AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Subaru će učestvovati na trci "24 časa Nirburgringa"

Subaru će učestvovati na trci

Proizvođač automobila Subaru, kompanija "Fudži teška industrija" (FHI) i njeno sportsko odeljenje "Subaru tehnika internacional" (STI) učestvovaće po sedmi uzastopni put na čuvenoj auto-trci "24 časa Nirburgringa"...

Trka će se održati na čuvenom autodromu u Nemačkoj od 19-22. juna 2014. godine, proizvođač će učestvovati sa svojim novim modelom "Subaru WRX STI NBR čelendž 2014", trkačkim automobilom razvijenom na bazi novog modela WRX STI.


Cilj fabrike i njenog sportskog odeljenja je da po treći put pobede u klasi SP3T kao što su uspeli i na ovoj 24-časovnoj trci 2012. godine.

Subaru će tim povodom održati konferenciju za medije u prostorijama pres-centra na autodromu Nirburgring 20. juna u 16 časova po sredenje-evropskom vremenu, a susret sa novinarima kao i sama trka biće prenošena na posebnom veb-sajtu i putem Subaru-Ustream-a.

Od kada se prvi model našao na drumu daleke 1992. godine Subaru WRX je postao ikona zaljubljenika u auto sport širom sveta kao poseban sportski sedan koji kombinuje impresivne osobine vrhunskog sportiste sa praktičnošću limuzine sa četvoro vrata.

Mada se u "Subaru WRX STI NBR čelendž 2014" ugrađuju specijalni sklopovi i sam automobil je posebno "tjuniran" za trke izdržljivosti, on se sastoji od istih osnovnih delova od kojih se izrađuje i model WRX STI za masovnu proizvodnju koji se prodaje u redovnoj prodajnoj mreži. Model koji je upravo predstavljen, sportski automobil razvijen na bazi novog WRX STI, rezultat je unapređenja stalne između "Fudžija" i njegovog sportskog odeljenja STI.

Hrabro se upuštajući u trku sa trkačkim automobilom koji je izveden iz komercijalnog vozila za masovnu proizvodnju Subaru želi da demonstrira superiornost svog čuvenog simetričnog pogona na sve točkove SAWD čak i na trkačkoj stazi u Nirburgringu koju inače zovu "najbrži javni put".

Subaru

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje