AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pogledajte kako se proizvodi Toyota Mirai (5x video)

Pogledajte kako se proizvodi Toyota Mirai (5x video)

Uvođenje vodonika u automobile spremne za prodajne salone svakako je velika vest. Toyota nam omogućava da "virnemo" u sam proces proizdovnje revolucionarnog modela Mirai, koji se pravi u fabrici Motomachi, gde se auta proizvode od 1959. godine...

Pogledajte kako se proizvodi Toyota Mirai (5x video)

Pogledajte vest: Toyota - Budućnost je stigla, i zove se 'Mirai'.

 

Možda neko od vas sada komentariše da Toyota Mirai, prvi serijski automobil na vodonik, nema puno šansi za uspeh. Sigurno ste isto mislili i za Prius u svojim počecima, pionira hibridne tehnologije. Čini se, da je sa vodonikom budućnost stigla. Mirai se u Japanu već prodaje, a veoma brzo će biti i u Evropi. 

Već duže vreme se govori, da budućnost automobilske industrije nije u hibridima ni u elektromobilima, već u automobilima koji za pokretanje koriste vodonik. Mogu biti brzi, komforni, a iz izduvnog sistema izlazi samo vodena para. 

Pogledajte kako se proizvodi Toyota Mirai (5x video)

Toyota Mirai se od kraja prošle godine proizvodi u japanskoj fabrici u Motomachi, gde je kompletiran i Lexus LFA. Kao što možemo videti na snimcima, veliki deo proizvodnje obavljaju ljudi, manuelno, a tehnika pomaže samo u nekim segmentima.


Za pogon 1,8 tona teškog automobila srednje klase brine se elektromotor snage 113 kW, koji ima obrtni moment od 335 Nm. Energiju crpi iz Ni-MH akumulatora, u koji se smešta i rekupirana energija. Automobil ima deklarisanu energiju od 700 km, za ubrzanje iz mesta do 100 km/h potrebno mu je samo 9 sekundi i postiže maksimalnih 179 km/h.


Toyota Mirai u Evropu stiže ove godine, a prodavaće se po ceni manjoj od 50.000 evra.


VIDEO 1:



VIDEO 2:



VIDEO 3:



VIDEO 4:



VIDEO 5:



Automagazin.rs

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Kao što su ljubitelji Peugeot vozila navikli i ove godine na štandu u hali 1 biće izloženi najatraktivniji modeli iz game, a što je još važnije spremni su i specijalni sajamski uslovi kupovine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje