AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

BMW je nedavno proizveo milioniti automobil u Kini. To je samo još jedna potvrda, koliki potencijal ima najmnogoljudnija zemlja na svetu u oblasti automobilske industrije, u kojoj proizvodne pogone imaju najveće kompanije na svetu...

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

Pogledajte: BMW serije 5 dobio loše ocene za bezbednost (FOTO + VIDEO).

 

Pre dvanaest godina došlo je do spajanja kompanija BMW i kineske marke Brilliance Automotive. Dogovor je bio da se u Kini proizvode automobili marke BMW, sa ciljem da BMW značajnije prodre na najveće tržište na svetu. Da je ova saradnja dogovorena na realnim osnovama, govori i podatak da je u Kini proizvedeno 1 milion automobila sa plavo-belim propelerom u znaku.

Pogledajte: BMW 328i - Prvi utisci Vladana Petrovića.

 

Fabrika Brilliance Automotive, u kojoj se proizvodi BMW, nalazi se u Šen-jang, glavnom gradu provincije Liao-ning. Jubilarni milioniti automobil je sedan BMW 3 LWB. To je kod nas poznata "trojka", ali sa produženim međuosovinskim rastojanjem za 100 mm. Ovaj model se tamo proizvodi od 2012. godine. Ostali modeli koje proizvodi grupacija BMW Brilliance su serija 5 i kompaktni crossover X1.

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

Pogledajte: Google Glass - za bolji kvalitet BMW automobila.

 

"Već više od deset godina traje naše uspešno partnerstvo sa Kinezima." - izjavio je Harald Kruger, član predsedništva BMW Group zadužen za proizvodnju vozila. "Fabrika u Šen-jangu radi sa dve paralelne linije Tiexi i Dadong, a tu je i fabrika motora, koja predstavlja deo naše globalne proizvodne mreže."

Obe proizvodne linije mogu da proizvedu 300.000 vozila godišnje. BMW planira da poveća kapacitet za novih 100.000 vozila u naredne dve godine. Aktuelno postrojenje motora 2016. godine dobiće novo, još veće.

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

Pogledajte: U Beogradu svečano predstavljen sportski terenac BMW Serije X6.

 

U proteklih 5 godina, BMW je investirao u Kinu dve milijarde evra. Zaposleno je više od 14 000 radnika, a 2014. godine, ugovor sa Brilliance Automotive produžen je do 2028. godine. U planu je da BMW u Kini proizvodi tri do šest modela.

Automagazin.rs

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje