AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

PETROL Q Max goriva stigla na benzinske pumpe u Srbiji

PETROL Q Max goriva stigla na benzinske pumpe u Srbiji

Regionalni lider u distribuciji i prodaji nafte i naftnih derivata, kompanija Petrol, predstavila je i u Srbiji novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max. Osnovne karakteristike goriva Q Max prilagođene su ključnim zahtevima vozača...

Gorivo je prilagođeno zatevima vozača: manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila, smanjenju emisije štetnih materija u okolinu, a prodaju se po nepromenjenim cenama.

Nova generacija Petrolovog goriva po svojim karakteristikama nadilazi aktuelne evropske standarde na tom području.

Petrol je na svoje benzinske stanice u Beogradu, Novom Sadu, Petrovaradinu, Kikindi, Vrbasu, Valjevu i Kragujevcu, uveo dve nove vrste Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu. To je nova generacija goriva – benzinsko gorivo Petrol Q Max evro premium BMB 95 i Petrol Q Max Evrodizel - dizelsko gorivo koja će u potpunosti zameniti dosadašnja goriva u ponudi.

Nova generacija Q Max goriva prevazilazi zahteve evropskog standarda za motorne benzine EN 228, kao i dizel goriva EN 590 i u potpunosti zadovoljava najnovije zahteve proizvođača motora i standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u okolinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, višegodišnjim Petrolovim partnerom, koji je jedan od vodećih svetskih proizvođača aditiva.

PETROL Q Max goriva stigla na benzinske pumpe u Srbiji

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja niža do 5% prilikom upotrebe Petrol Q Max evro premium BMB 95 i Q Max Evrodizel goriva, u odnosu na standardna. Svi podaci i spomenuta poboljšanja baziraju se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim test vozilima, kao i na terenskim ispitivanjima na različitim tipovima vozila.

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i nezavisnim akreditovanim laboratorijima, te konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtevima modernih motora.

Goriva Q Max su sada dostupna na svim benzinskim pumpama u Srbiji (8), Sloveniji (313), Hrvatskoj (93), Bosni i Hercegovini (37), Crnoj Gori (6) i to po nepromenjenim cenama, što podrazumeva da će kupci za isti novac dobiti veću vrednost. Nova goriva su u potpunosti kompatibilna sa svim dosadašnjim Petrolovim gorivima, kao i sa svim drugim gorivima koja se nude na tržištu.

Petrol Q Max 95

Petrol Q Max evro premium BMB 95 je novi poboljšani motorni benzini. Poboljšanja su dostignuta upotrebom modernog višenamenskog paketa aditiva svetski priznatog proizvođača aditiva (Afton Chemical VB). Upotreba tih dodataka omogućuje:

- poboljšanu čistoću usisnih ventila (mercedes M102E i M111 testovi),
- smanjeno vreme otvaranja injektora za ubrizgavanje goriva kao posledica čišćih površina (testovi na serijskim motorima – merenje »LTFT«),
- niža potrošnja goriva (MVEURO test ciklus),   
- manji talog u prostoru za izduve (»CEC DF 12+« test),    
- gotovo potpuna zaštita površina od korozije (ASTM D665A in D665B testovi),
- osetno smanjenje štetnih materija u izbacivanju  

Petrol Q Max Evrodizel

Petrol Q Max Evrodizel predstavlja nadogradnju sadašnjeg dizelskog goriva u ponudi. I tu je upotrebljen moderan paket višenamenskih aditiva Afton Chemicals, koji osiguravaju brojna poboljšanja:
 
- više od dvostruko veće čistoće prskalica,
- manje neizgorenih CH i manje čvrstih čestica u auspuhu (ECE 15 test ciklus),
- osetno poboljšana korozijska zaštita površina,
- niža potrošnja (ECE -15 test),
- potpuna kompatibilnost s biogorivima.

PETROL

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje