AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-Benz S Coupe: Prva zvanična skica

Mercedes-Benz S Coupe: Prva zvanična skica

Nova generacija modela Mercedes-Benz S-Klasa biće dostupna u nekoliko karoserijskih verzija, među kojima će biti i veliki kupe. Nova S-Kasa zvanično će biti predstavljena sutra, 15. maja u 17:40 sati u Hamburgu, a kompanija iz Stuttgarta je već najavila i izgled kupea, koji će u ponudi zameniti model CL...

Pogledajte vest Mercedes-Benz S-Klasa potpuno bez maske - Špijunske fotografije.

 

Serijski izgled sigurno će se razlikovato od dizajna koji vidimo na prvoj zvaničnoj skici, ali na osnovu nacrta možemo dobiti predstavu o tome, šta su dizajneri sa sa izgledom modela S-Coupe zamislili. Kupe će se verovatno svojim izgledom razlikovati od sedana. Glavne svetlosne grupe će ostati slične, ali detalji na prednjem delu će se značajno razlikovati. Bokovi automobila će izgubiti B-stub, kao i aktuelni CL, a superluksuzni kupe će biti širi i niži od nove S-klase.

Zanimljivo je, da Mercedes-Benz planira sedam varijanti nove klase S. Pored sedana i kupea, "u igri" su i kabriolet, sedan sa produženim međuosovinskim rastojanjem, sedan sa extra dugim međuosovinskim rastojanjem, kupe sa četvora vrata i vrhunska verzija Pullman.

 

Pogledajte vest Otkriven enterijer novog Mercedes-Benz S-klasa (W222).


Pogonske motore, kupe S-Klase će deliti sa sedanom. Što se dizelskih pogonskih agregata tiče, tu je još uvek sve pod velom tajne, a nešto više informacija imamo o benzinskim motorima. Ponuda počinje verzijom S 350 Bluetec maksimalne snage 192 kW, a snažnija verzija - S 400 Hybrid, razvija maksimalnu snagu od 243 kW. Vrhunac benzinske ponude modela S-Klasa (AMG je specijalitet :-) biće S 500, koji razvija maksimalnu snagu od 339 kW, a plug-in hibrid S 500 razvijaće maksimalnu snagu od 265 kW. Ponudu AMG modela S63 AMG (426 kW) biće proširena verzijom S63 AMG 4Matic, koja razvija maksimalnu snagu od 436 kW. 2015. godine, na tržište će stići S65 AMG V12 Biturbo, čiji agregat razvija maksimalnu snagu od 485 kW.

 

Pogledajte vest Nova Mercedes-Benz S-Klasa - Nove fotografije i info.


S-Klasa Coupe biće naslednik današnjeg kupea CL, koji je baziran na odlazećoj generaciji modela S-Klasa (W221). Na tržištu se nalazi od 2006. godine, a radi se o trećoj generaciji automobila sa ovom oznakom. Prva generacija modela CL, takođe se u početku prodavala kao S Coupe.

Automagazin.rs

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje