AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

ADAC nagradio Bosch inovaciju nagradom Žuti anđeo 2014

ADAC nagradio Bosch inovaciju nagradom Žuti anđeo 2014

ADAC, najveći nemački automobilski savez, dodelio je Boschu nagradu "Žuti anđeo 2014" (Yellow Angel) za novi sistem za kontrolu stabilnosti motocikala (MSC). Dodeljujući prvu nagradu u kategoriji „Inovacije i zaštita životne sredine“, sudije su odale priznanje novoj Bosch tehnologiji, koja predstavlja veliki napredak u bezbednosti saobraćaja...

Kontrola stabilnosti motocikala objedinjuje čitav niz sigurnosnih funkcija. Sistem pomaže vozaču pri kočenju i ubrzanju u pravolinijskom kretanju i prvi put pri nagibu u krivinama.

Na ceremoniji održanoj u Minhenu 16. januara 2014., dr. Folkmar Deneru, predsedniku upravnog odbora Boscha, nagradu je uručio prof. dr. Rajnhard Kolke, direktor ADAC tehnološkog centra u Landsbergu. „U granicama koje dozvoljavaju zakoni fizike, MSC značajno utiče na sigurnost u kritičnim krivinama,“ izjavio je Dener, koji je i sam strastveni motociklista. Bosch je ove godine četvrti put dobio ovu izuzetno cenjenu nagradu za inovacije, o kojoj odlučuje žiri koji čine priznati stručnjaci iz oblasti automobilske industrije. Prethodnu nagradu Bosch je dobio za sistem za deblokadu točkova motocikala(ABS Generation 9). Novi sistem kontrole stabilnosti motocikala je logičan sled u razvoju sigurnosnih sistema za dvotočkaše.

Dok se u Nemačkoj od 1970. broj fatalnih nesreća putničkih automobila smanjio za više od 80 procenata, broj poginulih motociklista nije tako dramatično smanjen. U 2012. je bilo 679 poginulih. Na jednoj istoj deonici puta postoji 20 puta veća opasnost da dođe do fatalne nesreće na motociklu nego u putničkom automobilu.

Bosch

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje