u novu etapu razvoja svojih proizvoda i nastavlja da iznenađuje predstavljanjem novog Citroën-a C4 Cactus na našem tržištu...

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Dosledna u ostvarivanju dugoročne strategije - da postane veliki specijalizovani multibrend prodavac vozila, delova i opreme i servis komercijalnih vozila, beogradska kompanija SDT GROUP je od nedavno uspostavila saradnju i sa renomiranim nemačkim isporučiocem visokokvalitetnih rezervnih delova Auger autotechnik.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje