AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Prvi FH sa euro „šesticom“ u floti beogradskog Coninga

Prvi FH sa euro „šesticom“ u floti beogradskog Coninga

Početkom juna u beogradski Coning stigao je prvi Volvo FH nove generacije sa Euro VI motorom od 460 KS i opremom uobičajenom za vozila koja su angažovana u međunarodnom transportu. U floti ove kompanije - najvećeg uvoznika svih vrsta pneumatika u Srbiji - ovo je peti Volvo tegljač...

Prvi FH sa euro „šesticom“ u floti beogradskog Coninga

Volvo je i jedina marka među teškim vozilima u Coningovom vlasništvu.


"Od 2001-ve, kada smo za naše potrebe u međunarodnom transportu kupili prvi novi Volvo tegljač do danas su samo vozila tog proizvođača", kaže osnivač i direktor Coninga, Jovan Pupovac."Dokaz da smo zadovoljni njihovim dobrim eksploatacionim performansama i odličnim servisnim uslugama je i taj da smo se među prvima u Srbiji odlučili za kupovinu tegljača FH nove generacije  sa Euro VI motorom. Već posle prve ‘ture' - do Češke i Slovačke - uverili smo se u navode proizvođača o njihovim novim  karakteristikama i odlučili da do kraja ove ili početkom naredne godine  kupimo još jedan ovakav tegljač".

Navode gospodina Pupovca potvrđuje vozač Miroslav Pupovac, koji 12 godina vozi tegljače u kompaniji Coning. „Od prvog dana kada sam se zaposlio u Coningu, vozim Volvo tegljače. Prvi je bio sa Euro III, drugi sa Euro V motorom, a pripala mi je čast da ‘dobijem' prvo vozilo sa novim Euro VI pogonskim agregatom", kaže tridesetšestogodišnji Miroslav. „Najzadovoljniji sam upravo s ovim novim modelom, jer ima bitnih razlika u upravljivosti, menjač je savršeniji - s bržom promenom ‘brzina', ali je najbitnije što je potrošnja goriva čak desetak odsto niža nego s vozilima prethodne generacije."

Kompanija Coning ove godine obeležava dvadeset godina postojanja. U proteklih nekoliko godina zaokružen je prvi ciklus intenzivnih investicionih aktivnosti: otvoreni su novi prodajno-servisni centri u Zemunu (kraj Novosadskog autoputa, pored kompleksa Galenika), u Subotici i Novom Sadu.

„Objekat u Zemunu je među najsavremenijim ove vrste u Srbiji, jer, pored prodaje i ugradnje pneumatika svih vrsta - od automobilskih do damperskih, u njemu mogu da se obave i pranje vozila, tehnički pregled i registracija, ali smo posebno ponosni na najmoderniju opremu za dijagnostiku oslanjanja (‘trapa') na kamionima i autobusima, koja je jedinstvena ne samo u našoj državi, već i širem okruženju", kaže gospodin Pupovac.

U saradnji sa dugogodišnjim, eksluzivnim partnerom, čuvenim nemačkim proizvođačem pneumatika, grupom Continental, Coning planira da u narednih nekoliko godina u većim gradovima u Srbiji sagradi još pet prodajno-servisnih (takozvanih Conti) centara sličnih onima u Subotici i Nišu.

Sa četiri prodajno-servisna objekta (Zemun, Beograd, Novi Sad i Subotica), deset postojećih magacinskih objekata u većim gradovima u Srbiji, sa velikim kupcima među kojima su Coca Cola, Pepsi Cola, Telenor, Direktna trgovina, ali i 70% svih građevinskih firmi u državi, sa više od 120 distributera i godišnjim uvozom od 150-200.000 pneumatika svih vrsta, Coning je ubedljivo najveći u svojoj branši u Srbiji.   

Prvi FH sa euro „šesticom“ u floti beogradskog Coninga

Volvo Trucks Serbia

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje