AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Carlos Ghosn pustio u proizvodnju Infiniti Q50

Carlos Ghosn pustio u proizvodnju Infiniti Q50

Nissan je u japanskoj prefekturi Tochigi pokrenuo serijsku proizvodnju naslednika modela Infiniti G37. Prve proizvedene primerke Infinitija Q50 lično je video i CEO alijanse Renault-Nissan, veliki boss Carlos Ghosn...

Pogledajte vest Infiniti: Dolazi Q era.

 

Japanska luksuzna marka Infiniti nedavno je predstavila novu strategiju iznačavanja svojih modela, u kojoj glavnu ulogu igra slovo "Q". Prvi model, koji će poneti novu oznaku, biće sedan srednje klase Q50, koji predstavlja naslednika modela G37.

Pogledajte vest Grand Motors: Infiniti Q50 stiže u septembru.

 

Infiniti od pomenutog modela ima velika očekuvanja, posebno u USA i Kini. Dokaz ovoj tvrdnji jeste činjenica, da su na početku proizvodnje ovog kvalitetnog automobila, prisustvovali i šefovi marki Nissan i Infiniti, Carlos Ghosn i Johan de Nysschen. Automobil se proizvodi u prefekturi Tochigi, koja predstavlja japanski Stuttgart, jer se tamo nalazi i istraživački i razvojni centar Honde. Fabrika Nissana u ovom mestu, važi za fabriku sa najvišim standardima proizvodnje.

Carlos Ghosn pustio u proizvodnju Infiniti Q50

Infiniti Q50 će, pored nove oznake, uvesti i nove standarde kvaliteta, podržane takozvanim emotivnim dizajnom i imenom Formula 1 šampiona, Sebastiana Vettela, koji od nedavno vrši funkciju "Director of Performance" i zadužen je za razvoj Infiniti automobila.

 

Pogledajte vest Infiniti Q50 - Evropska premijera u Ženevi.


Infiniti Q50 u prodajne salone stiže u leto tekuće godine, a pod "haubom" će disati, kako benzinski motor V6 3.7, tako i hibridna verzija, ali i dizelski 4-cilindarski motor zapremine 2.2 litra poreklom iz Mercedesa. U Evropi će biti dostupan isključivo sa hibridnim i dizel motorom, a ponuda će kasnije biti proširena benzinskim turbo motorom zapremine 2.0 litra, takođe poreklom iz Stuttgarta.  

Automagazin.rs

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje