AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Lancia na salonu automobila u Ženevi 2014

Lancia na salonu automobila u Ženevi  2014

Lancia je odabrala Ženevu kao scenu za debi kolekcije Ypsilon Elefantino '14. Počev od marta meseca, Elefantino će biti dostupan u tri boje karoserije (Kaki Grey, Zaffito Blue i Carrara Grey) u kombinaciji sa tri uzbudljive nijanse – „Lime“, „Watermelon“ i „Coconut“...

Lancia na salonu automobila u Ženevi  2014

Tri nove boje naglašavaju značku „Elefantino“ na zadnjim vratima, značku „Y“ felnama i na bočnim stubovima karoserije. Mogu se odabrati dva tipa finih završnih radova za ukrasnu masku, oplate retrovizora i ratkapnama – sjajno crni i mat sivi.

Novi Lancia Ypsilon Elefantino ’14 dolazi sa šest paketa prilagođavanja u skladu sa poslednjim modnim trendovima, dva za svaku od tri boje. Posebne grafike su dostupne za bočne stubove karoserije i poklopce glavčine – „Camouflage“ za verziju Lime, „Animalier“ za verziju Watermelon i „Pois“ za verziju Coconut – pored drugog kompleta za prilagođavanje „Colour Touch“ koji obuhvata oplate retrovizora i ratkapne obojene u žuto za Lime, crveno za Watermelon i belo za Coconut.

Upečatljivi novi enterijeri Urban Chic donose nove materijale ukrašene šavovima i logotipom Ypsilon, koji se slažu sa bojama eksterijera, pored novih sjajno crnih ili mat sivih finih radova na kontrolnoj tabli i tablama vrata. Boja je više od estetskog izraza za Ypsilon: ona je ključni deo filosofije proizvoda zasnovane na eleganciji, glamuru, ličnosti i mnoštvu ideja za prilagođavanje. Opcije za prilagođavanje proizvoda, koje su od samog početka bile dobro primljene kod mladih, dinamičkih vozača i koje su pozitivno uticale na rezultate brenda u 2013. godini, još više su proširene. Biće prikazane tri varijante novog Elefantino '14 – „Lime“, „Watermelon“ i „Coconut“ - opremljene sa motorom od 69 KS 1,2 na benzin.

Prva se može pohvaliti novom metalik Kaki Grey karoserijom sa „Lime“ ukrasima. Unutra, auto ima nova sedišta ukrašena šavovima, logo Ypsilon u „Lime“ boji i mat sivi fini radovi na komandnoj tabli i tablama vrata.  Dodatne opcije uključuju prilagođavanje Camouflage grafike na bočnim stubovima karoserije i na posebnim ratkapnama sa detaljima u „Lime“ boji na prostirkama.

Drugi model je Lancia Ypsilon Elefantino ’14 sa novim Carrara Grey pastelnim bojama, ukrasima u „Watermelon“ boji i sjajno crnom ukrasnom maskom, poklopcima glavčine i oplatama retrovizora. Upečatljiv izgled modela dopunjen je sa kompletom za prilagođavanje „Animalier“ sa posebnim grafikama na bočnim stubovima karoserije i ratkapnama kao i prostirki sa ukrasima u „Watermelon“ boji. Elefantino ponuda je dopunjena i sa novim metalik Zaffiro Blue modelom sa detaljima u Coconut i mat sivoj boji.

Ypsilon Elefantino ’14 model nudi mnoštvo opreme: kontrolu klime, ESC, radio sa CD i MP3 plejerom, sistem Blue&Me, kožna opcija za dršku menjača i volan sa kontrolama za radio, električne retrovizore na vratima i hromirani auspuh.

I koncept-auto Ypsilon Elle prošetaće se ponosno na švajcarskoj pisti. Model je čist primer vrhunske izrade, upotrebe materijala vrhunskog kvaliteta inspirisanih svetom mode i jedinstvenim, prefinjenim farbanjem. Ovo nije samo izražavanje stila, ovo je premijera nekih opcija koje će okarakterisati novu Ypsilon Elle posebnu seriju, koja bi trebalo da bude lansirana posle leta.

Prikazujući Elle logo na luku točka, ekskluzivni izložbeni automobil kombinuje sofisticiranu dvobojnu Cipria GLAM / Pearlescent Black karoseriju sa kožom vrhunskog kvaliteta i šagrin efektom (koža visokog kvaliteta koju karakteriše prirodno biserna tekstura) alkantara tapaciranje koje se slaže sa farbanjem eksterijera. Elektro zavarena Elle ilustracija na naslonima sedišta doprinosi ukupnoj eleganciji. Primer na ekranu je opremljen sa motorm od 95 konjskih snaga 1,3 MultiJet II na turbo dizel i ima automatsku kontrolu klime, električne retrovizore na vratima, ESC, CD MP3 radio, sistem Blue&Me sa kontrolama na volanu i kožnu opciju za volan i menjač.

Lancia na salonu automobila u Ženevi  2014

Auto salon u Ženevi je i prilika da se izbliza pogleda kolekcija proizvoda posebno dizajniranih za Lancia Ypsilon Elefantino. Ekskluzivni dodaci koje je napravio Mopar®, divizija Grupe za delove i usluge, i brigu o kupcima, biće prikazani na posebnom delu štanda. Ti proizvodi uključuju naočare Italia Independent - jedinstveno izdanje za Ypsilon Elefantino – i asortiman drugih vrhunski proizvedenih proizvoda koji potpuno izražavaju koncept jedinstvenog stila života koji može da zadovolji i najzahtevnije kupce pružajući jedinstveno iskustvo.

Posetioci salona su okruženi atmosferom punom vizuelnih efekata i biće privučeni zavodljivim svetom mode, oblasti u kojoj se Lancia nedavno ponovo pojavila otvorivši Lanca Fashion Apartment u Milanu, dom jedine evropske biblioteke o istoriji mode. Biblioteka Fashion Apartment, koja sadrži više of 50 hiljada tomova i publikacija, predstavlja tačku fokusa stilista, dizajnera i mladih studenata širom sveta.

Sa svojom vokacijom modernog gradskog automobila, Ypsilon je sigurno savršeni izaslanik ovog novog doma mode koji se nalazi u centru Milana zato što je ambasador cilja koji se stalno fokusira na istraživanje novih trendova i raspoloženja. Ovaj stav je dobro izražen na salonu automobila sugestivnim paketima za prilagođavanje sa osvežavajućim imenima koji su dizajnirani za Ypsilon – „Lime“, „Watermelon“ i „Coconut“.

Originalnost i mogućnost prilagođavanja su teme naknadno odabrane da izraze ekskluzivnu eleganciju modela Ypsilon. Posetioci štanda se pozivaju da otkriju osobenosti modela na interkativnom ekranu osetljivom na dodir da bi konfigurisali sve moguće kombinacije novog modela Elefantino i odabrali ukrase koji izražavaju sopstvene ličnosti u savršenom skladu sa ličnostima kupaca. Čvrsto prisustvo modela Lancia u svetu mode potvrđeno je verzijom Elle, izložbenim automobilom koji najavljuje zvanično debitovanje modela u septembru mesecu 2014. Elle je vrhunski izraz Lancia elegancije i dokaz da brend stalno traži nove, savremene, inovativne oblike. Materijali visokog kvaliteta i ručno izrađeni stil pretvaraju ovaj model u istinski kultni auto koji će sigurno privući kupce koji traže ekskluzivni karakteristični proizvod.

Sa svojim novim osobenostima, Ypsilon je savršen model koji iznova potvrđuje prisustvo u svetu savremenog dizajna tako što će harmonično premostiti jaz između automobilskog sveta i sveta stila i elemenata, održavajući korak sa novim trendovima putem uvek inovativnih komunikacionih ideja.  Primer ovoga je LanciaTrendVision.com, međunarodni Lancia internet magazin koji je preko četiri godine birao i promovisao eksperimentalna dela mnogih kreativnih umetnika. To je svojevrsna laboratorija za lov na talente posvećena otkrivanju novi trendova u modi, dizajnu, stilu života, fotografiji, umetnosti i arhitekturi.

Lancia na salonu automobila u Ženevi  2014

Lancia Ypsilon Elefantino ’14

Dizajniran za mladu, velegradsku klijentelu koja prati trendove, moderan gradski auto je opremljen da se suoči sa izazovima 2014. godine sa ažuriranim spektrom prozvoda i racionalizovanom ponudom. Od danas, dostupne su četiri verzije – Elefantino ’14, Gold i Premium opcije, pored MOMODESIGN posebne serije - koje mogu biti opremljene sa 5 različitih verzija motora: 69 KS 1.2 Fire EVO II, 69 KS 1.2 Fire EVO II LPG, 85 KS 0.9 TwinAir u kombinaciji sa ručnim i robotizovanim menjačem, 95 KS 1.3 turbodiesel MultiJet II i 80 KS 0.9 Turbo TwinAir Methane.

Najveća novost je novi Ypsilon Elefantino ’14 i njegova tri različita stila – „Lime“, „Watermelon“ i „Coconut“ – koji proširuju mogućnosti prilagođavanja imajući na umu mlad, glamurozan i dostupan položaj modela. Nova verzija je okarakterisana ručkama na vratima koje su u skladu sa bojom karoserije, „Lime“ žuta, „Watermelon“ crvena ili „Coconut“ bela, značka „Elefantino“ na zadnjim vratima i značka „Y“ na poklopcima glavčine i na bočnim stubovima karoserije u istoj boji. Ukrasna maska, oplate retrovizora i poklopci glavčine mogu biti ili sjajno crni ili mat sivi u skladu sa željenom kombinacijom boja.

Nova paleta boja proširuje se uvođenjem tri nove boje karoserije: pastelna Carrara Grey, metalik Kaki Grey i metalik Zaffiro Blue.

Lični pečat i prefinjenost se mogu naći i unutrašnjosti novog Ypsilon Elefantino ’14, gde se ističu potpuno nove Urban Chic grafike za enterijer i posebna sedišta koja se nude u kombinaciji sive, bele i crne boje.  U više detalja, boja šava i logoa „Y“ na sedištima odgovara boji spoljnih ukrasa. I komandna tabla i table vrata mogu biti ofarbane sjajno crno ili mat sivo u zavisnosti od odabira boja spoljnih detalja.

Šta više, novi Lancia Ypsilon Elefantino ’14 ima šest novih paketa prilagođavanja u skladu sa poslednjim modnim trendovima, dva za svaku verziju. „Camouflage“ paket (koji uključuje značku „Y“ u „Lime“ boji i „Camouflage“ dezen na bočnim stubovima karoserije i ratkapnama) i „Lime Colour Touch“ paket (koji uključuje oplate retrovizora i poklopce glavčine u „Lime“ žutoj boji) dostupni su za „Lime" verziju, a „Animalier“ (logo „Y“ u „Watermelon“ crvenoj boji i „Animalier“ dezen na bočnim stubovima karoserije i ratkapnama) i „Watermelon Colour Touch“ paketi (sa crvenim oplatama retrovizora i ratkapnama) za „Watermelon“ verziju. Na kraju, tu je i paket „Pois“ (bela značka „Y“ i dezen „Pois“ na bočnim stubovima karoserije i ratkapnama) i paket „Coconut Colour Touch“ (koji uključuje bele oplate retrovizora i ratkapnama) za verziju „Coconut“.

Korišćen kao amajlija, slon je dirljiv simbol vernosti i neraskidivo je povezan sa brendom već mnogo decenija. Zapravo, 1953. godine Đani Lanča, sin osnivača kompanije Vinčenca, odabrao je ovu životinju kao simbol novonastalog trkačkog tima Lancia koji se uključio u takmičarske sportove. Ovaj simbol ponovo se javio između 1997. i 2003. godine na novom Lancia Y - u različitim plavim i crveno-plavim varijantama - sa preko 320 000 prodatih jedinica i 45% od ukupnih registracija modela. Uspeh tih modela leži u njihovoj dostupnosti koju mladi vozači odmah zapaze i cene.

Brend Elefantino vratio se 2013. godine na vratima nove Lancia Ypsilon 5 sa istim ciljem: da učini model prepoznatljivim zbog inovativnog izgleda i jedinstvene ličnosti koja se dopada mlađoj klijenteli. Kolekcija Elefantino 2014 proširiće svoje opcije za prilagođavanje fokusirajući se na izbore veoma zahtevnih kupaca.

Pored novih Carrara Grey, Kaki Grey i Zaffino Blue, kupci će moći da izaberu da „obuku“ svoj Lancia Ypsilon Elefantino ’14 u prefinjene nijanse Neve White, Vulcano Black, Argilla Red, Turchese, Pietra Grey, Argento Grey ili Aurora Purple.  

Ponuda motora uključuje 69 KS 1,2 na benzin, 85 KS 0,9 Turbo TwinAir sa ručnim ili robotizovanim menjačem, 95 KS 1,3 MultiJet na turbo dizel, 69 KS 1,2 LPG hibrid i 80 KS Turbo TwinAir Methane hibrid. Poslednji je prvi dvocilindarski motor na metan sa turbopunjačem na tržištu koji osigurava smanjenu emisiju CO2 (86 g/km) i malu potrošnju (3,1 kg/100 km u kombinovanom ciklusu) kada ide na metan.

Prozvan „Najboljim ekološkim motorom u 2013. godini“, kombinuje inovativnu MultiAir turbo arhitekturu, TwinAir smanjenje veličine i posebnu tehnologiju za snabdevanje metanom. Tehnologija TwinAir Turbo obezbeđuje sve prednosti zaštite životne sredine bez potrebe da se odustane od zadovoljstva u vožnji i od snage.

U poređenju sa verzijom na benzin, dvocilindrični TwinAir hibrid karakteriše nekoliko komponenti koje su specifične za gorivo, uključujući usisne grane, injektore, elektronski sistem za upravljanje motorom i sedišta ventila posebne geometrije od materijala koji se sporo haba. Savršena integracija svih komponenti i vrhunske tehnologije - kao što je sistem MultiAir i turbopunjač - garantuju maksimalnu pouzdanost i osiguravaju da učinak i upravljanje ostaju isti i kada motor radi na metan.

Lancia na salonu automobila u Ženevi  2014

Novi izložbeni automobil Ypsilon „Elle“

Veran svom duhu modernog gradskog automobila koji se večno menja, novi izložbeni automobil Ypsilon Elle, inspirisan glamurom modnih pisti, debitovao je u Ženevi.

Automobil karakterišu materijali vrhunskog kvaliteta i jedinstvene boje, fini završni radovi i ukrasi. Daleko od prostog izražavanja stila, ovaj izložbeni auto je izraz Lancia istraživanja koje je za cilj imalo odabir sadržaja koji će se naći u kolima planiranim za lansiranje posle leta.
Čitav koncept vrhunskog izražavanja elegancije Lancia deo je saradnje pokrenute 2010. godine sa časopisom Elle, koji je predstavlja glavno mesto za sve žene koje žele da saznaju više o modi i novim trendovima. Prvo izdanje posebne serije Ypsilon Elle koja je lansirana 2010. godine bilo je veoma omiljeno među Evropskim kupcima.

Na čvrstom temelju ovog uspeha, Lancia predstavlja novi Elle koncept u Ženevi koji istražuje nove granice mode i stila u potrazi za novim velegradskim i savremenim formama i trendovima. Kao dokaz toga, izložbeni auto Ypsilon Elle ima elegantnu dvobojnu karoseriju koja se kombinuje sa prefinjenim troslojnim crnim sjajem sa Cipria GLAM - troslojnom metalik osnovnom bojom koja još uvek nije u proizvodnji – po prvi put.

Ista boja Cipria GLAM krasi i 16-inčne točkove od legure, dok prefinjeni hromirani radovi karakterišu i logo ELLE na lukovima točkova i određene elemente na karoseriji: od oplata retrovizora do značke „Y“ na bočnim nosačima, od ukrasne maske do ručki vrata, i od potpisa „Ypsilon“ na zadnjim vratima do kućišta farova za maglu. Kao završni ukras tu je prepoznatljivi hromirani auspuh.

Ova izražena prepoznatljivost može se pronaći i unutra, što se vidi u posebnom tapaciranju u koži i alkantara tapaciranju. U više detalja, prefinjena neobrađena Cipria GLAM Frau koža i dimno sivi šavovi ukrašavaju komandnu tablu, pojaseve za sedišta, table vrata i ivice prostirki. U besprekornoj kombinaciji boja, neobrađena Salomon prirodna Frau koža - crna sa Cipria GLAM dvostrukim šavom - elegantno pokriva volan, ručku menjača i poklopac instrument table (sa šavom „ton na ton“, u drugom slučaju).

Još jedan ekskluzivni detalj na izložbenom autu Ypsilon Elle je šagrin - efekat na materijalu koji oivičava jastuče sedišta i naslon: proizvodnja ovog materija zahteva inovativne postupke da bi se dobila potpuno nova tkanina bogata posebnim nijansama. Prefinjeni izgled upotpunjen je hromiranjem ramova i unutrašnjih lajsni, alkantara opcijom na policama, crnom vunom sa efektom šagrin za naslone za glavu i Cipria GLAM mikrofiber krovom.

U ovom trenutku, jasno je da je tim u Centro Stile iz Torina, posvetio posebnu pažnju  upotrebi finih materijala i prefinjenim kombinacijama boja za izložbeni auto Ypsilon Elle. Uostalom, boja nikada nije bila samo pitanje estetike za Ypsilon. Naprotiv, ona je ključni deo filozofije proizvoda zasnovane na eleganciji, glamuru, ličnosti, igri, kreativnosti, stilu i širokom spektru mogućnosti za prilagođavanje.

FAS

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Kao što su ljubitelji Peugeot vozila navikli i ove godine na štandu u hali 1 biće izloženi najatraktivniji modeli iz game, a što je još važnije spremni su i specijalni sajamski uslovi kupovine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje