AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Grand Motors: Premium eksluzive na beogradskoj auto smotri

Grand Motors: Premium eksluzive na beogradskoj auto smotri

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser vozila tri premijum marke – Volvo, Land Rover i Infiniti, za posetioce 51. međunarodnog auto salona u Beogradu pripremio je nekoliko istinskih eksluziva...

Grand Motors: Premium eksluzive na beogradskoj auto smotri

Od 22. do 31. marta publika najveće ovogodišnje auto izložbe u regionu zapadnog Balkana moći će da se upozna sa jednim od najekskluzivnijih i najskupljih eksponata 51. salona – Land Roverovim potpuno novim modelom Range Rover. Za premijerno prikazivanje, u hali 1, odabrana je verzija Vouge sa V8 benzinskim motorom od 4,4 litra, 339 KS, maksimalnim obrtnim momentom od 700 Nm, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 7,4 sekunde i maksimalnom brzinom od 217 km/h.

Land Rover za ovaj model navodi da je najsposobniji, najrafiniraniji i najluksuzniji SUV na svetu. To je prvo vozilo u ovoj klasi sa potpuno aluminijumskom karoserijom, 350 kg manje sopstvene mase od istoimenog modela treće generacije. Prvi potpuno novi Range Rover u proteklih desetak godina nudi značajna poboljšanja u performansama i upravljanju na svim terenima, ali uz 22% smanjenu potrošnju goriva i osetno niži nivo emisije CO2.

Grand Motors: Premium eksluzive na beogradskoj auto smotri

Novi Range Rover će se prodavati na 170 tržišta širom sveta. Kod nas će biti dostupan u tri nivoa opreme - HSE, Vogue i Autobiography. S motorom od 4,4 litra „startuje“ s početnom cenom od 114.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti), dok se izložena, izuzetno opremljena verzija nudi za 135.000 evra. Na štandu Volvoa, u hali 4, premijeru ima najnovije vozilo u ponudi poznatog švedskog proizvođača – V40 u verziji Cross Country, jedinstven spoj voznih sposobnosti, čvrstine i ekspresivne elegancije. Ovim krosoverom Volvo uspostavlja nove standarde u premijum C segmentu. Pred publikom beogradske auto fešte je verzija sa petocilindarskim 2,0-litarskim turbo dizelom sa 177 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm. On omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 8,3 sekunde sa automatskim menjačem, odnosno 8,6 sekundi sa ručnim, uz frapantno nisku prosečnu potrošnju goriva – od samo 4,54 litra na 100 km u verziji sa ručnim i 5,2 litra u vozilu opremljenom automatskim menjačem. Eksponat sa opremom Summum se prodaje za 38.900 evra, ali je „startna“ cena za ovaj model 23.200 evra.

Grand Motors: Premium eksluzive na beogradskoj auto smotri

Na ovogodišnjem auto salonu Infiniti nema premijerni eksponat, ali se među tri izložena automobila u hali 4 specifičnom opremom, pre svega po naplacima i boji karoserije, ističe model EX 30d u verziji Black Premium Edition, koji se kupcima nudi u ograničenoj seriji i sa sajamskim popustom od 59.700 evra (redovna cena tog vozila je 64.400 evra).

Grand Motors je za sve one koji tokom trajanja sajma kupe, rezervišu ili poruče vozilo iz programa Infiniti, uz tri godine garancije i tri godine pomoći na putu, obezbedio i dodatnu pogodnost - tri godine besplatnog redovnog održavanja.

Foto: Goran Sarić - Automagazin portal

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Kao što su ljubitelji Peugeot vozila navikli i ove godine na štandu u hali 1 biće izloženi najatraktivniji modeli iz game, a što je još važnije spremni su i specijalni sajamski uslovi kupovine...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje