AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo: Vozač Grade Transa pobednik takmičenja u ekonomičnoj vožnji

Volvo: Vozač Grade Transa pobednik takmičenja u ekonomičnoj vožnji

Nakon što su u tri polufinala - 20. i 21. aprila u Novim Banovcima, 27. aprila u Novom Sadu i 11. maja u Čačku, odmerili umešnost sa još osamdesetak kolega iz čitave Srbije, finalisti su se 1. juna, na aerodromu Batajnica, ponovo našli pred istim izazovom...

Volvo: Vozač Grade Transa pobednik takmičenja u ekonomičnoj vožnji

Pobednička ekipa

 

Izazov je bio, da za upravljačem kamiona Volvo nove FH generacije, u takmičenju Drivers' Fuel Challange, odluče ko je među njima najbolji, odnosno ko vozi najekonomičnije. Svi finalisti su upravljali  identičnim vozilom s motorom od 460 KS i s jednakom ukupnom masom od 36 tona.

 

Pogledajte vest Volvo Trucks - Uspešno finale u ekonomičnoj vožnji 2012 + VIDEO.

 

Pobednik je Miško Đoković, vozač u kompaniji Grade trans iz Čačka, koji je 22,5 kilometara dugu „deonicu" (tri „kruga" po aerodromskoj pisti) prevalio za 27 minuta, 41 sekundu i 26 stotinki uz prosečnu potrošnju od 27,7 litara. Drugoplasirani, Stipe Nikolić, iz kompanije Agrorit iz Melenaca, isti zadatak je obavio za 28 minuta 31 sekundu i 34 stotinki uz prosečnu potrošnju od 29,3 litra. Trećeplasirani, Miša Marinković iz kompanije ST prevoz iz Loznice, postigao je prosečnu potrošnju od 29,5 litara, sa vremenom od 27 minuta i 53 sekunde.

Najboljem u takmičenju Drivers' Fuel Challange, koje je u Srbiji organizovano drugi put, a pod motom Uštedite gorivo i osvojite automobil, pripala je vredna nagrada - LCD TV prijemnik, dok su drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobili takođe vredne nagrade kao što su volvo sat, novčanik, naočare, volvo makete FH kamiona itd. Sva trojica su istovremeno osvojili i nagrade za kompanije u kojima su zaposleni: tako je Grade transu pripao vaučer za kupovinu delova ili servisne usluge u vrednosti od 55.000 dinara, vlasnik Agrorita je dobio vaučer u vrednosti od 33.000, dok je vlasnik kompanije ST prevoz dobio vaučer u vrednosti od 22.000 dinara.

Volvo: Vozač Grade Transa pobednik takmičenja u ekonomičnoj vožnji

Prvo, drugo i treće mesto na ovogodišnjem takmičenju!

 

Po propozicijama takmičenja Drivers' Fuel Challange, svaki pobednik iz države učesnice stiče pravo nadmetanja na regionalnom nivou, koje se ove godine za područje centralne i istočne Evrope, u kojem posluje Volvoova kompanija u Srbiji, organizuje sredinom oktobra na trkačkoj stazi Grobnik kraj Rijeke, u Hrvatskoj. Pobedniku regionalnog takmičenja će pripasti izuzetna nagrada - automobil Volvo V40, dok vlasnik kompanije u kojoj je pobednik zaposlen dobija vaučer za delove i usluge u vrednosti od 10.000 evra.

 

Pogledajte vest Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u.

Na prigodnoj svečanosti na aerodromu u Batajnici, u prijatnom ambijentu i još prijatnijoj atmosferi, pobednike je pozdravilo više od 300 zvanica - učesnika u takmičenju Drivers' Fuel Challange, kupaca i Volvoovih poslovnih prijatelja, koji su imali priliku da se „u živo" upoznaju, kako sa novim kamionima Volvo FH, tako i sa glavnom nagradom na regionalnom takmičenju u Hrvatskoj - automobilom Volvo V40.

Foto: Mario Čupković - Automagazin portal

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Kao što su ljubitelji Peugeot vozila navikli i ove godine na štandu u hali 1 biće izloženi najatraktivniji modeli iz game, a što je još važnije spremni su i specijalni sajamski uslovi kupovine...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje