AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

McLaren P1: Prve fotografije enterijera

McLaren P1: Prve fotografije enterijera

Što se više bliži oficijelna ženevska premijera, to više imamo delova u slagalici pod imenom McLaren P1. Na otkrivanje kokpita ovog atraktivnog automobila, morali smo da čekamo jako dugo, ali kao što možemo videti na prvoj fotografiji, čekanje se isplatilo...

McLaren P1: Prve fotografije enterijera

Pogledajte vest Sajam automobila u Parizu 2012: McLaren P1.

 

Osnovna ideja, tokom razvoja kokpita, bila je da se obezbedi minimalan uticaj na težinu automobila. Kokpit je usmeren potpuno na vozača, što možemo videti i po središnjem panelu. Zahvaljujući visokom vetrobranskom staklu i prostakljenom krovu, vozač u McLarenu P1 imaće utisak kao da sedi u borbenom avionu.

Što se tiče korišćenih materijala, McLaren neće razočarati one najekstremnije "obožavaoce karbona". Skoro svi vidljivi elementi enterijera su izrađeni od ovog materijala ili su presvučeni kožom. Koža je korišćena na sedištima, delovima vrata, a Alcantarom je obložen volan i vrh instrument table. Ukoliko vlasnik želi patosnice, i one će biti izrađene od super-lakog materijala.

 

Pogledajte vest: McLaren P1 - Nove špijunske fotografije i informacije.


Težinu povećava samo "luksuzna", kao što je automatska klimatizacija, navigacioni sistem i audio sistem Meridian. McLaren P1 ima i potpuno podesiva sedišta. Naslon sedišta ima dva položaja, čiji nagib može biti 28° ili 32°, kako bi vozač lakše pronašao idealan položaj sa kacigom, ali i bez nje. Visina sedišta je potpuno podesiva, ali ona se ne može kontrolisati pritiskom na dugme (elektromotori su "rasipanje težine"), već to rešavaju mehaničari u servisu.

McLaren P1: Prve fotografije enterijera

Automagazin.rs

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje