AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW na 83. sajmu automobila u Ženevi

BMW na 83. sajmu automobila u Ženevi

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, BMW će prezentovati nove  modele, stavljajući akcenat na svoje inovacije. Javnost će imati priliku da vidi BMW serije 3 Gran Turismo, BMW M6 Gran Coupe, BMW Z4 Roudster, BMW Concept Active Tourer, BMW ConnectedDrive, BMW i3...

BMW na 83. sajmu automobila u Ženevi

BMW Serije 3 Gran Turismo: inovativan, emotivan i funkcionalan.

Novi BMW Serije 3 Gran Turismo, biće premijerno predstavljen u Ženevi, kao potpuno nezavisni koncept u okviru veoma uspešne BMW Serije 3. On ispunjava potrebu za sjedinjavanjem prostora i funkcionalnosti. Ova treća varijanta aktuelne serije objedinjuje sportske karakteristike limuzine i svestranost Touring-a. Kao takav predstavlja elegantan i dinamičan model BMW Serije 3, stvoren za udoban način putovanja.

BMW na 83. sajmu automobila u Ženevi

BMW M6 Gran Coupe: beskompromisna snaga i estetika.

BMW M će na sajmu u Ženevi prvi put evropskoj javnosti prikazati svoju treću varijantu sportskog automobila visokih performansi, BMW M6. Novi BMW M6 Gran Coupe spaja karakteristične M performanse sa izuzetnim  luksuznim dizajnom. Ovaj Coupe sa četvoro vrata omogućava i putnicima na zadnjem sedištu prostranost i udobnost. Ispod haube se nalazi V8 motor, sa TwinPower Turbo tehnologijom, koji sadrži 412 Kw, 560 KS, i ima obrtni moment od 680 Nm. Snaga motora se prenosi na zadnje točkove putem sedmostepenog M prenosa.

BMW na 83. sajmu automobila u Ženevi

BMW Z4 Roudster: još privlačniji.

Novi BMW Z4, prvi put će biti predstavljen u Ženevi, ovaj put još dopadljiviji, sa novim premium karakteristikama. Uz novi BMW Z4 sleduje potpuno nova osnovna verzija motora, kao i nova paket oprema. Ono što ovaj automobil čini posebnim su opcione 17-inčne i 18-inčnie aluminijumske felne, kao i opcioni M Sport paket. Osnovnu verziju modela  BMW Z4 sDrive18i pokreće 2-litarski motor, sa TwinPower Turbo tehnologijom, koji sadrži 115 Kw i 156 KS.

BMW na 83. sajmu automobila u Ženevi

BMW Concept Active Tourer: a sad nešto potpuno novo!

BMW Concept Active Tourer predstavlja korak napred u inovacijama u premium segmentu kompaktnih vozila. Komfornost i funkcionalnost su spojeni sa dinamikom i stilom, dok hibridni pogon garantuje najviši nivo efikasnosti. Ovaj model vozaču i suvozaču obezbeđuje komfor i udobnost i poseduje fleksibilan prtljažnik. Pogonski sistem se sastoji od 3-cilindričnog benzinskog motora i sinhronizovanog elekromotora koji zajedno proizvode 140 Kw i 190 KS, i pokreću BMW Concept Active Tourer od 0 do 100 km/h za manje od osam sekundi.

BMW na 83. sajmu automobila u Ženevi

BMW ConnectedDrive: sistem dinamičnog osvetljenja identifikuje životinje noću.

BMW ConnectedDrive, sa BMW Night Vision sistemom, doprinosi izbegavanju udesa po mraku i smanjuje rizik od sudara sa pešacima. Od leta 2013. BMW Night Vision će predstaviti i specifičan sistem prepoznavanja životinja i detektovanja toplote objekata, sa dometom od oko 100m.

BMW na 83. sajmu automobila u Ženevi

BMWi3 : pruža inteligentna rešenja.

BMWi3 Concept Coupe će imati svoju evropsku premijeru u Ženevi, uz BMWi8 Concept Spyder. Sa eDrive pogonom, novom BMWi3 je, uz svakodnevnu upotrebu, potrebno punjenje baterije tek svaka dva do tri dana, što je približno kilometraži od 130 do 160 km. Pogonski sistem i sve druge funkcije vozila napajaju se specijalno razvijenom visoko-voltažnom baterijom koja omogućava manju potošnju energije, a samim tim i dugoročniju upotrebu vozila. Takođe, važan prioritet prilikom dizajniranja BMWi3 bilo je i smanjenje električne potrošnje ostalih komponenata vozila, čime je domet povećan za još 25 %. Obzirom na to da je BMWi3 prvi potpuno umrežen automobil na svetu, vozači imaju mogućnost konstantnog ažuriranja informacija, poput onih o blizini stanica za napajanje ili preostaloj kilometraži. Takođe postoji mogućnost povećavanja kapaciteta baterije i do 300 pređenih kilometara.

Delta Motors

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje