AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volkswagen Golf GTI - Prve fotografije serijske verzije

Novi Volkswagen Golf GTI - Prve fotografije serijske verzije

Posle predstavljanja prototipa Golfa GTI sedme generacija, prošle godine na međunarodnom sajmu automobila u Parizu, na ovogodišnji sajam u Ženevi stiže njegova serijska verzija. Pred nama su prve fotografije i informacije...

Novi Volkswagen Golf GTI - Prve fotografije serijske verzije

Pogledajte vest Volkswagen Golf GTD: Prve fotografije i infromacije.

 

Možda vas je iznenadilo, što je Volkswagen kao prvi sportski model sedme generacije Golfa, predstavio dizelsku verziju Golf GTD, pre nekoliko dana. Ono što će sigurno više obradovati ljubitelje Golfa, jeste verzija GTI, koja će svetlost reflektora ugledati na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.

Za mnoge njegov dizajn nije iznenađenje (Golf može napraviti samo jednu grešku, a to je prestati biti Golf, ali svi će sigurno primetiti atraktivne gelne Brooklyn. VW Golf GTI pokreće turbo 4-cilindarski turbo motor 2.0 TSI, koji razvija maksimalni obrtni moment od 350 Nm, što predstavlja međugeneracijski rast od 70 Nm. Standardan GTI razvijaće maksimalnu snagu od 220 KS (162 kW), ali će u ponudi biti i verzija GTI Performance, koja razvija 230 KS (169 kW).

 

Golf GTI je konačno dobio blokadu diferencijala, kojom je opremljena snažnija verzija. I ne brinite, ne readi se o nekakvoj elektronskoj blokadi, već o "pravom" diferencijalu VAQ.

Novi Volkswagen Golf GTI - Prve fotografije serijske verzije

Iz mesta do stotke Golf VII GTI stiže za samo 6,5 sekundi i postiže maksimalnu snagu od 246 km/h, a snažnija verzija isto ubrzanje realizuje za 6,4 sekundi i postiže maksimalnih 250 km/h. Volkswagen nije objavio, da li se ovi parametri odnose na verziju sa manuelnim ili DSG menjačem, ali možemo pretpostaviti da su performanse iste. U kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem, Golf GTI prosečno troši 6,0 l/100 km (ovo tvrdi proizvođač!), a u kombinaciji sa DSG menjačem sa istim brojem prenosa, potrošnja iznosi 6,5 l/100 km. U slučaju potrošnje, iste vrednosti važe za GTI i GTI Performance. Standardni pneumatici su dimenzija 225/45 R17, a u ponudi će biti i felne prečnika 18 inča.

Novi Volkswagen Golf GTI - Prve fotografije serijske verzije

VW Golf GTI dobio je prednje ventilisane diskove prečnika 314 mm i zadnje diskove prečnika 300 mm. U verziji GTI Performance, prečnika prednjeg kočionog diska iznosi 342 mm, a prečnika zadnjeg 310 mm, stim što je i zadnji disk "samoventilirajući". Masa automobila iznosi 1.351 kilogram, što nije malo, s obzirom da masa Golf GTD iznosi 1.302 kilograma. Informacije o masi treba uzeti sa rezervom, jer se verovatno masa GTD verzije odnosi na prazan automobil.

U Nemačkoj će Golf GTI moći da se poruči od marta meseca, a u "ostatku" Evrope od maja. Početna cena kreće od 28.350 evra.

Automagazin.rs

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Odbrojavanje je počelo. Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 06 i 12. Sajam motocikala MOTOPASSION, jedinstvena sajamska manifestacija, najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, startuju 22. i trajaće sve do 28. marta 2018. godine. 

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Nedavno smo objavili prve zvanične skice nove generacije modela Volkswagen Touareg. Do oficijelne premijere u Kini ostalo je tri nedelje, a Volkswagen nas je počastio zvaničnim video snimkom, na kojem otkriva detalje ovog SUV modela...

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Posle lansiranja modela C3 2016 godine, i predstavljanja C3 Aircross, svog prvog SUV-a tokom 2017 godine, Citroën prelazi u novu etapu razvoja svojih proizvoda i nastavlja da iznenađuje predstavljanjem novog Citroën-a C4 Cactus na našem tržištu...

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Dosledna u ostvarivanju dugoročne strategije - da postane veliki specijalizovani multibrend prodavac vozila, delova i opreme i servis komercijalnih vozila, beogradska kompanija SDT GROUP je od nedavno uspostavila saradnju i sa renomiranim nemačkim isporučiocem visokokvalitetnih rezervnih delova Auger autotechnik.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje