AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Subaru izlaže na 83. Salonu automobila u Ženevi

Subaru izlaže na 83. Salonu automobila u Ženevi

Proizvođač automobila Subaru, japanska kompanija “Fudži teška industrija” predstaviće na predstojećem 83. Salonu automobila u Ženevi kao svetsku premijeru vozilo Subaru Viziv Concept. Osim toga, Subaru će po prvi put svetskoj javnosti prikazati model Outback u koji je ugrađen bokser dizel motor sa automatskim “lineartronik CVT” menjačem.

Subaru izlaže na 83. Salonu automobila u Ženevi

Evropsku premijeru imaće subaruov potpuno novi  Forester 13MY, koji je prošle nedelje predstavljen i publici u Srbiji u novom prodajno-servisnom centru Subara u Zemunu.

Subaru Viziv Concept predstavlja pravac kojim će se nove dizajnerske ideje i nove tehnologije konstruktora Subarua kretati u budućnosti. To je koncept “korosovera” buduće generacije kao otelotvorenje osnovnih vrednosti brenda Subaru označenih u sloganu “uživanje i spokoj”. Ime Viziv koje nosi ovaj model kovanica je inspirisana frazom “vizija novog” i izražava budući izgled novotarija u kreiranju automobila kojima će težiti ovaj japanski automobilski brend. Na subaruovom veb-sajtu otvorena je specijalna adresa (http://www.subaru-global.com/ms2013/geneva/) na kojoj će biti objavljivane informacije vezane za subaruov nastup na ženevskom salonu i pres konferenciju.

Horizontalno postavljeni subaruov dizel bokser motor, po prvi put uparen sa Lineartronic CVT automatskim menjačem, biće predstavljen u modelu Subaru Outback. Ovaj specijalni “automatik” pruža glatku i štedljivu vožnju, ali omogućuje i sportski užitak koji pruža subaruov bokser dizel. Adaptivna kontrola i ručna promena prenosnih modova zadržavaju originalni užitak vožnje koji pruža Subaru.

Subaru izlaže na 83. Salonu automobila u Ženevi

Potpuno novi Forester biće izložen među ostalim tehničkim eksponatima. Ovaj model već je osvojio najveću ocenu na poslednjem testu bezbednosnih karakteristika novih automobila koji je sproveo Euro NCAP – nezavisna agencija koju su formirale vlade evropskih zemalja i organizacije za zaštitu potrošača iz oblasti auto-industrije koja testira bezbednost automobila od 1997. godine.

U 2013. godini Subaru slavi svoju 55. godišnjicu. “Fudži teška industrija” će tim povodom na svom štandu predstaviti istorijat Subaru brenda i buduću viziju razvoja izlažući model “subaru 360” koji je lansiran 1958. godine kao i najnoviji koncept automobila Subaru Viziv Concept.

Subaru izlaže na 83. Salonu automobila u Ženevi

Subaru Serbia

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje