AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u

Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u

U subotu, 11. maja,  u Volvo kamionskom centru u Čačku organizovano je treće polufinale u takmičenju Drivers' Fuel Challenge (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Nadmetalo se 12 vozača. Vozili su trasom od Volvo servisa u Čačku- Donja Trepča ka Gornjem Milanovcu i nazad, dužine 27 km, koju je trebalo prevaliti za maksimalno 34 minuta.

Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u

Pogledajte vest Prvi finalisti u takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge u Srbiji.

 

Pobednik trećeg polufinala je Miško Đoković iz kompanije Grade Trans iz Čačka, koji je Volvoom FH nove generacije (sa Euro V motorom od 460 KS i automatizovanim menjačem I-Shift) zadatu trasu prevalio za 31 minut 57 sekundi i 9 stotinki, uz prosečnu potrošnju od samo 22,8 l dizela na 100 km. Time je u praksi potvrdio da Volvo FH nove generacije, kao i njegove prethodnike, između ostalog, krasi i izvanredna ekonomičnost u potrošnji goriva.

Miško Đoković je četvrti finalista Volvoovog takmičenja u ekonomičnoj vožnji. Podsećamo, u prvim polufinalnim nadmetanjima u sezoni 2013-ta, koja su 20. i 21. aprila održana u Volvo servisno-prodajnom centru u Novim Banovcima, u kojem je vozačko umeće sučelilo pedesetak učenika, najbolji su bili Miroslav Nedić is firme ST prevoz iz Kragujevca i Nikola Đermanović, iz kompanije Inter Trans iz Loznice. U drugom polufinalu, održanom 27. aprila u Novom Sadu, u kojem je učestvovalo 17 takmičara, pobedio je Stipe Nikolić iz kompanije Agrorit iz Melenaca.

Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u

Pogledajte vest Treći finalista The Drivers’ Fuel Challenge-a je iz kompanije Agrorit.

 

Finalno nadmetanje  Drivers' Fuel Challenge za vozače u Srbiji je najavljeno za 1. jun, dok će se u oktobru svi nacionalni šampioni okupiti na finalu za celi region Centralne i istočne Evrope, koje će biti održano u Opatiji, u Hrvatskoj, na trkačkoj stazi Grobnik. Uz titulu šampiona takmičenja Drivers' Fuel Challenge 2013 kompanije Volvo Trucks za tržišta u centralnoj i istočnoj Evropi, pobednik osvaja glavnu nagradu - novo putničko vozilo Volvo V40.

Volvo Trucks Serbia

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Kao što su ljubitelji Peugeot vozila navikli i ove godine na štandu u hali 1 biće izloženi najatraktivniji modeli iz game, a što je još važnije spremni su i specijalni sajamski uslovi kupovine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje