AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova distributivna mreža brenda Alfa Romeo počinje sa radom u Rusiji

Nova distributivna mreža brenda Alfa Romeo počinje sa radom u Rusiji

Alfa Romeo najavljuje svoj povratak na rusko tržište kao direktan uvoznik putem ruske nacionalne kompanije za prodaju modela Chrysler i Jeep. Ovo je najavljeno danas na Moskovskom trkalištu tokom osme faze svetskog šampionata Eni FIM SBK Superbike 2013, uzbudljivog motociklističkog prvenstva...

Nova distributivna mreža brenda Alfa Romeo počinje sa radom u Rusiji

Glavni pokrovitelj i zvanično bezbedno vozilo ovog motociklističkog prvenstva, od 2007. godine Alfa Romeo. U potpunosti u skladu sa globalnom strategijom napretka koja će podstaknuti brend Alfa Romeo da se takmiči u srcu tržišta Premium brendova, ovaj potez potvrđuje usredsređenost ovog brenda na Rusiju, tržište koje se veoma brzo razvija, za koje se predviđa da će kraj 2013. godine dočekati sa 2800000 vozila i koje će nastaviti da svoj razvoj kako bi u naredne četiri godine dostiglo 3,2 miliona vozila, od kojih će najveći deo biti vozila Premium brendova.

Asortiman vozila brenda Alfa Romeo u Rusiji podrazumevaće modele Guilletta (koji se već uvozi), MiTo (čije će zvanično lansiranje biti u oktobru zajedno sa posebnim izdanjem SBK) i 4C. Ekskluzivna ograničena serija od samo 500 jedinica kompakt-superautamobila tek je od skoro na tržištu u Evropi, a jedno vozilo prodato je u Rusiji.

Osma faza SBK šampionata biće i šansa za prikazivanje modela 4C u Rusiji: ekskluzivni beli automobil, sa italijanskom zastavom, paradiraće stazom pre druge trke, zajedno sa modelom MiTo Limited Edition SBK 1.4 170 HP QV koje je sada bezbedno vozilo ovog događaja. Kompakt-superautomobil će u budućnosti gospodariti stazama međunarodnog SBK, Superbike šampionata, a primopredaja uloge bezbednog automobila između ova dva modela biće proslavljena u Moskvi na simboličan način.

Kvalitet i efikasnost: nova distributivna mreža brenda Alfa Romeo

Alfa Romeo je odabrao da u Rusiji svoje prisustvo ostvari pomoću mreže prodaje i usluga dostojne Premium brenda. Kako bi postigli ovaj cilj, angažovaće konsolidovanu, efikasnu rusku nacionalnu kompaniju za prodaju modela Chrysler i Jeep, koja je deo Chrysler grupe koja danas upravlja svom prodajom, aktivnostima nakon prodaje i aktivnostima vezanim za garancije za Fiat, Fiat Professional, Chrysler, Jeep i Dodge vozila koja se nalaze na tržištu Ruske Federacije.
Do kraja godine, pet novih dilera brenda Alfa Romeo priključiće se sadašnjem uvozniku koji će i dalje imati značajnu ulogu u oblasti Sankt Petersburga.

Uz visokospecijalizovanu mrežu prodaje, objekti brenda Alfa Romeo pružaće asortiman visokokvalitetnih usluga nakon prodaje koje će omogućiti Mopar. Na primer koristeći prošlogodišnje iskustvo sa vlasnicima brenda Jeep u Rusiji, klijenti Alfa Romea će takođe moći da aktiviraju ekskluzivnu službu spasavanja na putu u slučaju kvarova ili nezgoda, sa pomoćnim automobilom direktno na lokaciji. Kvalitet i efikasnost predstavljaju glavne adute novog Mopar® logističkog centra koji je otvoren 2012. godine u Moskvi i distribuira više od 20 hiljada originalnih rezervnih delova za Fiat S.p.A i Chrysler grupu u Rusiji.

Nova distributivna mreža brenda Alfa Romeo počinje sa radom u Rusiji

Nacionalna premijera: Alfa Romeo 4C

Model Alfa Romeo 4C inspirisan je vekovnom tradicijom brenda Alfa Romeo, ali ipak projektuje autentične vrednosti brenda u vezi sa budućnošću: italijanski stil, performanse i tehnička nadmoćnost zarad maksimalnog vozačkog zadovoljstva i potpune bezbednosti. Naziv ‘4C’ preuzet je iz slavne sportske prošlosti ovog brenda. Tokom tridesetih i četrdesetih godina 20. veka, akronimi 8C i 6C bili su odlika trkačkih i drumskih vozila sa snažnim motorima od 8 cilindara i inovativnim motorima od 6 cilindara. Novi model 4C je dizajniran i napravljen kako bi postigao odnos težine i snage koji iznosi ispod 4 kg/KS, koji je karakterističan za autentični superautomobil. Umesto na visok učinak motora, model 4C se fokusira na smanjenu težinu kako bi izveo maksimalnu pokretljivost i vrhunske performanse.

Ovaj očaravajući kupe sa dva trkačka sedišta dizajnirali su inženjeri Alfa Romea, a napravljen je u fabrici brenda Maserati u mestu Modena. Upotrebljeni su materijali poput karbona i aluminijuma i dizajnerska rešenja kakvo je zadnji pogon nastao od modela 8C Competizione, uz tehnologije najnovijih modela brenda Alfa Romeo i u potpunosti preuređen kako bi povećao sportsku privlačnost novog automobila. Novi benzinski motor 1750 Turbo sa direktnim ubrizgavanjem i aluminijumskim blokom, sofisticirani Alfa TCT menjač sa duplim suvim kvačilom i Alfa DNA selektor režima vožnje sa najnovijim trkačkim režimom to dokazuju.

Dužina od oko 4 metra i međuosovinsko rastojanje manje od 2,4 metra: s jedne strane ove dimenzije ističu karakteristike kompakt automobila, dok, s druge strane, naglašavaju njegovu pokretljivost. Sjajna dinamika modela Alfa Romeo 4C potvrđena je odnosom težine i snage manjom od 4 kg/KS, što je cifra vredna najboljih superautomobila. Ovo vozilo jednostavno uzvikuje Alfa. Njegova duša sportskog automobila stvara jedinstven vozački osećaj, kako na putu, tako i tokom trke kada njegova brzina i poprečno ubrzanje postaju mnogo zahtevniji.

Dostupna je i nova ekskluzivna kolekcija opreme inspirisana novim kompakt-superautomobilom. Zahvaljujući podršci Stilskog centra brenda Alfa Romeo, ovi proizvodi su osmišljeni i napravljeni kako bi prikazali sportsku suštinu novog modela i utvrdili njegovo vrhunsko poreklo, kako u dizajnu, tako i u korišćenim materijalima (aluminijum, karbon, koža). Na taj način je naglašena jasna i veoma važna veza između modela i robne linije. Asortiman proizvoda čijim je razvojem upravljao Mopar podrazumeva razne predmete: među njima su i tradicionalni proizvodi koji mogu izraziti sliku brenda i sadržaj njegovog DNK u potpunosti - poput skejtborda izrađenog isključivo od karbona, aluminijumskih saonica i karbonskih naočara za sunce. Zatim su tu proizvodi prilikom čijeg su projektovanja dizajneri imali modu i životni stil na umu, poput potpuno nepromočivog kišnog mantila, dukserice od brušenog karbona sa mekim dodacima i nepromočivog ranca. Oblast koja je malo više posvećena tehnologiji bavi se naočarima za skijanje ili snoubordom sa GPS konekcijom za izmenjenu realnost, keramičkim satom i ručno napravljenom karbonskom ili aluminijumskom hemijskom olovkom. S druge strane, USB disk u obliku automobila i karbonska futrola za iPhone ili iPad su više usmereni ka zabavi.

Nova distributivna mreža brenda Alfa Romeo počinje sa radom u Rusiji

Model MiTo SBK Special Series

Alfa Romeo je stvorio ograničenu seriju (samo 30 jedinica) novog modela SBK Special Series sa motorom 1.4 Turbo MultiAir 135 KS i automatskim prenosom sa duplim suvim TCT kvačilom kako bi proslavio lansiranje modela MiTo u Rusiji.

Napravljen za vozače koji žele da kombinuju vozačko zadovoljstvo i efikasnu potrošnju goriva, ovaj auto obezbeđuje performanse i temperament dobro balansiranog sportskog auta. To dokazuje činjenica da je maksimalni obrtni momenat optimalan u svim uslovima. Uz to, motor je u neprestanoj interakciji sa dinamičkim selektorom Alfa DNA kako bi se odredilo stanje motora i optimizovale performanse. Jednostavnim pritiskom na prekidač vozač može izabrati sportske performanse (Dynamic), vožnju sa efikasnom potrošnjom goriva (Natural) ili učinak motora koji odgovara lošim vremenskim uslovima (All Weather).

Spolja ovaj ekskluzivni model karakterišu 17-inčne felne od titanijumske legure, hromiran spojler i auspuh, retrovizori u boji titanijuma (ili u boji koja odgovara krovu ofarbanom u dve boje), sportski zadnji branik, crni okvir svetala za maglu i novi titanijumski SBK logo koji se nalazi na zadnjem delu vozila. Sportski izgled modela MiTo SBK Special Series pojačan je sa četiri boje karoserije – u kombinaciji sa tri boje krova: crnom, Alfa-crvenom i najnovijom Cristallo-belom.


Isti trkački duh nalazi se u unutrašnjosti sa SBK logom na naslonima za glavu na prednjim sedištima, crnom kontrolnom tablom i pedalom za brzinu karbonskog izgleda. Standardna oprema podrazumeva ručno upravljanje klimom, novi radio sa 5.0 ekranom u boji osetljivim na dodir i kožnim volanom. Na kraju, model je opremljen originalnim SBK setom koji podrazumeva: stikere, bočne stikere, zadnji branik, pedalu za brzinu, crvene kočne stege i 17-inčne felne od legure titanijuma.

Nova distributivna mreža brenda Alfa Romeo počinje sa radom u Rusiji

Svetski šampionat Eni FIM SBK Superbike 2013

Od 2007. godine brend Alfa Romeo učestvuje u uzbudljivom svetskom šampionatu Eni FIM SBK Superbike 2013 kao glavni pokrovitelj i zvanično bezbedno vozilo, sa istim vrednostima sportskog duha, tehnologije i bezbednosti na najvišim nivoima. Učvršćeno partnerstvo je sjajan izraz italijanskog inženjerskog stila i iskustva širom sveta.

Model MiTo Limited Edition SBK 1.4 170 HP QV – sadašnje bezbedno vozilo – u budućnosti će zameniti 4C kompakt superautomobil. Proizveden u ograničenoj seriji od 200 primeraka i kreiran na osnovu verzije Quadrifoglio Verde, ovaj model se odlikuje specifičnim elementima koji ističu izgled karakterističan za ekstremne sportove: od bočnih traka do zadnjih spojlera, a uz njih i atraktivne crvene Brembo kočne stege iza 18-inčnih felni od titanijumske legure. Isti sportski utisak stiče se i u unutrašnjosti vozila, unapređenoj Sabelt sedištima sa presvlakama od karbonskih vlakana i sa inovativnom RTM (Resin Transfer Moulding) tehnologijom koja kombinuje veliki mehanički otpor sa manjim dimenzijama i manjom težinom. Logo brenda Alfa Romeo ističe se na centralnoj Alcantara® tkanini, proizvedenoj na sasvim originalan način. Sve je ukrašeno potpuno novim crvenim štepovima koji ističu umešnost izrade proizvoda i nalaze se na kožnoj presvlaci menjača i volana.

FAS

Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ponos Jugoslavije, Zastava Yugo, osamdesedih godina prošlog veka se izvozio u Sjedinjene Američke Države. Ovaj primerak nema puno toga zajedničkog sa originalom, jer je vlasnik u njega ugradio američko srce...

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Odbrojavanje je počelo. Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 06 i 12. Sajam motocikala MOTOPASSION, jedinstvena sajamska manifestacija, najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, startuju 22. i trajaće sve do 28. marta 2018. godine. 

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Nedavno smo objavili prve zvanične skice nove generacije modela Volkswagen Touareg. Do oficijelne premijere u Kini ostalo je tri nedelje, a Volkswagen nas je počastio zvaničnim video snimkom, na kojem otkriva detalje ovog SUV modela...

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Posle lansiranja modela C3 2016 godine, i predstavljanja C3 Aircross, svog prvog SUV-a tokom 2017 godine, Citroën prelazi u novu etapu razvoja svojih proizvoda i nastavlja da iznenađuje predstavljanjem novog Citroën-a C4 Cactus na našem tržištu...

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Dosledna u ostvarivanju dugoročne strategije - da postane veliki specijalizovani multibrend prodavac vozila, delova i opreme i servis komercijalnih vozila, beogradska kompanija SDT GROUP je od nedavno uspostavila saradnju i sa renomiranim nemačkim isporučiocem visokokvalitetnih rezervnih delova Auger autotechnik.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje