AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel Astra OPC Extreme spreman za Ženevu

Opel Astra OPC Extreme spreman za Ženevu

Opel će predstaviti pravi supersportski automobil na 84. Sajmu automobila u Ženevi (6-16. mart). Ova studija sledi tradiciju Astra OPC X-treme koncepta prikazanog 2002. godine. I tada je, kao i sada, pravi sportski automobil pronašao put od staze za trke do puteva...

Dok je crveni OPC X-treme model od pre 12 godina ostao jedini primerak te verzije, novi EXTREME sa tipičnim Opelovim bojama u domenu auto-trka će biti osnova za proizvodnju. Ovaj OPC EXTREME će biti najbrža Astra ikada, odana sloganu Opel Performance centra: „OPC. Čista strast“.  

Opel Astra OPC EXTREME je direktno izveden model iz Astra OPC Cup automobila za trke sa Nürburgring šampionata izdržljivosti (VLN) – i to je model i za javne puteve i za stazu! Visokokvalitetne komponente napravljene od ugljeničnih vlakana smanjuju težinu automobila u poređenju sa Astra OPC modelom sa 280 ks, koji je lansiran 2012. godine. Integrisana bezbednosna struktura, Racing sedišta i sigurnosni pojasevi sa šest tačaka kopčanja pokazuju da ovaj model dolazi opremljen za trkačku stazu.

OPC EXTREME sportski kupe nudi beskompromisnu trkačku tehnologiju za upotrebu na javnim putevima – uključujući i povremenu posetu Nürburgring Nordschleife stazi. Tu je rođena ideja o Astra OPC EXTREME modelu, u Opelovom Performance centru koji se nalazi odmah pored ove legendarne staze. Bilo da je u pitanju Corsa OPC, Astra OPC ili Insignia OPC – sve Opelove superzvezde moraju uspešno da prođu obimne test vožnje pod punim gasom, kao i naporan program izdržljivosti od 10.000 kilometara u najtežim uslovima na stazi Nordschleife.

Opel PR

Nova Ford Fiesta za samo 246 evra!

Nova Ford Fiesta za samo 246 evra!

Nije provoaprilska šala, već novi paket finansiranja bez učešća, koji Grand Motors, počev od danas, nudi pravnim licima za kupovinu svih modela i verzija Fordovih automobila...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje