AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Quattro GmbH pokrenuo proizvodnju modela Audi RS 6 Avant

Quattro GmbH pokrenuo proizvodnju modela Audi RS 6 Avant

Iz fabrike Audi u nemačkom Neckarsulmu izašao je prvi serijski primerak nove generacije modela RS6 Avant. Za proizvodnju ovog supersportskog karavana, zadužena je divizija quattro GmbH. Audi RS6 Avant pokreće benzinski benzinski V8 motor 4.0 TFSI sa dva turbopunjača, poznat iz modela Bentley Continental...

Pogledajte vest pod naslovom Novi Audi RS6 - Do stotke za 3,9 s!

Motor u novom Audiju RS6 Avant razvija maksimalnu snagu od 412 kW (560 KS), i maksimalni obrtni moment od 700 Nm. U odnosu na prethodnika, kojeg pogoni petolitarski V10 Bi-Turbo motor, novi agregat je 14 kW slabiji, ali razvija maksimalni obrtni moment 50 Nm veći. Motor je uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, a snaga se prenosi na sve točkove preko quattro sistema.

Iz mesta do "stotke", novi RS6 stiže za samo 4,9 sekundi (Lamborghini Gallardo istu disciplinu realizuje za 0,2 sekunde brže), a maksimalna brzina atraktivnog karavana iznosi 305 km/h, sa paketm Dynamic Plus. Maksimalna brzina standardne verzije može biti elektronski ograničena na 250, odnosno 280 km/h.

Automagazin.rs

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje